ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ / PRESS Η WADA ΕΚΔΙΔΕΙ ΤΟΥ MCLAREN ΤΗΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΡΕΥΝΑ ΤΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΜΕΡΟΣ ΙΙ


Μόντρεαλ, 9 Δεκεμβρίου 2016 - Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί-Ντόπινγκ (WADA) αναγνωρίζει την παραλαβή της, και δημοσιεύει τα εξής :
·  Του McLaren την Ανεξάρτητη Έρευνα της Έκθεσης  Μέρος ΙΙ, όπου κοινοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της σημερινής συνέντευξης  Τύπου που έγινε στο Λονδίνο, του Ηνωμένου Βασιλείου  και
·   Την Αποδεικτική (Πακέτο ) Αποκάλυψη (EDP) Ιστοσελίδα , όπου θα ενεργοποιηθεί σύντομα  μετά την συνέντευξη Τύπου που έγινε   και περιέχει  μη εμπιστευτικά στοιχεία από την  ομάδας έρευνας.


Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο καθηγητής Richard H. McLaren περιέγραψε  λεπτομερώς τα ευρήματα από την  εντολή που έχει πάρει παράταση  μετά  την Έκθεση του Μέρος Ι , στις 18 Ιουλίου, το 2016. 

Στις 18 Μαΐου 2016 ο καθηγητής  McLaren  διορίστηκε από  την WADA,   ως την Ανεξάρτητη Προσωπικότητα  (I P) για να ηγηθεί μιας ερευνητικής ομάδας επιφορτισμένη με τον προσδιορισμό των πραγματικών περιστατικών σε σχέση με το χειρισμό των καταγγελιών για ντόπινγκ δειγμάτων  ελέγχου και από  τους όλους  ισχυρισμούς που διατύπωσε ο Δρ Γκριγκόρι Rodchenkov,  διευθυντής της WADA- στο  διαπιστευμένο  εργαστήριο της Μόσχας. 

Η WADA θα εκδώσει Media Release ως απάντηση στην Έκθεση Μέρος ΙΙ των ευρημάτων  λίγο  μετά τη συνέντευξη Τύπου. 



ΤΥΠΟΥ ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΝ

ΔΗΛΩΣΗ tησ  WADA  ΣΧΕΤΙΚΑ  ΜΕ  ΤΗ  ΣΥΝΑΨΗ  ΤΗΣ  ΔΙΕΡΕΥΝΗΣΗΣ  ΤΟΥ  MCLAREN

Του  McLaren  η  Έρευνα  της  Έκθεση  Μέρος ΙΙ  επιβεβαιώνει  την θεσμοθετημένη  χειραγώγηση  της διαδικασίας  ελέγχου  ντόπινγκ στη  Ρωσία 

Στο Μέρος ΙΙ  επικεντρώνεται  στον αριθμό των αθλητών που επωφελήθηκαν από μια τέτοια χειραγώγηση

Μόντρεαλ, 9 Δεκεμβρίου 2016 - Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί-Ντόπινγκ (WADA) αναγνωρίζει τα ευρήματα που περιγράφονται  στην  Έρευνα του McLaren στην Έκθεση Μέρος ΙΙ , η  οποία κυκλοφόρησε νωρίτερα σήμερα από τον καθηγητή Richard H. McLaren κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που πραγματοποιήθηκε  στο Λονδίνο, στην Αγγλία.
Η  Έκθεση Μέρος ΙΙ επιβεβαιώνει την θεσμοθετημένη χειραγώγηση της διαδικασίας ελέγχου ντόπινγκ στη Ρωσία, το οποίο ήταν το πρώτο που εκτίθενται μέσω  της έκθεσης που κυκλοφόρησε  στις 18 Ιουλίου  του 2016 και  επικεντρώνεται στον αριθμό των αθλητών που επωφελήθηκαν από μια τέτοια χειραγώγηση.
 Η έκθεση Μέρος ΙΙ συνοδεύεται από μια  ιστοσελίδα Αποδεικτική (Πακέτο) Αποκάλυψη (EDP)   οποία περιέχει μη εμπιστευτικά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι από την ομάδα έρευνας εξετάστηκαν. 

