COVID-19 ΜΕΡΟΣ ΤΡΙΤΟ


 

Μ Ε Ρ Ο Σ   Τ Ρ Ι ΤΟ

Covid- 19:

Γιατί  τόσοι  πολλοί  ασυμπτωματικοί;;


Είναι απαραίτητο να προβλεφθεί στις κινήσεις του για να τον νικήσουμε, κάνοντας τον σχεδιασμό νέων μέτρων.

Σε αυτή την περίοδο της πανδημίας η τύχη ‘’ γενετική’’  σχετικά  με τους ανθρώπους που είναι θετικοί στο Μοριακό Τεστ , αλλά  δεν παρουσιάζουν την ασθένεια, είναι της μόδας. Η κατάφωρη τύχη είναι στην καθημερινή ατζέντα.                                                                                    Εμείς πιστεύουμε ότι υπάρχει ένας αριθμός όλο και περισσότερο υψηλός ασυμπτωματικών  δεν είναι πραγματικά ένα υπέροχο όμορφο πράγμα, γιατί υπάρχουν μεταξύ μας άνθρωποι   που εξαπλώνουν την ασθένεια χωρίς να το γνωρίζουμε απολύτως.  Αυτοί αγνοούν – μιλάμε σε αυτήν την περίπτωση μόνο αυτών  των προ-συμπτωματικών που μεταδίδουν – δημιουργούν τα μικρά οικογενειακά  ή του σχολείου  κρούσματα και μέχρι έως  δύο ημέρες νωρίτερα  να εκδηλωθούν τα τυπικά συμπτώματα βρίσκονται σε καλή υγεία.                                       Πέρα από αυτή την ομάδα, επίσης οι ασυμπτωματολογικοί έχουν αυξηθεί με τρόπο εκθετικό.

Η δική μας ερώτηση είναι φανερή : ‘’πως είναι δυνατόν όλα αυτά’’.

Ο Covid -19 αποφεύγει κάθε παρακολούθηση και εξαπλώνεται ύπουλα. Μα αυτά τα χαρακτηριστικά είναι τα ίδια με τον Ιό της εποχιακής γρίπης και του κοινού κρυολογήματος, αλλά ο δικός μας επί του παρόντος  εχθρός του επιτρέπεται να μολύνει άτομα που δεν παρουσιάζουν στην συνέχεια τα τυπικά συμπτώματα και σοβαρά της ασθένειας. Η εμπειρία αυτών των τελευταίων μηνών σε επαφή με    τους θετικούς συμπτωματολογικούς μας επέτρεψε να ξέρουμε           που αυτός  γενικά ο Ιός επιτίθεται και κτυπά τους ανθρώπους με προχωρημένη ηλικία και που πάσχουν από περισσότερες παθολογίες.  Ειδικά τους ηλικιωμένους, οι διαβητικοί, και τους χρόνιους με βρογχίτιδα. Την δυσκολία που οι μελετητές - ερευνητές έχουν να αντιμετωπίσουν τον  αληθινό και πραγματικό πόλεμο εναντίον του Ιού είναι εκείνη να γνωρίζουν τα ποσοστά και την συχνότητα.

Γιατί όποιος δεν έχει συμπτώματα δεν υποβάλλεται στον Μοριακό έλεγχο.                                                                                                              Είναι τα ευρήματα των ασυμπτωματικών, όλο και περισσότεροι, βλέποντας τον δεδομένου  πολύ υψηλού  αριθμού  των Τεστ  που πραγματοποιούνται καθημερινά, ΠΟΥ  ΚΆΝΟΥΝ  ΤΙΣ  ΠΡΟΒΛΈΨΕΙΣ ΔΙΆΧΥΣΗΣ  ΝΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.

Στην Ιταλία και στον κόσμο οι αρχικές διαχύσεις συνδέονται στην μη γνώση του προβλήματος της ύπαρξης των ασυμπτωματικών.

Κανένας δεν σκεπτόταν ότι μία ασθένεια τόσο σοβαρή και έτσι επιθετική θα μπορούσε να έχει ένα αριθμό πολύ υψηλό μολυσμένων  με την ιδιαιτερότητα να μην υπάρχουν συμπτώματα της μόλυνσης από αυτούς που είναι άρρωστοι.

Επί του παρόντος δεν έχουμε Άμεσα  Φάρμακα, δεν έχουμε Εμβόλια αλλά δεν έχουμε ούτε καν  την συνειδητοποίηση  πόσο                                οι ασυμπτωματολογικοί  μπορούν  πραγματικά να μολύνουν άλλους ανθρώπους.  Σύμφωνα με τις μελέτες που μας φθάνουν από τις Ηνωμένες Πολιτείες  οι  ασυμπτωματολογικοί  είναι  μεταδοτικοί  κατά ποσοστό του 25 – 30%   λιγότερο  από  ασθενείς  με  συμπτώματα.

Άλλοι μελετητές μας δείχνουν  τον τρόπο  του  μειωμένου  Ιικού  Φορτίου Αυτών  των  ‘’ τυχερών  ατόμων’’ ,  άλλοι  συγκρίνουν             το  δικό τους Σύστημα της Ανοσοποιητικής τους Άμυνας  με εκείνο των νυχτερίδων  που μεταδίδουν τον Ιό και αυτό είναι, χωρίς ποτέ να αναπτύξουν – δεχόμενοι ότι είμαστε σε βαθμό να το κατανοήσουμε – ότι να είναι και οποιαδήποτε συμπτωματολογία ή ασθένεια.

