Ο ΜΑΚΡΥΣ ΔΡΟΜΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΗΡΕΜΙΑ


Η Όμικρον είναι η πιο γρήγορη παραλλαγή για την μεταφορά της πρωτεΐνης Spike ( Ακίδας) στον ανθρώπινο οργανισμό

Όλο και πιο δύσκολο να κάνεις προβλέψεις για το μέλλον

Οι ήπιοι – συμπτωματικοί (paucisintomatici) και οι ασυμπτωματικοί  «μπλοκαρισμένοι» στην Ιταλία, στο σπίτι είναι περισσότεροι από ένα εκατομμύριο και 900 χιλιάδες άνθρωποι.

Στις στιγμές που υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη για ηρεμία και ησυχία προκύπτουν συνεχώς, προβλήματα συνέχεια, που ακυρώνουν την εσωτερική μας ευεξία, τις μικρές μας ευτυχίες, τα βαθιά χαμόγελα της ψυχής. Όταν όλα δείχνουν να πάνε καλά, εμφανίζεται ένα εμπόδιο στον κανονικό δρόμο της ζωής.  Αυτό συμβαίνει σήμερα λόγω μιας σειράς νέων καταστάσεων που φαίνονται σχεδόν άπειρες, όλες σχετίζονται με την είδηση που ο κορωνοιός βάζει στο χαλί με μία ασυνήθιστη και ενοχλητική συχνότητα.

Στον πολιτισμό, γενικά, υπάρχουν εκείνοι που ύμνησαν την τρέλα (Erasmo da Rotterdam), ποιος τη ηπιότητα (Norberto Bobbio) ή κάποιος την εξέγερση, την βραδύτητα, και την λέξη (Lamberto Maffei), ενώ εμείς θα θέλαμε να γράψουμε έναν ύμνο στην ηρεμία. Δεν είναι δυνατό και δεν γίνεται να περνάμε και να διασχίζουμε την ζωή μας στην καθημερινότητα όταν ένας αντίπαλος της υγείας μας, πάντα επιθετικά τρομερός, βγαίνει περιοδικά με σχεδόν καθορισμένο  χρόνο.

Η σιωπηρή υπόθεση αυτής της θέσης είναι ότι η ευτυχία είναι κάτι που πρέπει να κατακτάται συνεχώς, ο καρπός των μικρών ή μεγάλων νικών ή να αποφευχθούν  κίνδυνοι, σίγουρα  δεν είναι κάτι δεδομένο μια για πάντα. Ούτε καν οι στοργές και οι αγάπες, μια ήσυχη κοινωνική ή οικογενειακή  ζωή, φαίνονται  επαρκή από  αυτή την έννοια  και άποψη για να παρακινήσει το άτομο για μια ειρηνική και χωρίς προβλήματα ζωή. Σύμφωνα με αυτόν τον τρόπο να βλέπεις την ανθρώπινη φύση, λοιπόν, το κακό και ο πόνος γίνονται απαραίτητα συστατικά για μία ζωή που αξίζει να ζεις, γεμάτη νοήματα και κάποια θέληση.

Στην πραγματικότητα μιλάμε για την πολύ κακή παραλλαγή την Δέλτα, και μετά βγήκε έξω η Δέλτα Plus, και μετά η Όμικρον και εχθές (Τετάρτη : 12.Ιανουαρίου. 2022) η Deltacron και σήμερα(13.01.2022) η παραλλαγή  IHU από το Camerum. Στην πράξη, η περιβάλλουσα ατμόσφαιρα είναι όλο και λιγότερο φιλική και επιστημονικά όλο και λιγότερο προβλέψιμη. Και ευτυχώς που υπάρχουν τα εμβόλια που μας επιτρέπουν ακόμα να σκεφτόμαστε το μέλλον. Για να γίνει αυτό στην περίφημη ηρεμία, υπάρχει ακόμα ανάγκη που οι λαοί στη γη να επιταχύνουν αυτήν την πρακτική.         Μέχρι πριν από δύο ημέρες(11.01.22) οι δόσεις εμβολίων που έχουν γίνει ήταν 9 δισεκατομμύρια και 421 εκατομμύρια που αντιστοιχεί στην ανοσία του 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ακόμα πολύ λίγο για να είμαστε ήρεμοι, ακόμα και αν την περασμένη Κυριακή (09.01,2022) σε 24 ώρες στη γη καταγράφτηκαν σχεδόν 30 εκατομμύρια  δόσεις .                                                                                                                                                                                                      