Στις 18 Μαΐου, η WADA αναθέτει στον  Καθηγητής McLaren ως Ανεξάρτητη  Προσωπικότητα (I P) για να διερευνήσει, τις καταγγελίες για την χειραγώγηση, από τον Δρ Γκριγκόρι Rodchenkov, πρώην διευθυντής της WADA-διαπιστευμένου εργαστηρίου  στη Μόσχα. Συγκεκριμένα, κατά την έρευνα της εργασίας του McLaren Όρων Εντολής , ο καθηγητής  McLaren  κλήθηκε να διαπιστώσει τα πραγματικά περιστατικά που σχετίζονται με τα εξής:

1.    Αν είχε υπάρξει χειραγώγηση της διαδικασίας ελέγχου ντόπινγκ κατά τη διάρκεια των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων στο  Sochi το 2014  και στους Παρά- Ολυμπιακούς Αγώνες , που περιλαμβάνονται  αλλά δεν περιορίζονται μόνο σε αυτά, των πράξεων παραποίησης των δειγμάτων εντός της   WADA-διαπιστευμένου δορυφορικώς   εργαστηρίου της WADA  στο Sochi ( εργαστήριο) που θεσπίστηκε για τους αγώνες.
2.    Για τον προσδιορισμό του «modus operandi» και όσων εμπλέκονται σε τέτοιου είδους χειραγώγηση.
3.    Για τον εντοπισμό τυχόν αθλητή που θα μπορούσε να επωφεληθεί από μια τέτοια χειραγώγηση για να κρύψουν το θετικό τεστ ντόπινγκ.
4.    Να προσδιορίσει αν, ενδεχομένως, αυτό το «modus operandi» ήταν επίσης διαπιστωμένο να  συμβαίνει μέσα στο εργαστήριο της Μόσχας  εκτός της περιόδου των  Αγώνων του Sochi  το 2014.
5.    Αν υπήρχαν  οποιαδήποτε άλλα στοιχεία ή πληροφορίες που να κατέχονται από τον Δρ Rodchenkov.
Δεδομένου ότι στον  καθηγητής  McLaren  του χορηγήθηκε μόνο 57 ημέρες για να διεξάγει την έρευνά του πριν από τους   Ολυμπιακούς  και Παρά- Ολυμπιακούς  Αγώνες  του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο στην Βραζιλία,  όπου στις 24 Ιουλίου, ανακοινώθηκε ότι η θητεία του θα πρέπει να επεκταθεί και να ολοκληρώσει τον ανωτέρω αριθμό 3.  
« για να εντοπίσουν τους αθλητές που θα μπορούσαν να έχουν επωφεληθεί από τη χειραγώγηση της διαδικασίας ελέγχου ντόπινγκ για να κρύψουν θετικό τεστ ντόπινγκ » Όπως συνέβη και με το Μέρος Ι, αυτής της Έκθεσης που  περιλαμβάνονται αλλά δεν περιορίζονται μόνο στους Αγώνες του Sochi το 2014.  Η σημερινή (144-σελίδες) της  Έκθεσης  Μέρος ΙΙ περιγράφει τα ακόλουθα βασικά συμπεράσματα (όπως εξάγεται από την έκθεση):
Βασικά Χαρακτηριστικά 

