Το χαστούκι της Αυλωνίτου στον Χάντζο την έφερε σήμερα κατηγορούμενη στην Βουλή


Πανδαιμόνιο προκλήθηκε σήμερα στην Βουλή .Η συζήτηση που άναψε φωτιές ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αντιπολίτευση ήταν η άρσης βουλευτικής ασυλίας της κυρία  Ελένης Αυλωνίτου
εξαιτίας της χειροδικίας  στον διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Αθλητικών Ερευνών κύριο Σταύρο Χάντζο το 2012.
Το περιστατικό είχε συμβεί πριν από τέσσερα χρόνια το Φλεβάρη του 2012 όταν ακόμα η κυρία Ελένη Αυλωνίτου ήταν ερευνήτρια αντί-ντόπινγκ  στο Εθνικό Κέντρο Αθλητικών ερευνών ενώ ο κύριος Χάντζος ήταν διευθυντής του κέντρου. Από την πρώτη στιγμή η συνύπαρξη τους  ήταν εκρηχτική . Τα όρια ξεπεράστηκαν όταν εκείνη δεν δίστασε να τον χαστουκίσει μέσα στο γραφείο της όταν εκείνος ζήτησε να κάνει έρευνα μέσα σε αυτό.

Χαρακτηριστικά, ο κύριος Χάντζος είχε ισχυριστεί ότι τον είχε σπρώξει βίαια έξω από το γραφείο της ,γδέρνοντας τον με τα νύχια της με  τέτοια η ένταση που από το σπρώξιμο ο κύριος Χαντζος έχασε την ισορροπία του και χτύπησε στο κεφάλι . Πρόσφατα είχε εγχειριστεί στην μέση του και αυτό τον καθιστούσε αδύναμο μπροστά στην μαινόμενη συμπεριφορά της κυρίας Αυλωνίτου.

Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού κάλεσαν το ΕΚΑΒ ενώ ο διευθυντής της τηλεφώνησε στην αστυνομία η οποία προέβη σε αυτόφωρο σύλληψη της .Κατά την διάρκεια της σύλληψη της μήνυσε τον τότε διευθυντή της ,ο οποίος προσκομίστηκε στο ΚΑΤ με συνοδεία περιπολικού. Ο κύριος Χάντζος κατέθεσε μήνυση και συνέταξε έναν φάκελο με καταγγελίες εναντίον της κυρίας Αυλωνίτου παραδίδοντάς το  στον τότε Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού Γιώργος Νικητιάδη .
Μέσα στο φάκελο περιείχε στοιχεία για την ανάρμοστη υπαλληλική συμπεριφορά της κυρίας Αυλωνίτου  η οποία είχε διοριστεί σαν εργοφυσιολόγος στο κέντρο αλλά μόνο εκεί δεν βρισκόταν .  Ενώ χτυπούσε κανονικά την κάρτα της κατά την είσοδο και την έξοδο από την υπηρεσία εκείνη κατά την διάρκεια της ημέρας δεν ήταν στο γραφείο της και δεν εξασκούσε τα καθήκοντα της . Το θέμα είχε απασχολήσει το πειθαρχικό συμβούλιο του Κέντρου αλλά ακόμα και τότε δεν ‘αλλαξε συμπεριφορά και συνέχιζε τις αδικαιολόγητες απουσίες και να λαμβάνει αυθαίρετα άδειες χωρίς να ακολουθεί την νόμιμη διαδικασία έγκρισης.
Λίγο καιρό πριν συνταξιοδοτηθεί πρόωρα από την υπηρεσία της ως γονιός ανήλικου παιδιού μονογονεϊκής οικογένειας  και καταλάβει την θέση της βουλευτού Ρένα Δούρου ,ώστε η τελευταία να κατέβει χωρίς πρόβλημα ασυμβιβάστου για τις περιφερειακές εκλογές του 2014 , της είχε επιβληθεί ποινή στέρηση μισθού 2 μηνών ενώ μια μάρτυρας των συχνών απουσιών της ,είχε ζητήσει προστασία καθώς στο παρελθόν είχε πέσει και η ίδια θύμα ξυλοδαρμού από την κυρία Αυλωνίτου. Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρώτο πειθαρχικό υπερασπιστής της νυν βουλευτού ήταν ο κύριος Τάσος Κουράκης ,ο οποίος ισχυρίστηκε ότι ‘’οι υπάλληλοι θα ‘πρεπε να ενθαρρύνονται να ασκούν κριτική  στην διοίκηση ‘’ όταν εκείνη είχε εμφανιστεί σε τηλεοπτική εκπομπή και είχε μιλήσει για τις άθλιες συνθήκες του Ολυμπιακού Σταδίου.
Στο σήμερα , η μήνυση του κύριου Χάντζου στην κυρία Αυλωνίτου πρέπει να εκδικαστεί και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην Βουλή για να αποφασιστεί η άρση της ασυλίας της ή μη . Η βουλευτής με την χαρακτηριστική ψιλή φωνή της ζήτησε σήμερα να μη αρθεί η ασυλία της γιατί ,όπως ισχυρίστηκε , τα κίνητρα της δίωξης της ήταν πολιτικά παρότι όταν έγινε το περιστατικό δεν ήταν βουλευτής.
Ο εκπρόσωπος στης αντιπολίτευση κύριος Γιώργος Γεωργαντάς δεν έδειξε να συμμερίζεται το ισχυρισμό για πολιτικά κίνητρα επιμένοντας ότι δεν είναι μια υπόθεση συκοφαντικής δυσφήμησης αλλά χειροδικίας, όταν δε έγινε γνωστό ότι αύριο εκδικάζεται η μήνυση της κύριας Αυλωνίτου προς το κύριο Χάντζο τότε πραγματικά η αντιπολίτευση ξεσηκώθηκε εναντίον της και για λόγους ισονομίας ζήτησε να αρθεί οπωσδήποτε η ασυλία της κυρίας Αυλωνίτου .
Η ψηφοφορία άρχισε κανονικά και όλα έδειχναν ότι θα γίνονταν άρση της βουλευτικής ασυλίας. Για το πιπέρι της υπόθεσης ακόμα ο παλαί ποτέ υπερασπιστής της κυρίας Αυλωνίτου Τάσος Κουράκης ο οποίος διεύθυνε την επιτροπή και ο ένας ακόμα βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ψηφίσει υπέρ της άρσης. Όμως τον λόγο έλαβε λίγο αργότερα ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης κύριος Παρασκευόπουλος και δήλωσε ότι η επιτροπή πρέπει να εξετάσει μήπως υπήρχαν πολιτικά κίνητρα πίσω από την δίωξη της κυρίας Αυλωνίτου.
Τότε ο κύριος Κουράκης αποφάσισε ότι μάλλον η επιτροπή έπρεπε να εξετάσει αυτό το ενδεχόμενο και ας είχε ψηφίσει εκείνος αντίθετα μόλις πριν λίγα λεπτά. Μετά από μια ώρα πανζουρλισμού και αντεγκλήσεων μεταξύ αντιπολίτευσης και κυβέρνησης η συνεδρίαση της επιτροπής λύθηκε χωρίς να λάβει απόφαση και φυσικά χωρίς να άρει την βουλευτική ασυλία της κυρίας Αυλωνίτου. Η αντιπολίτευση κατέκρινε το γεγονός και τόνισε ότι η σημερινή συνεδρίαση της επιτροπής όπως διεξάχθηκε παραβιάζει κατάφωρα το Σύνταγμα και τους Κανονισμούς της Βουλής .

Αύριο αναμένεται η εκδίκαση της μήνυσης της βουλευτού  κυρίας Αυλωνίτου εναντίον του κυρίο Χάντζου.
Από το Blogger.