Δύναμη της Δημοκρατίας είναι η ψήφος του ενός!



Εκλέγοντας ψηφίζω την προσδόκιμη αξία του υποψηφίου ή την αξία του κόμματος, ή η Δύναμη της Δημοκρατίας είναι η ψήφος του ενός ?

Μετά από 40 χρόνια, ενεργούς αλλά όχι πρωταγωνιστικής συμμετοχής στα πολιτικά (εκτός ίσως από τα πρώτα χρόνια κατά τα οποία έβραζε το αίμα, «ψάχνοντας τις ιδέες» εδώ & εκεί με διάφορα κριτήρια, σε διάφορα κόμματα (μέχρι να κατασταλάξω) στα οποία συνήθως & λόγω περιόδου (τέλη 1978 +, οι «παρέες/φίλοι/φίλες κτλ..»), όπως κάθε νέος/νέα της εποχής γινόσουν μέλος της μιας και της άλλης φατρίας, από τις κλειστές -κατηχητικού τύπου- συγκεντρώσεις, τις ανοιχτές -τύπου λαοθάλασσας & μπαλκόνια- μέχρι και ορισμένες φορές τις «φιλικές…..» συρράξεις μεταξύ αντιπάλων κομμάτων ή και καμμιά φορά με την Αστυνομία που άδικα μας μάζευε για εξακρίβωση (και κατά … λάθος καμμιά ψιλή!!).
Από τότε μέχρι πρόσφατα, ψήφιζες το κατ’ εσένα ικανό κόμμα και υποψήφιο επιλογής σου (?) που όπως αποδείχτηκε βέβαια ποτέ δεν γνώριζες πως θα λέγεται, τι θα πρεσβεύει,
Καθώ πιστεύω στην δύναμη της Δημοκρατίας και στην δύναμη της ψήφου του ενός, προσπάθησα να απαντήσω στο :
«Ποια είναι πλέον τα κριτήρια που θα πρέπει σαν ευνομούμενοι πολίτες να ακολουθήσουμε ώστε ακόμη και εάν το κόμμα που θα υποστηρίξουμε δεν κερδίσει, η ψήφος μας να «πιάσει τόπο», να είμαστε σίγουροι πως η αντιπροσώπευση μας μέσω της επιλογής μας θα μας αντιπροσωπεύει επάξια?»
Οδηγό στη λύση του «υπαρξιακού» & «καλού πολίτη» συνδρόμου (άλλοι έχουν αϋπνίες και μετρούν προβατάκια…) μου προσέφερε η πρόσφατη κοινοβουλευτική περίοδος που ολοκληρώθηκε και η πρόσφατη εκλογική αναμέτρηση για τις Δημοτικές & Ευρωεκλογές.
Ενώ στις Δημοτικές είχα πάντα ως οδηγό ότι γινόταν στο Δήμο και με επηρέαζε, λόγω και της γνώσης του μικρόκοσμού μου για κάθε τι «της γειτονιάς», στις Ευρωεκλογές ακολουθούσα πάντα τη γενική αρχή με βάση το βιογραφικό & την προσφορά των υποψηφίων, όμως πάντα στα πλαίσια της γραμμής που και εγώ συμφωνούσα.
Φέτος στις Ευρωεκλογές ήταν η πρώτη φορά που ψήφισα όχι με βαρύτητα κόμματος αλλά με την πραγματική αξία και δύναμη των ψηφισμένων ανθρώπων.

Τα χαρακτηριστικά τους είναι κοινά & απλά.
       -          Λίγα λόγια
       -          Πολλά αποδεδειγμένα έργα, έστω & σε προσωπικό επίπεδο
       -          Υπόβαθρο πραγματικά εργασιακό ή προσφοράς στα κοινά
       -          Θέληση για προσφορά χωρίς απαίτηση προβολή/πλουτισμό
       -          Πραγματική ελευθερία από το κόμμα με το οποίοι θα εκτεθούν
       -          Δεσμευμένοι για το κοινό καλό και πρόθυμοι να πολεμήσουν για αυτό αφού,
             έκαναν το ίδιο ήδη μέχρι τώρα, πολλές φορές δε με άσχημα αποτελέσματα για τους ίδιους.
 Και ήρθε η ώρα της κάλπης! Της κάλπης των βουλευτικών εκλογών και του
«αυτόματου» εκβιασμού «….δώστε μας πλειοψηφία, αλλιώς χανόμαστε!», αλλά και κινδυνολογίες   του τύπου «συσπείρωση όλοι στο κόμμα μας, να μην πάει ψήφος χαμένη!!

Κύριοι έλεος, στα 58 μου είμαι αρκετά μεγάλος για να πείθομαι από τα «..ίδια» και πολύ νέος για να σας ανέχομαι ακόμη και σαν σκέψη.