Θεσμοθετημένη Ντόπινγκ Συνωμοσία και Cover Up

1.    Μια θεσμική συνωμοσία υπήρχε σε όλα τα καλοκαιρινά και χειμερινά αθλήματα σε  αθλητές που συμμετείχαν με Ρώσους Αξιωματούχους στο Υπουργείο Αθλητισμού και τις υποδομές του, όπως η Ρωσική Υπηρεσία Αντί-Ντόπινγκ (RUSADA), το Κέντρο Αθλητισμού Προετοιμασίας των  Εθνικών  ομάδων  της Ρωσίας (CSP), το Εργαστήριο της Μόσχας , μαζί με τη Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB), για τους σκοπούς του χειρισμού στους ελέγχους ντόπινγκ. Στα θερινά και χειμερινά αθλήματα οι αθλητές δεν ενεργούσαν  μεμονωμένα, αλλά στο πλαίσιο μιας οργανωμένης υποδομής, όπως αναφέρθηκαν στην  Έκθεση .
2.    Αυτή η συστηματική και συγκεντρωτική συγκάλυψη και τις πράξεις χειραγώγησης της διαδικασίας ελέγχου ντόπινγκ εξελίχθηκε και τελειοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της χρήσης του στο Λονδίνο το  2012 στους Θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, στους Αγώνες της   Πανεπιστημιάδα  του 2013, στην  Μόσχα στους Αγώνες Στίβου της IAAF στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα του 2013, και στους  Χειμερινούς  Αγώνες στο Sochi  το 2014 . Η εξέλιξη των υποδομών επίσης έχει δημιουργήσει  σε απάντηση της  WADA,  ρυθμιστικές αλλαγές και παρεμβάσεις έκπληξη.
3.    Η εναλλαγή των δειγμάτων ούρων, των ρώσων  αθλητών επιβεβαιώθηκε περαιτέρω σε αυτή την   Αναφορά, ότι  συμβαίνουν στο Sochi , και δεν σταμάτησε κατά το κλείσιμο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων. Η τεχνική swapping δειγμάτων  που χρησιμοποιήθηκε στο Sochi  έγινε μια τακτική μηνιαίας  πρακτικής  του Εργαστηρίου της Μόσχας όσον αφορά την αντιμετώπιση των ελίτ αθλητών το καλοκαίρι και το χειμώνα . Περαιτέρω με το DNA και με δοκιμές αλάτι επιβεβαιώνουν  την τεχνική, ενώ άλλοι στηρίχθηκαν  στην εξαφάνιση της Θετική Μεθοδολογίας  (DPM).
4.    Τα βασικά ευρήματα της πρώτης έκθεσης παραμένουν αμετάβλητα. Η ιατροδικαστική εξέταση, η οποία βασίζεται στα αμετάβλητα  γεγονότα, είναι πειστική. Τα αποδεικτικά στοιχεία  δεν εξαρτώνται  από προφορική μαρτυρία για να σχεδιάσουν ένα συμπέρασμα. Αντίθετα, ελέγχει την φυσική απόδειξη και ένα συμπέρασμα που  προκύπτει από τα αποτελέσματα. Τα αποτελέσματα της ιατροδικαστικής και της εργαστηριακής ανάλυσης που ξεκίνησαν  για να  αποδείξει ότι η συνωμοσία διαπράχθηκε μεταξύ του 2011 και  του 2015.
Ο Αθλητής μέρος της συνωμοσίας και Cover Up
5.    Πάνω από 1000 ρώσοι  αθλητές το καλοκαίρι, το χειμώνα και στους Παρά-Ολυμπιακούς Αγώνες , μπορεί να διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται ή επωφελούνται από χειρισμούς για να κρύψουν θετικά τεστ ντόπινγκ. Με βάση τις πληροφορίες που αναφέρονται σε Διεθνείς Ομοσπονδίες (Ε.Π.Ε.Υ.) μέσω του I P  (Ανεξάρτητη Προσωπικότητα) από την  WADA υπάρχουν 600 (84%) το καλοκαίρι αθλητές και 95 (16%) το χειμώνα αθλητές.
Στο Λονδίνο το 2012  οι  Θερινοί  Ολυμπιακοί  Αγώνες
6.    Δεκαπέντε ρώσοι  αθλητές νικητές με  μετάλλιο εντοπίστηκαν από τους 78 στις λίστες του Λονδίνου. Δέκα από αυτούς τους αθλητές  τους έχουν  πλέον αφαιρεθεί τα μετάλλια.
 Tο  2013 στο Παγκόσμιο  Πρωτάθλημα  Στίβου της IAAF στην  Μόσχα
7.    Μετά το 2013  στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της IAAF στην  Μόσχα, 4 δείγματα   αθλητών του Στίβου ανταλλάχθηκαν. Πρόσθετες δοκιμές είναι στόχος  σε εξέλιξη.
Το 2014 στο Sochi στους  Χειμερινούς  Ολυμπιακούς  Αγώνες
8.    εναλλαγή του δείγματος, καθορίζεται από τα δείγματα 2 γυναικών  παίκτες του χόκεϊ  επί πάγου, με τους άνδρες.
9.    Η επέμβαση στο  αρχικό δείγμα έγινε  σε  2 [αθλητισμός] αθλητές, στους  νικητές των τεσσάρων ολυμπιακών  μεταλλίων, και ένα  ασημένιο μετάλλιο σε γυναίκα νικητή στο [αθλητισμό}
10. Δώδεκα μετάλλια που έχουν κερδίσει  αθλητές (συμπεριλαμβανομένης της ανωτέρω 3) από 44 δείγματα που εξετάστηκαν είχαν γρατσουνιές και σημάδια στο εσωτερικό των καπακιών  των φιαλών τους, του   B’ δείγματος  και όπου  αναφέρονται οι  παραβιάσεις.
11. Οι έξι νικητές των 21 μεταλλίων  στους Παρά Ολυμπιακούς Αγώνες διαπιστώθηκε ότι είχαν δείγματα των ούρων τους αλλοιωμένα στο Sochi.
« Για άλλη μια φορά, η WADA είναι ευγνώμων προς τον Richard McLaren και την ομάδα του για αυτή τη μακρά  και  επίπονη προσπάθεια που επιβεβαιώνει την θεσμοθετημένη χειραγώγηση και συγκάλυψη της διαδικασίας ελέγχου ντόπινγκ στη Ρωσία », δήλωσε ο πρόεδρος της  WADA, Sir Craig Reedie.
 « Η έκθεση, και τα αποδεικτικά στοιχεία που δημοσίευσε σήμερα, δείχνει το πεδίο εφαρμογής της ανατροπής και, επικεντρώνεται στον αριθμό των αθλητών που επωφελήθηκαν πάνω από ένα παρατεταμένο χρονικό διάστημα », και συνέχισε ο Reedie.
« Είναι ανησυχητικό να διαβάσεις  ότι 1.000 ρώσοι  αθλητές - που αγωνίστηκαν  το καλοκαίρι, το χειμώνα και στους Παρά –Ολυμπιακούς  Αγώνες  - μπορεί να διαπιστωθεί ότι εμπλέκονται σε, ή επωφελούνται από, χειρισμούς για να κρύψουν θετικό τεστ ντόπινγκ». 