Η Ιταλία “καυχιέται” 7,5 εκατομμύρια λοιμώξεις σε 60 εκατομμύρια και 300 χιλιάδες κατοίκους, αλλά  «καμαρώνει – καυχιέται»  επίσης ότι σχεδόν 116 εκατομμύρια δόσεις που χορηγήθηκαν στο 82% του εμβολιασμένου πληθυσμού.

Πάντα στην Ιταλία οι λίγο – συμπτωματικοί (pauci sintomatici) και οι ασυμπτωματικοί «μπλοκαρισμένοι»  στο σπίτι είναι περισσότεροι από 1 εκατομμύριο και 900 χιλιάδες άτομα. Φαίνεται περίεργο αλλά αυτός ο τελευταίος αριθμός, συνολικά, πρέπει να θεωρείται καλός γιατί την ίδια μέρα της περασμένης Κυριακής (09.01.2022) με 124.331 θετικούς υπήρξαν 157 θάνατοι, πολύ λιγότεροι από ότι θα περίμενε κανείς, δεδομένης της πολύ υψηλής συχνότητας της θετικότητας στα επιχρίσματα (Rapid test – Αντιγονικού τεστ  και το Μοριακό τεστ –PCR).

Επανερχόμαστε στη συζήτηση του θέματος  της εκτεταμένης  κακίας και της  αιχμαλωσίας  των παραλλαγών.  Είναι πλέον γνωστό ότι η Omicron είναι η πιο «γρήγορη» μέχρι τώρα στο να φέρνει την πρωτεΐνη Spike (Ακίδα) στο ανθρώπινο οργανισμό, με το πιο επιθετικό τρόπο της Delta και της Delta Plus.

Από την Κύπρο μας έρχεται η Deltacron, που ανακαλύφτηκε στο Εργαστήριο που διευθύνει  ο Καθηγητής Κοστρίκης του Πανεπιστημίου του νησιού,  όπου είναι ο συνδυασμός των δύο τελευταίων παραλλαγών. Η «συνδυασμένη» μόλυνση έχει βρεθεί σε 25 ασθενείς της Covid -19.

Μετά από λίγες ημέρες από την περιγραφή της Deltacron βρέθηκε μια καινούργια «συγγενής»  της Όμικρον αλλά με 46 μεταλλάξεις. Μετά από ένα μήνα με πολύ υψηλούς αριθμούς μολυσμένων  κοντά στην πόλη της Μασσαλίας, έχουν προκληθεί έως και 20 κρούσματα από την καινούργια παραλλαγή που ονομάζεται IHU και ταυτίζεται με την επιστημονική συντομογραφία (Sigla Scientifica) “B.1640.2’’, η οποία, εικάζεται αυτή τη στιγμή, ότι είναι πιο λοιμογόνος από την προηγούμενη και ότι μπορεί να αντισταθεί στα εμβόλια.  Αυτά τα δεδομένα προέρχονται από την εκτίμηση ότι η Deltacron παρουσιάζει τη μετάλλαξη E484K ( βλέπε παραλλαγή Alfa) ανθεκτική στα εμβόλια και μεταδλιδεται πιο εύκολα λόγω μιας  άλλης μετάλλαξης : την N501Y.