Χρόνια τώρα είχα ξεχωρίσει, μεταξύ άλλων άξιων, έναν επιστήμονα, ο οποίος αποφάσισε να «εκτεθεί» στην κρίση μας, κατόπιν πρόσκλησης από κομματικούς σχηματισμούς και τον οποίο παρά την αποδεδειγμένη αξία του, αλλά και το ιδιαίτερο ταπεραμέντο του χαρακτήρα του - αρνείται να είναι αρεστός λέγοντας/υποστηρίζοντας ψέματα ή ότι θέλουν να ακούν τα αυτιά μας…! Τελικά για κάποιους λόγους (… αλήθεια ποιους ?) δεν συμπεριλήφθηκε στα ψηφοδέλτια τους ή αρνήθηκε ο ίδιος να συμμετάσχει για διάφορους λόγους!
Κατόπιν αυτού του γεγονότος και με γνώμονα την για χρόνια μάχη του σε όλα τα μέτωπα της Αθλητιατρικής, ιδιαίτερα έναντι του Ντόπινγκ, ένα κόμμα πρότεινε να τον συμπεριλάβει στους λίστες του δίνοντας έμφαση στις αποδεδειγμένα εξειδικευμένες Αθλητιατρικές & Ψυχιατρικές γνώσεις του, ώστε να δοκιμάσει τις δυνάμεις του στην πολιτική, ζητώντας την δική μας υποστήριξη στις επερχόμενες Βουλευτικές Εκλογές, με όπλα του την για χρόνια εμπειρία του ως Ιατρός (& όχι μόνο…) σε Εθνικές, ερασιτεχνικές & επαγγελματικές ομάδες στην Ελλάδα αλλά και σε Αθλητικά κέντρα του εξωτερικού.
 Ο Ιατρός, Αθλητίατρος/Ψυχίατρος κος Σταύρος Κ. Χάντζος γεννημένος στον Μελιγαλά Μεσσηνίας, με σπουδές και εργασία στην Ιταλία & την Ελλάδα, μπορεί να μην είναι γνωστός στο πλατύ κοινό, αλλά είναι πολύ γνωστός στον αθλητικό χώρο στην Ελλάδα και στο εξωτερικό από τα πολύ μικρά ερασιτεχνικά σωματεία σε όλη την Ελλάδα, όμως τον κόσμο της επαγγελματικής καλαθοσφαίρισης, της ομοσπονδίας ποδοσφαίρου και της Εθνικής ομάδας.
Υπήρξε Διευθυντής στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών Ερευνών (ΕΚΑΕ), καθώς ήταν πλέον γνωστός από τα χρόνια που μαχόταν για τις ιδέες/γνώσεις για να αντισταθεί και να πολεμήσει την μάστιγα του Ντόπινγκ, για την οποία έχει συγγράψει βιβλία και πολλά άρθρα.
Στο ΕΚΑΕ όχι μόνο προσέφερε έργο σαν εξειδικευμένος Ιατρός αλλά και σαν Διευθυντής, καθώς δούλεψε και για να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας για το ανεπαρκές προσωπικό και ιδιαίτερα για να παταχθεί η κοροϊδία από τους «μπατχτσήδες & βολεψάκηδες» που παρ’ όλο Δημόσιοι Υπάλληλοι, λόγω κομματικών & άλλων «χαριστικών» διευκολύνσεων δεν δούλευαν, δεν προσέρχονταν με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται οι υπόλοιποι αλλά και να καθυστερεί το αποφασισμένο από τη Διοίκηση πλάνο εργασιών, απαξιώνοντας το ΕΚΑΕ. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς, ήδη κατέχοντες & Βουλευτικούς Θώκους, χειροδίκησαν επάνω του, τραυματίζοντας τον ώστε να αναγκαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο!
«τι ψηφίζω, αξία ατόμου ή κόμμα» και έχετε την δυνατότητα να συμφωνήσετε μαζί μου πως η αξία του  ατόμου είναι αυτή που δημιουργεί , συντηρεί, επιβάλει στο κόμμα».

Αν μπορείτε & θέλετε δώστε μια ψήφο στον κ Σταύρο Κ. Χάντζο, πιστεύοντας Δύναμη της Ψήφου του ενός, να είστε σίγουροι πως θα είναι από τους λίγους που θα μας εκπροσωπούν επάξια στην Βουλή των Ελλήνων σε όλες τις εκφάνσεις της πολιτικής και με μόνο γνώμονα το αδιαπραγμάτευτο όφελος της Ελληνικής Κοινωνίας, της Ελληνικής Βουλής έχοντας υπ’ όψη πως το Σύνταγμα της Ελλάδος, το οποίο έχει προβλέψεις για την Δύναμη της Ψήφου του ενός, χρειάζεται επιστήμονες & ανθρώπους σαν και αυτόν για να το υποστηρίζουν και να μάχονται υπέρ του, προσφέροντας στου εμάς τους πολίτες την σιγουριά του μοναδικού όπλου του Πολίτη :


           Δύναμη της Δημοκρατίας, η ψήφος του ενός

Σας ευχαριστώ,
     Σ. Γ. Π

Από το Blogger.