Αυτά τα στοιχεία, τα  οποία περιγράφονται  από την ομάδα έρευνας ως «βασίζονται σε αμετάβλητα περιστατικά» θα είναι άμεση αξία για τις  Διεθνείς Ομοσπονδίες (Ε. Π. Ε. Υ ), για την  Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (ΔΟΕ), την Διεθνή Παρά-Ολυμπιακή Επιτροπή (I P C) και άλλες Οργανώσεις – αυτές  που είναι υπεύθυνες  για τη διαδικασία των Αποτελεσμάτων  διαχείρισης και Adjudication που σχετίζονται με πιθανές παραβιάσεις του κανόνα αντί-ντόπινγκ (ADRVs) στο πλαίσιο του Παγκόσμιου κώδικα αντί-ντόπινγκ (Κώδικας).

Σε ό, τι αφορά τα επόμενα βήματα, η ομάδα έρευνας παρέχει στην WADA με Αποδεικτική Περίληψη για κάθε αθλητή που αναφέρεται  στην έκθεση της με  άλφα-αριθμητικό κωδικό. Από σήμερα, η  WADA θα παρέχει  αυτές τις περιλήψεις σε όλες τις Διεθνής Ομοσπονδίες (Ε. Π. Ε.   Υ) για τους  αθλητές των  οποίων  αναφέρονται στο πλαίσιο της έκθεσης καθώς και στη ΔΟΕ,  και σε άλλους σχετικούς Οργανισμούς. Μόλις έλθουν στην κατοχή τους αυτών των περιλήψεων, οι Οργανώσεις αυτές θα είναι υπεύθυνες για την επανεξέταση των στοιχείων που διατίθενται για κάθε περίπτωση και, για να καθοριστεί εάν ή όχι υπάρχουν επαρκή στοιχεία για να συνεχίσουν οι πιθανές παραβιάσεις του κανόνα αντί – ντόπινγκ (ADRVs) ή, εάν απαιτούνται περαιτέρω έρευνες. Όπως είναι η απαίτηση του Κώδικα, η WADA θα παρακολουθεί την διαχείριση των αποτελεσμάτων που θα πραγματοποιούνται  από τις αρμόδιες αρχές. 

« Η σημερινή έκθεση αποτελεί την ολοκλήρωση της έρευνας του McLaren? και, για άλλη μια φορά, εμφανίστηκαν πιο βαθιά ανησυχητικά γεγονότα», δήλωσε ο  Olivier  Niggli, Γενικός  Διευθυντής της  WADA.  «Ενώ κάποια πρόοδος έχει γίνει με τις προσπάθειες της RUSADA να ανακτήσει τη συμμόρφωση της με τον Κώδικα, εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές προκλήσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν πριν από αυτό μπορεί να συμβεί », είπε.

Η «RUSADA( δηλαδή ο Εθνικός Οργανισμός Αντί - Ντόπινγκ της Ρωσίας) πρέπει να αποδεικνύει ότι οι διαδικασίες της  είναι πραγματικά αυτόνομες , ανεξάρτητες  από εξωτερικές παρεμβάσεις και διαθέτει τους κατάλληλους πόρους για το έργο της προστασίας των καθαρών αθλητών τόσο στη Ρωσία όσο και στο εξωτερικό », και συνέχισε.
« Μόνο μια φορά η RUSADA, και οι  διοικητικές της  δομές , απέδειξε με επιτυχία ότι μπορεί να επιτευχθεί η ανεξαρτησία αυτή,  στους αθλητές και το ευρύτερο κοινό και να ανακτήσουν την εμπιστοσύνη στο ρωσικό αθλητισμό. Για το σκοπό αυτό, η WADA είναι αποφασισμένη  να επικεντρώνεται και να  εξακολουθεί να υποστηρίζει τις προσπάθειές της.  

« Του  McLaren  η Διερεύνηση και η Ανεξάρτητη Επιτροπή της WADA, που οδηγήθηκε από τον Richard Pound το 2015, έχουν αποδείξει επιτυχώς την αξία των ερευνών - τόσο ως ρυθμιστικό εργαλείο και ως ένα κλειδί αποτρεπτικού  παράγοντα για το ντόπινγκ », είπε ο Reedie. «Με τις εξουσίες της έρευνας που έχει ανατεθεί στην WADA στον κώδικα του 2015, ο Οργανισμός έγινε καλύτερα εξοπλισμένος  για να προστατεύει τους καθαρούς  αθλητές », πρόσθεσε ο Reedie.