Υπάρχουν άλλες μελέτες στην βιβλιογραφία, όλες επηρεασμένες  από ένα αρχικό λάθος, και πού είναι σε ένα μικρό αριθμό ασυμπτωματολογικών  θετικών.  Δεν υπάρχει μια έρευνα που να έχει γίνει σε μεγάλη κλίμακα και υπάρχουν επιστήμονες που κλείνουν     προς την Ανοσολογική ‘’Δύναμη’’ των Ασυμπτωματικών, ικανή να το έχει κερδίσει απέναντι στον Covid -19.  Άλλοι υπογραμμίζουν ότι  τα άτομα χωρίς συμπτώματα έχουν μια κακή παραγωγή Αντισωμάτων (; )  την ικανότητα τους να είναι απαλλαγμένοι – να είναι ακίνδυνοι  από τα σοβαρά συμπτώματα της λοίμωξης .

Άλλες υποθέσεις σχετίζονται με το γεγονός ότι οι νέοι αρρωσταίνουν συχνά από λοιμώξεις των άνω αναπνευστικών οδών και ότι αυτές οι προηγούμενες ‘’επιθέσεις’’ είναι επαρκής άμυνα για να μην κατακλύζονται από τον Covid – 19. Σχεδόν σαν να θέλουμε να υπογραμμίσουμε την καλοσύνη των νοσοκομείων της περιοχής του AVELLINOCotugno/Monaldi -, πρέπει να ειπωθεί, ότι αυτές οι δομές ανέπτυξαν ένα δεκάλογο για τους Ασυμπτωματικούς  που μπορούν   να γίνουν Προ- Συμπτωματικοί  συνειδητοποιώντας έτσι στο χρόνο ότι η ασθένεια προχωρά.                                                                                        To πρώτο σημείο είναι ένα μονοήμερο με πυρετό και δύσπνοια. Είναι τα δύο πρώτα συμπτώματα, δύο σήματα μέγιστης προειδοποίησης. Σε αυτά προστίθενται η έλλειψη, πολύ περίεργο, έλλειψη αέρα,  πιθανώς συνδέεται με την αναστολή του Ιού κατά της αίσθησης της στέρησης του οξυγόνου. Για να αποφύγουμε όλο αυτό ισχυρίζεται ο Beppe Fiorentino  ο Πριμάριο στο Monaldi και σήμερα στο Covid Hospital του Cotugno  ‘’ χρησιμοποιούμε το συμπλήρωμα  LArginina για να προστατέψουμε το ενδοθήλιο και να αυξήσουμε την διαθεσιμότητα του οξυγόνου μέσα στην μικρό – κυκλοφορία’’.                                                     Εμείς ως γιατροί του αθλητισμού  πάντα  συνιστούμε αυτόν τον τύπο συμπληρώματος, που είναι ένα αμινο-οξύ το λεγόμενο  ‘’ απαραίτητο’’ παρών  στις πρωτεΐνες, και χρησιμοποιείται για την ανάπτυξη και την αποκατάσταση -ανάκτηση των  μυών,  για την φλεγμονή και την ημικρανία.                                                                                                 Επιστρέφοντας στις τάξεις του στρατού των σιωπηλών  φορέων του Ιού που συνεχίζουν να αυξάνουν όλο και περισσότερο, εμείς δεχτήκαμε τις ιδέες των Πανεπιστημίων του Boston και του Harward.  Στις δημοσιεύσεις τους επισημαίνουν ότι οι θετικοί  και οι  προ – συμπτωματικοί  είναι θεματοφύλακες μιας εμφανούς – ευδιάκριτου αριθμού υποδοχέων του Ιού.                                                                            Αυτοί οι υποδοχείς είναι οι ACE2 και αποτελούν την είσοδο στα κύτταρα  του δικού μας σώματος του Covid -19.

  Όσοι υποδοχείς αυτού του τύπου έχουμε, τόσο περισσότερες  δυνατότητες στον Ιό να εισχωρήσει στο σώμα μας για να μας μολύνει.        Τα δεδομένα πού αναλύθηκαν μέχρι τώρα  επιστρέφουν τις διαστάσεις του προβλήματος ‘’ ΑΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΙ ‘’ !. Αυτοί είναι παντού και σήμερα περισσότερο από ποτέ πρέπει να διατηρήσουμε υψηλά την επιφυλακή μας. Καταλάβαμε ότι ο Ιός χρησιμοποιεί  αυτά τα άτομα για να συνεχίσει να εκπλήσσει.                                                                          Είναι επομένως απαραίτητο να προβλεφθούν οι κινήσεις του   στους χώρους της υγιεινής και της προφύλαξης για να τον νικήσουν.

Πρέπει να κοιτάξουμε τους νέους οι οποίοι μεταξύ της επιθυμίας για διασκέδαση  και ορθολογικής  ακαμψίας είναι αυτοί που πρέπει να επιλέξουν  να κάνουν  ‘’ τα δικά τους συμφέροντα’’  ή πρώτα όλων αυτό των άλλων. Καθίσταται  απαραίτητο για αυτούς να εξισορροπήσουν το κόστος και τα οφέλη των δικών τους ενεργειών. Χρειάζεται ευγένεια πνεύματος και θάρρους για να επιλέξουν να είναι ανιδιοτελής – αλτρουιστικοί  και  αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο τους ονομάζουμε ‘’ ήρωες’’ οι λίγοι που, παρ’ όλα  αυτά το κάνουν.  Προφανώς ακριβώς χρειάζεται  ακόμη  χρόνος ίσως ακόμα και για το εμβόλιο, για να κλείσουμε αυτήν την συζήτηση που κάνουμε για την καταραμένη πανδημία.                                                                                 Αυτή η ‘’ κακή – άσχημη’’  περίοδος για την Ανθρωπότητα και για την Επιστήμη, που βρέθηκαν  σε μεγάλο βαθμό απροετοίμαστοι, πρέπει  να τελειώσει.



Από το Blogger.