Το παγκόσμιο και πολύ ειδικό φαινόμενο που λέγεται Silvio Berlusconi - ΜΕΡΟΣ ΠΡΩΤΟ....


 

 Στην σχολική φωτογραφία των νέων παιδιών διακρίνεται ο Silvio στην επάνω σειρά τρίτος από αριστερά.

To  “caso  mondiale  di  Berlusconi!!.

 “Il  capo  dei  capi” !!.

Στις  29 – Σεπτεμβρίου - 2016   O  Silvio  Berlusconi  έκλεισε  τα  80  του  χρόνια.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ  ΣΗΜΕΡΑ : 31- ΙΟΥΛΙΟΥ – 2022 ! .

 Τον  Σεπτέμβριο του 2016 εργαζόμουνα στην Ιταλία αφού ήταν αδύνατο να βρω εργασία στην Ελλάδα μετά τη γνωστή περιπέτεια που είχα σε ηλικία 60 ετών τον Ιούνιο του 2015!!.

Έστω  και μετά από επτά χρόνια τέλος καλό όλα καλά!!.

Αλλά δεν σημαίνει ότι ξεχνώ….

Ποτέ δεν θα ξεχάσω ….

Δεν μπορώ να ξεχάσω…

Οφείλω να μην ξεχάσω ποτέ…

 Άλλα σήμερα μιλάμε για τον Silvio Berlusconi  και ότι μπορούσαμε να συλλέξουμε για τον ίδιο και στο άμεσο μέλλον θα το κάνουμε ο οποίος  βρίσκεται συνεχώς  στην επικαιρότητα της Επιχειρηματικής – Εκδοτικής – Τηλεοπτικής - Κοινωνικής - Πολιτικής  - Αθλητικής -  ζωής της  Ιταλίας  όπου έχει δράσει και δρα ακόμα και εννοείται ότι σήμερα είναι πάντα στην πρώτη γραμμή, παρότι τον Σεπτέμβριο του 2022 θα έχει γενέθλια των 86 Χρόνων του.

Αν οι πληροφορίες μου είναι ακριβείς θα λάβει μέρος στις Πολιτικές  Εκλογές  της  Ιταλίας  με  τo  κόμμα του                  FORZA   ITALIA  ( F.I. )  στον  Πολιτικό Συνασπισμό   με το Κόμμα FRATELLI  DITALIA(FDI)  της  Giorgia  Meloni και  το Κόμμα της LEGA του Matteo Salvini.   

 

SILVIO  BERLUSCONI  γιορτάζει  με  τα  εγγόνια  τα  80  χρόνια  του.  Είναι  αυτά,  Το  μέλλον  μου.

 

Στην  φωτογραφία  εδώ  με  τα  πέντε  παιδιά  του  που απέκτησε  από  τους  δύο  γάμους του.  Aπο αριστερά: (Eleonora, Piersilvio, Marina, Barbara Luigi). Για τα γενέθλια του δεν έκανε καμία γιορτή. Έκανε ένα δείπνο με τα πέντε παιδιά του και τα δέκα εγγόνια του. Παρακάλεσε όλους να μην του κάνουν κανένα δώρο. Εάν πραγματικά θέλουν και επιμένουν ας τα κάνουν αγαθοεργία. Έχει δύο παιδιά την Marina και τον Pier Silvio που απέκτησε από την πρώτη του σύζυγο την Carla-Elvira  DallOglio. (1965). 

 

H δεύτερη σύζυγος του ήταν η Veronica Lario ψευδώνυμο της Miriam Bartolini (1986) με την οποία απέκτησε τρία παιδιά την Barbara, την Eleonora και τον Luigi

 Με την δεύτερη σύζυγο του την Veronica Lario.

 

  • Ιδιοκτήτης της ποδοσφαιρικής ομάδας της Milan από το 1985
  • Ιδιοκτήτης της  Mediaset
  • Ιδιοκτήτης της  Fininvest
  • Εκδότης  και  ιδιοκτήτης  εφημερίδων  και  περιοδικών
  • Αρχηγός  κόμματος  της  Forza  Italia ( F.I.)   