« Το 2017 θα δούμε την περαιτέρω ενίσχυση της λειτουργίας των Ερευνών  της WADA, συμπεριλαμβανομένης της έναρξης του Ιανουαρίου των Καταγγελιών της στο πρόγραμμα, το οποίο θα ενθαρρύνει τους αθλητές και άλλους να έρθουν προς τα εμπρός και να βοηθήσουν  να εξασφαλιστεί η δίωξη των πιθανών παραβιάσεων του κανόνα αντί- ντόπινγκ ( ADRVs) ανεξάρτητα από τον αθλητισμό και τη χώρα». 



Αυτά μέχρι εδώ τα αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αντί – Ντόπινγκ (WADA)
Δεν είναι όμως έτσι ακριβώς η κατάσταση.
Αυτή  είναι όμως η πραγματική και μοναδική αλήθεια πού ακολουθεί :
Για να δούμε λοιπόν όμως τι γράφουν αξιόλογα εβδομαδιαία περιοδικά και σημαντικές εφημερίδες στην Ιταλία για αυτό, του  εξαιρετικά  ενδιαφέροντος θέματος, για να μπορέσουμε να καταλήξουμε κάπου συγκεκριμένα και να κατανοήσουμε ποια είναι πραγματικά η αλήθεια και γιατί κάποιοι να συνεχίζουν να ψεύδονται και να κρύβονται.
Ας δούμε τι γράφει το Panorama.itSport.
στις 09Δεκεμβρίου2016.



Στην φωτογραφία η έδρα της Ολυμπιακής Επιτροπής της Ρωσίας στην Μόσχα.

Ντόπινγκ στην Ρωσία :

H  Δ.Ο. Ε.  (Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή) θα κάνει καινούργια τεστ στους αθλητές της Ολυμπιάδας του Λονδίνου το 2012 και στο Sochi το 2014.

Το δεύτερο μέρος της Έκθεσης συντασσόμενο από τον καθηγητή  McLaren, ανοίγει καινούργιες ανησυχητικές καταστάσεις που θα αφορούν  επίσης το ποδόσφαιρο και τους ΠαράΟλυμπιακούς Αγώνες.
Δεν είναι ακόμα γνωστό στο κοινό λεπτομερώς, αλλά το δεύτερο μέρος της έκθεσης, σχετικά με το ντόπινγκ στη Ρωσία, του καθηγητή Richard McLaren πίσω από την  συγκεκριμένη ανάθεση του World  Anti-Doping Οργανισμού ( WADA ) που  κατέθεσε σήμερα στο Λονδίνο πρέπει να περιέχει διαφορετικές και ανησυχητικές πληροφορίες  περισσότερες από τότε που εμφανίστηκε την παραμονή του  Ρίο το 2016.
Σε τέτοιο βαθμό που η Διεθνής  Ολυμπιακή Επιτροπή  (Δ . Ο. Ε )  ανακοίνωσε την απόφαση της να επαναλάβει τις δοκιμές αντί-ντόπινγκ στους αθλητές της  Μόσχας που έλαβαν μέρος  στους  Αγώνες του  Λονδίνου  το 2012  και το χειμώνα σε εκείνους  στους Αγώνες του  Sochi το 2014.
« η νέα ανάλυση θα καθορίσει αν υπάρχει η παρουσία των ουσιών που ενισχύουν την απόδοση ή εάν τα ίδια δείγματα ήταν χειραγωγημένα »
« αναφέρουν από την ίδια την Διεθνή  Ολυμπιακή  Επιτροπή (Δ .Ο. Ε). με ένα  ανησυχητικό  υστερόγραφο »:
« Η έκθεση δείχνει μια θεμελιώδη επίθεση στην ακεραιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού γενικότερα ».
Σύμφωνα με τις πρώτες φήμες, το πιο εντυπωσιακό συμπέρασμα που περιέχεται  στην έκθεση είναι αυτή για την οποία  1.115 αθλητές Ρώσοι έχουν  επωφεληθεί από ένα πρόγραμμα Κρατικού Ντόπινγκ ( Di Un Programma  Di Doping  Di Stato) το  οποίο ξεκίνησε το 2011 και συνεχίστηκε για τέσσερα χρόνια με τη συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών, όπως τονίστηκε ήδη τον περασμένο Ιούλιο.
 Ειδικότερα, σύμφωνα πάντα με το λόγο της έκθεσης  του McLaren, μεταξύ των αθλητών που βοηθήθηκαν  από παράνομες ουσίες υπάρχουν τέσσερις κάτοχοι μεταλλίων  του  Sochi  το 2014 και  πέντε  του Λονδίνου το  2012.
Τονίζοντας ότι ένα  τέτοιο ντόπινγκ είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία του αθλητισμού , ο  McLaren δεν είχε τότε γλιτώσει μια άμεση επίθεση στη Ρωσία, όχι μόνο για τον αθλητισμό :
 « Υπήρχε μια συγκάλυψη σε όλα τα επίπεδα των θεσμών για  να προωθήσει την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων », ήταν στην πραγματικότητα το σχόλιο του καθηγητή, του οποίου η  Έκθεση επίσης μιλά για την κατάσταση του  Κρατικού Ντόπινγκ στο ποδόσφαιρο και στα Παρά -Ολυμπιακά αθλήματα.
 Κατηγορίες   του  αποστολέα που απορρίφτηκαν  από την κυβέρνηση της Μόσχας:
« Παρότι  παρουσιάζονται οι κατηγορίες, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπήρξε ποτέ ένα οργανωμένο σύστημα στη Ρωσία για την παραποίηση των δειγμάτων του  ντόπινγκ », δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Vitaly  Smirnov, επικεφαλής της ρωσικής Ανεξάρτητης  Επιτροπής  για το ντόπινγκ.
Από την πλευρά του, το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας  αντιθέτως έχει αναφέρει  ότι ζητούν
 « από τις  εμπλεκόμενες  αρχές  να διερευνήσουν  διεξοδικά μέχρι το βάθος » από ό, τι αναφέρεται στο δεύτερο μέρος της έκθεσης του  McLaren, προσθέτοντας ότι :
« η Ρωσία είναι ανοικτή στη συνεργασία με τους Διεθνείς Οργανισμούς Αντί -Doping ».
Ας προσέξουμε πολύ καλά τώρα τι γράφει ο έγκυρος Ιταλός δημοσιογράφος  Eugenio Capodacqua  στην Repubblica.it
στις 28 / Νοεμβρίου – 2016.
Και :
« είναι η εικόνα του βάλτου του Αθλητισμού
 που ελέγχει τον εαυτόν του ».
Και δυστυχώς αυτή είναι η πραγματική αλήθεια και όλα τα άλλα είναι μία μεγάλη υποκρισία και συνεχόμενα ψέματα για να μπορέσουν να καλύπτουν την πραγματική αλήθεια.