Πάντα στο Κυπριακό Ινστιτούτο Ερευνών επισημάνθηκαν οι διαφορές με την Όμικρον που αποτελούνται από 46 μεταλλάξεις, 37 διαγραφές και 30 υποκαταστάσεις των αμινοξέων.  Μεταξύ των τελευταίων, 14  βρίσκονται  στην  πρωτεΐνη Spike  (Ακίδα), το λεγόμενο «Βιολογική Επιλογή» (“Grimadello  Biologico”)  που επιτρέπει τον δεσμό με τα ανθρώπινα κύτταρα επειδή σπάει το τοίχωμα και αφήνει το ιικό RNA να εισέλθει στο κύτταρο, το οποίο ξεκινά την αναπαραγωγή του ιού στον άνθρωπο. Η μεταδοτικότητα του θα έπρεπε να είναι ταχύτερη από όλες τις παραλλαγές που έχουν μελετηθεί μέχρι σήμερα, αλλά είναι περίεργο ότι για ένα μήνα που ανακαλύφτηκε δεν έχουν προκληθεί ακόμη μεγάλες ζημιές, με την έννοια ότι υπάρχουν ακόμη πολύ λίγοι θετικοί ασθενείς στους οποίους βρέθηκε.

Την  IHU ανακάλυψε ένας Γάλλος Λοιμωξιολόγος   πεπεισμένος αντί – εμβολιαστείς (no vax), ο οποίος. Μεταξύ άλλων, καταγγέλθηκε από συγγενείς των όσων πέθαναν επειδή δεν εμβολιάστηκαν με τη δική του «συμβουλή». Άλλα προβλήματα δέχθηκε από τη Γαλλική Νομοθεσία για τη συνταγογράφηση της Υδροξυχλωροκίνης ( Idrossiclorochina)  που δεν ήταν εγκεκριμένη και για την διάδοση της είδησης ότι έχει «ανακαλύψει»  μια νέα παραλλαγή ( Marsiglia – 4) που δεν έγινε ποτέ.

Η  «IHU» ή “marsigliese” στην πραγματικότητα, επισημάνθηκε και τονίστηκε σε ένα άνθρωπο  που ασθένησε από την Covid – 19  ερχόμενος από το Καμερούν και μετά στη συνέχεια βρέθηκε σε άλλα    19 θετικά. Η εργασία ή αυτή η άποψη δεν έχει γίνει ακόμη αποδεκτή και δημοσιευμένη σε ένα  επιστημονικό  περιοδικό, επειδή ακόμα εξακολουθεί να λείπει η κριτική της Συντακτικής Τεχνικής Επιτροπής, ιδίως όσον αφορά τα δεδομένα σχετικά με την μεταδοτικότητα και την υποτιθέμενη  αντοχής του στα εμβόλια.  Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγεία, αυτή η παραλλαγή θα μπορούσε ακόμη και να είναι ήδη εξαφανισμένη, ακόμα και αν στη Νότια Γαλλία ο αριθμός των λοιμώξεων ανέβηκε δραματικά κα  ήταν ιλιγγιώδης, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι δεν υπάρχει καμία σύνδεση και σχέση  αυτή τη στιγμή με  τη συγκεκριμένη ειδική παραλλαγή.

Όπως έχουμε ήδη υπογραμμίσει, η έκρηξη  - boom  των λοιμώξεων έχει «αναγκάσει» και τις Ιταλικές περιφέρειες να αλλάξουν χρώμα γιατί μεταξύ των θετικών ο αριθμός όσων πάσχουν από άλλες ασθένειες είναι σημαντικό και ως εκ τούτου τα νοσοκομεία φράσσονται από ασθενείς, δυστυχώς ως επί το πλείστον, με σοβαρές περιπτώσεις  ασθενών που δεν έχουν ακόμη ανοσοποιηθεί. Ο στόχος είναι πάντα να εμβολιάζονται όλοι και το συντομότερο δυνατό να αποφευχθεί ένα αύριο να επιλέξει  ποιον θα περιθάλψει.

Από το Blogger.