 


Κατέβηκε  στην  πολιτική  ο  Berlusconi  στις :   26. Ιανουαρίου.1994,  δημιουργώντας  το  κόμμα :  FORZA  ITALIA.. Δηλαδή  την  επομένη  της  καταιγίδας  της  Tangetopoli,( tangente  =  αναλογούν  μερίδιο {μίζες}, της επιχείρησης ‘’Καθαρά  χέρια’’, όπου  έθεσε  τέλος  στην  επονομαζόμενη ‘’Prima  Repubblica’’ ( Πρώτη Δημοκρατία),  βεβαίως  και το τέλος  σε  όλα  μέχρι  τότε, τα  ιστορικά  κόμματα της Ιταλίας πού  ήσαν  πρωταγωνιστές  από  το  τέλος  του  δευτέρου Παγκοσμίου  πολέμου.  1) : Τον Μάρτιο του 1994  κερδίζει τις εκλογές στην Ιταλία  ο Berlusconi και γίνεται ο Πρωθυπουργός της Ιταλίας και αναλαμβάνει την διακυβέρνηση της Ιταλίας, για πρώτη φορά. Εν τω μεταξύ από τις 11- Φεβρουαρίου-1994 είχε πετύχει συνεργασία με τον Umberto  Bossi  leader της Lega  Lombarda. Την κυβέρνηση του Berlusconi την ορκίζει ο τότε Πρόεδρος  της Ιταλικής Δημοκρατίας Oscar Luigi ScalfaroΣτις 18/Μαρτίου/1994 λαμβάνει ψήφο εμπιστοσύνης από την Γερουσία της Ιταλίας και η πρώτη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Silvio Berlusconi είναι πλέον γεγονός αναμφισβήτητο. Είχε τελικά πετύχει με απόλυτο τρόπο τον προγραμματισμένο και μεθοδευμένο  στόχο που είχε θέσει στον εαυτόν του από πολλά χρόνια πριν. Έτσι λοιπόν τα κατάφερε!!. 2) : Στις 11/ Μαρτίου /2001  δημιουργείται η δεύτερη κυβέρνηση με Πρωθυπουργό τον Berlusconi και ορκίζεται  από τον τότε Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας τον  Carlo Azeglio Ciampi, (Ο οποίος απεβίωσε πρόσφατα σε ηλικία  πάνω από τα 90 χρόνια, πρώην παρτιζάνος κατά την διάρκεια της κατοχής  από την ναζιστική Γερμανία. Την ημέρα της κηδείας του στην γειτονική χώρα πραγματοποιήθηκε η ήμερα πένθους για την Ιταλία).

 

Εδώ στην φωτογραφία επάνω ο τότε Πρόεδρος της Ιταλικής Δημοκρατίας Carlo Azeglio Ciampi με τον Πρωθυπουργό         Silvio BerlusconiΤότε συνεργάζεται και με το κόμμα του Gianfranco Fini, (αρχηγό του κόμματος M.S.I. που πήρε την θέση  από τον ‘’Αρχηγό’’  Giorgio  Almirante  Κόμμα  της  άκρας κοινοβουλευτικής δεξιάς τότε στην δεκαετία του ’70 και μετά). Τον Gianfranco Fini  to 2001 τον έκανε Αντιπρόεδρο της Ιταλικής Κυβέρνησης. Υφυπουργό τον γνωστό και έγκυρο τότε στην Ιταλία δημοσιογράφο Gianni Letta.

 

Ο Silvio Berlusconi στην φωτογραφία με τον πάντα έμπιστό του και δεξί του χέρι μέχρι και σήμερα, Gianni  Letta, του οποίου του εμπιστεύτηκε την θέση του υφυπουργού της Πρωθυπουργίας. 

Στην φωτογραφία οι δύο αρχηγοί των δύο συνασπισμών  της Κέντρο - Αριστερά, του  πρώην πρωθυπουργού της Ιταλίας DAlema  και της  Κέντρο - Δεξιάς  Silvio  Berlusconi  στα  στούντιο της Kρατικής  τηλεόρασης  RAI – 1 της πολυετής έγκυρης  εκπομπής  ‘’Porta- Porta ’’ του γνωστού  Ιταλού δημοσιογράφου, Bruno Vespa.

 

 

 Ο τότε Πρωθυπουργός της Ιταλίας στην Ιταλική Βουλή σε χειροφίλημα με την Nunzia  De  Girolamo.

 


 

Πάντα επιθυμούσε και στο χώρο της πολιτικής να έχει την εικόνα και  αίσθηση ότι να έχει δίπλα του πάντα και παντού……

 

ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ..............................................

 

Από το Blogger.