Στην φωτογραφία διακρίνεται η ρωσίδα δρομέας του Μαραθωνίου  Liliya  Shobukcova.

Είναι η εικόνα του βάλτου του αθλητισμού
που ελέγχει τον εαυτόν του.
Μάλλον παίζουν κρυφτό!!
Από τη μία μεριά δηλαδή φτιάχνουν νόμους και από την άλλη αφήνουν  ‘’ανοιχτά παράθυρα’’ για τους παρανομούντες.
Γίνεται μία φοβερή σύγκρουση μεταξύ της επιστημονικής και δημοσιογραφικής αλήθειας και της απαξίας των γκουρού των απατεώνων και των κομπογιαννιτών.
Είναι κατασκευασμένοι νικητές και ψεύτικα είδωλα.
Πρέπει πάντα να φέρουμε στην επιφάνεια την πραγματική διάσταση του προβλήματος.

« Χρήματα για να μην παραλείψετε τα παιχνίδια »
: To Ρώσικο  ντόπινγκ  συμπαρασύρειανατρέπει  
   την  IAAF.
Μια νέα έρευνα, της  γερμανικής  τηλεόρασης  ARD και της "Le Monde",  θέτει το ζήτημα, το θέμα και τα  έγγραφα στο χέρι:
όλα τα μυστικά της λεγόμενης « ολική προστασία », ένα σύστημα, ένα δίκτυο συνενοχής στο οποίο οι αθλητές πλήρωναν  για να κρύψουν  την  εξαπάτηση.
Η Shoboukhova  παραδέχεται :
« Πλήρωσα 415 χιλιάδες  δολάρια για να κρύψω  τις ψεύτικες τιμές ».
Η Liliya Shobukcova, τα ονόματα είναι αυτά που αξίζουν. Μια παρέλαση των κύριων πρωταθλητών του παγκόσμιου στίβου, βάδην και αντοχής.
Ειδικά. Η μαραθωνοδρόμος Shoboukhova με τις συναδέλφους της  Zaripova και  Kaniskyna, στους βαδιστές πρωταθλητές   των διαφόρων αποστάσεων,  του Borchin, του Kanakyn, και του Kirdiapkin, του οποίου πρόσφατα ανακλήθηκε και ακυρώθηκε το χρυσό μετάλλιο  του Λονδίνου το 2012  στα  50  χιλιόμετρα. Όλοι  Ρώσοι.
 Μια νέα έρευνα λοιπόν όπως είπαμε, της  γερμανικής  τηλεόρασης ARD και της " Le Monde "  θέτει το ζήτημα του Ρώσικου ντόπινγκ και αποκαλύπτει αυτή τη φορά, με τα χαρτιά στο χέρι, όλα τα μυστικά της λεγόμενης
« ολική προστασία », ένα σύστημα, στο οποίο οι αθλητές του δικτύου της συνενοχής πλήρωναν  για να κρύψουν  την εξαπάτηση του ντόπινγκ.
Διότι ακόμη και το πιο σπουδαίο και απαραίτητο εργαλείο   του  διαβατηρίου του  αίματος, εξουδετερώθηκε.
« Καινούργια e- mail, προέκυψαν   από τις ποινικές διαδικασίες σε εξέλιξη στη Γαλλία, όπου επιβεβαίωσε τη συμμετοχή  σπουδαίων και μεγάλων παραγόντων  του παγκόσμιου στίβου  μερικοί από τους οποίους, όπως ο διευθυντής του αντί-ντόπινγκ της IAAF, ακόμα  σε θέση ευθύνης ».
Και δεν είναι μόνο αυτό.
H Shaboukhova  ομολόγησε  μπροστά  στις κάμερες:
« Έχω πληρώσει για να μην αποκλειστώ  από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου  ».
Αλλά η έρευνα, από τον Florian Rieswieck και τον Jan Bouchez, πηγαίνει παραπέρα.
Ένα έγγραφο με αποδεικτικά στοιχεία θέτει στην σειρά ονόματα και  αριθμούς : 300.000, 400.000, 600.000  δολάρια  ΗΠΑ  δίπλα σε κάθε όνομα.
Θα είναι μόνο ένα μέρος ενός γύρου εκτιμάται σε εκατομμύρια.
Μια πραγματική εγκληματική δραστηριότητα, λέει  το γερμανικό ντοκιμαντέρ, με τη συνενοχή της παλιάς ηγεσίας της IAAF (Διεθνής Ομοσπονδίας του Στίβου).
Σε πρώτο πλάνο ο πρώην πρόεδρος της IAAF o  Lamine Djack και ο γιος του  Massata Πάπα. Ένα τρίγωνο διεστραμμένο,  στην κορυφή τον πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδίας  Στίβου της Ρωσίας  Balaknichev (πρόσφατα διαγραμμένος ), διευθύνων σύμβουλος της υπεράκτιας εταιρείας ( societaoff- shor ) που εισπράττει  τεράστια ποσά πραγματικά σε αυτά τα χρόνια :
2.182.000 δολάρια το 2012,
995.000 το 2013?
663.000 το 2014?
391.000 το 2015.
" Στη βάση της πυραμίδα ο Diack πατέρας  και μια εταιρεία, Pamodzi Consulting, η οποία θα κατευθυνθείτε προς τον γιό Massata Παπα, όπου θα είχαν  καταλήξει  κάποιες  ουσιώδεις  πληρωμές των αθλητές μετά από μια ανεμοστρόβιλος περιοδεία μεταξύ της Ρωσίας, της  Σιγκαπούρης  και την πατρίδα των Diack  της Σενεγάλης». 
Τα πάντα, όπως σε ένα  γνήσιο αστυνομικό φιλμ  με κατασκόπους.
Ερωτηθείς από την  γαλλική  δικαιοσύνη, πέρσι  στις 20 Οκτωβρίου  ο Diack αρνείται τα πάντα:
« Αν είχα ανάγκη τα χρήματα θα είχα  καλέσει άμεσα τον Πούτιν », είπε στην κατάθεση. Γεγονός που υποδηλώνει τουλάχιστον τη σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ των δύο.
Η πλοκή του σε αυτές τις δυσάρεστες επιχειρήσεις  είχε προκύψει πριν από λίγο καιρό, πάντα  σε μια έρευνα της ARD, αλλά τα πρόσφατα, τελευταία στοιχεία είναι ακόμη πιο ανησυχητικά.
Η διαφθορά από τα παλιά στελέχη της IAAF είναι σε πρώτο πλάνο. Και ορισμένα στελέχη είναι ακόμα εκεί, στις δομές  της Ομοσπονδίας.
Το φιλμ παρουσιάζει την αλληλογραφία  με e-mail  μεταξύ Papa Massata  και Αbib Cissé, δικηγόρο στην  Παγκόσμια Ομοσπονδία Στίβου(IAAF), αντιπρόσωπο και πληρεξούσιο στις δικές του σχέσεις με τους Ρώσους.
 «Ο Προπονητής μου  με ειδοποίησε ότι θα πρέπει να πληρώσω για να κρύψει τις ψεύτικες τιμές αίματος   πριν από τους Αγώνες», λέει η  Shoboukhova στην τηλεόραση? και έκανε έτσι τη λήψη των  415.000 δολαρίων. Αλλά κάτι πήγε στραβά:
 Η  ρωσίδα ξεκινά στο Μαραθώνιο του Λονδίνου το 2012, παρά τις αλλαγμένες τιμές του διαβατηρίου, αλλά δεν τελειώνει τον αγώνα. Πέρασε  λίγος  χρόνος  και να, ζητά  πίσω τα χρήματά της. Και η ζήτηση θέτει  σε κίνηση μια αλυσίδα. Ο Papa  Massata σε ένα  e-mail  ζητά από τον Cissé να του επιστρέψει  πίσω τις  50.000 δολάρια που έλαβε.
 Και γρήγορα : « Μέχρι τη Δευτέρα ο Valentin   διεκδικεί την επιστροφή ».
Ο Valentin θα είναι ο πρώην πρόεδρος  Balaknichev.
«  μπορώ να πληρώσω  το μισό τώρα αμέσως  και το υπόλοιπο σε 15 ημέρες », απάντησε ο δικηγόρος.
« Μπορώ να κάνω να περιμένει   τον πρόεδρο μόνο  πέντε ημέρες », επαναλαμβάνει. Αναστατώνοντας  την εικόνα του αθλητισμού και του Στίβου  ειδικότερα.
 Θα είναι η  γαλλική  δικαιοσύνη   να καθορίσει, μετά στη συνέχεια, τις ποινικές ευθύνες.
Σε ένα άλλο μήνυμα τον Νοέμβριο  του 2011, ο διευθυντής του  αντί-ντόπινγκ της  IAAF  ο Capdeville αποστέλλει  έγγραφα  σχετικά με την υπόθεση των Ρώσων στην οσμή του  ντόπινγκ  στον δικηγόρο Cissé.
Και τότε έρχεται σε επαφή  με τον Balaknichev.
Υπάρχουν εκεί τα έξι ονόματα που προέκυψαν τις τελευταίες αυτές ημέρες.
 Μια άλλη ένδειξη ότι  το αντί-ντόπινγκ της  IAAF ήξερε τόσα πολλά πράγματα πολύ πριν από ότι  ξεσπάσει το σκάνδαλο.
 Και η  Ρώσικη  Ομοσπονδία ανταποκρίνεται και απαντά άμεσα. Πρέπει να κρατήσουμε την υπόθεση  ο ένας τον άλλο "κάτω από το τραπέζι », για να αποφύγουμε ώστε να αποφευχθεί :
« ένα σκάνδαλο που αφορά και πλήττει πολλές περιπτώσεις ADRV (πιθανόν  ντόπινγκ, σημείωση του συντάκτη) στο  οποίο είναι επίσης εμπλεκόμενοι  διοικητικά στελέχη της IAAF ».
Μια σαφής προειδοποίηση ( Warning) στο τέλειο στυλ της μαφίας.
"Κάθε κύρωση θα καταστρέψει τόσο τη Ρωσική Ομοσπονδία όσο και την IAAF."
Παρεμπιπτόντως, ο Capdeville  είναι το πρόσωπο που χειρίστηκε  στην IAAF  την όλη ιστορία που συζητήθηκε για το  δεύτερο ντόπινγκ ( θετικότητα) του Ιταλού πρωταθλητή στο  βάδην  Alex  Schwarzer?
 Από την καθυστερημένη ανακοίνωση του δεύτερου ντόπινγκ προς το θλιβερό γαϊτανάκι της οριστικής καταδίκης του  στο Ρίο.
 Αλλά το γεγονός (και πάλι καινούργιο ) ) πιο ανησυχητικό αντιπροσωπεύεται και παρουσιάζεται από ένα σφραγισμένο έγγραφο της WADA, τον Παγκόσμιο  Οργανισμό  Αντί-Ντόπινγκ, που βρέθηκε και φανερώθηκε από τους δημοσιογράφους.
Ημερομηνία στις 07 Νοεμβρίου του 2014, όταν δεν είχε ξεσκεπαστεί  το σκάνδαλο? Αναφέρονται, παραθέτονται και κλητεύονται εκεί  ο Ρώσος υπουργός και ο αναπληρωτής υπουργός του αθλητισμού και φέρνει ακριβώς τα ονόματα των ρώσων σκιέρ cross-country, των δρομέων και των μαραθωνοδρόμων της  τελευταία συνεδρίας.
 Αλλά δεδομένου ότι από εκείνο  τον Νοέμβριο δεν υπάρχει  για το θέμα αυτό είδηση ​​των πρωτοβουλιών της Wada  μέχρι την έκρηξη της υπόθεσης και της ιστορίας του  λεγόμενου « Ρώσικου κρατικού ντόπινγκ ».
 Επερωτηθείς στην  Galsgow στις 20 περασμένες , ο Πρόεδρος  της  Wada  Sir  Craig  Reedie  βρίσκεται  στο σκοτάδι, (στην ασάφεια) και στην άγνοια , αλλά  το έγγραφο εμφανίζεται στο φιλμ που  φέρει την υπογραφή του καθώς  και  του νέου διευθυντή της Wada  Olive  Niggli.
Και « είναι η εικόνα του βάλτου του αθλητισμού  που ελέγχει τον εαυτό του ».

Βασική πηγή : R.itSport.
Δημοσιογράφος: Eugenio Capodacqua.
28 / 11 /2016.- Total Protection.


Από το Blogger.