Στοπ στο green pass (πιστοποιητικό εμβολιασμού) με τις περιπτώσεις των κρουσμάτων σε άνοδο


 

 

 ΠΕΜΠΤΗ : 24 – ΜΑΡΤΙΟΥ- 2022

Επιβεβαιώνονται προφανώς ότι πρέπει να ελέγξουν  νέες  παραλλαγές αφού η Όμικρον έφθασε στον τρίτο τύπο ( BA.2 ) με μια επιθετικότητα έξι φορές μεγαλύτερη από τις προηγούμενες.

Από την επόμενη 1η  Μαΐου θα πρέπει  να έχει διευθετηθεί  το τέλος της χρήσης της πιστοποίησης σε εσωτερικούς χώρους

Από την 1η Μαΐου 2022, σταματάει και είναι το τέλος της  χρήσης  του πιστοποιητικού εμβολιασμού στους εσωτερικούς χώρους. Με αυτή την προοπτική άμβλυνσης του κλεισίματος κατά του Covid ο κόσμος πρέπει να «ξανά ανοίξει»  ακριβώς την περίοδο που αυξάνεται ο αριθμός των μολύνσεων.

Την στιγμή που τώρα γράφουμε, η συντριπτική πλειονότητα των θετικών στα τεστ ανίχνευσης ( Rapid test ή του Αντιγονικού τεστ και το Μοριακό τεστ {PCR} ) δεν παρουσιάζουν σημαντικά συμπτώματα ή είναι «ελαφρώς»  συμπτωματικοί. Δυστυχώς, ο μεγάλος αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία αφορά άτομα που φοβήθηκαν να εμβολιαστούν ή που είναι εμβολιασμένα αλλά εύθραυστα, άνω των ογδόντα ετών με πολλαπλές παθολογίες.  Η κατάργηση των μέτρων θα ξεκινήσει πολύ πιθανότατα με τη μη χρήση του πράσινου διαβατηρίου για πρόσβαση σε εσωτερικούς χώρους : εστιατόρια, κινηματογράφοι, ξενοδοχεία κ. λ. π. και στην συνέχεια επίσης και στα μεταφορικά μέσα.     

Τέτοια μέτρα φαίνονται προφανή, αλλά μια ματιά στα επίσημα στοιχεία μας λέει ότι στην Ιταλία υπάρχουν κάτι λιγότερο από ένα εκατομμύριο θετικοί που, ως εκ τούτου, είναι δυνητικά μεταδοτικοί.    Μεταξύ του Φεβρουαρίου και του Μαρτίου στην Ιταλία πέρασαν από 22.000 θετικοί την ημέρα σε 60.000 με ταυτόχρονη πτώση των διαγνωστικών εξετάσεων.  Τα δεδομένα του χαμηλού αριθμού των διαγνωστικών  τεστ – επιχρισμάτων – μας κάνουν να σκεφτόμαστε ακόμη σε μια μεγαλύτερη συχνότητα ακόμα και αν είναι πιο σωστό να πας να δεις τον αριθμό των νοσηλειών που έχεις στις ιατρικές μονάδες παρά στις εντατικές.

 Τις  δύο  πρώτες  εβδομάδες του  Μαρτίου :

·       Στην  Ιταλία  υπήρχαν  620.000  θετικοί

·       Στην  Γαλλία  υπήρχαν  790.000  θετικοί

·       Στην  Αγγλία  υπήρχαν  820.000  θετικοί

·       Στη   Γερμανία  πάνω  από  δυόμισι  εκατομμύρια.     

Σχεδόν για να δείξουμε ότι πρέπει να πάμε αργά και σιγά για να ελευθερώσουμε τους ανθρώπους από τους περιορισμούς.

Παράλληλα με την τάση για ολική επαναλειτουργία, δημοσιεύτηκε στο πιο διάσημο                           Ιατρό – Επιστημονικό- Ερευνητικό περιοδικό στον κόσμο :       

Το Αγγλοσαξονικό “ The lancet” ότι ο αριθμός των θανάτων λόγω του κορωνοϊού είναι 18 εκατομμύρια και 200 χιλιάδες στον κόσμο.  Επομένως  ένας  αριθμός  τρείς  φορές  μεγαλύτερος  από  τον  επίσημο  στις  31  Δεκεμβρίου 2021.                                                                              

Ο λόγος αυτής της ανισότητας δίνεται στην υποεκτίμηση των επίσημων στατιστικών λόγω ελλιπών και καθυστερημένων αναφορών. Στην πράξη γνωρίζουμε και μιλάμε για την Ιταλία  οι θάνατοι που αποδίδονται άμεσα στη νόσο της Covid -19 δεν είναι 156.000 αλλά μάλλον 259.000.                          Στην περιφέρεια της Καλαβρίας (Calabria), ο αριθμός διαφέρει από την πραγματικότητα έξι φορές λιγότερο και τρεις φορές λιγότερο στην νήσο της Σικελίας(Sicilia).  Στις  περιφέρειες  Friuli  Venezia  Giulia,  Valle dAosta,  και  στη  περιοχή του  Trentino τα δεδομένα είναι ισοδύναμα με τα πραγματικά.                                                                                                                                    

Στην  πράξη, οι θάνατοι σε «υπέρβαση – υπερβολή – πλεόνασμα» συνδέονται και με τις άλλες παθολογίες, εκτός  από  τον κορωνοιό και ως εκ τούτου πέθαναν και από την νόσο της Covid -19.

Εν τω μεταξύ, την ίδια στιγμή που πλησιάζει η πλήρης εξάλειψη των περιορισμών, συμβαίνει ότι στην Κίνα, από όπου ξεκινούσε στα τέλη του 2019 όλη η σειρά των επιδημιολογικών προβλημάτων όπως το να κατεβάσουμε τα παντζούρια σε όλο τον κόσμο, οι ίδιοι περιορισμοί είναι και πάλι υπό συζήτηση. Μάλιστα, τις τελευταίες ημέρες έχει ενεργοποιηθεί η «απαγόρευση κυκλοφορίας»  για 24 εκατομμύρια  ανθρώπους που ακολούθησαν αναγκαστικά σε «εγκλεισμό» (“look- down”). Επέστρεψαν εκ νέου στην μόδα οι περιορισμοί  αντί – μετάδοσης με την υποχρεωτική διαταγή  του κλεισίματος στο σπίτι χωρία καμία μετακίνηση αλλά με μαζικές δοκιμές- τεστ.  Έχουν δημιουργηθεί νέα νοσοκομεία, εκτός από αυτά που κατασκευάστηκαν  πριν από δύο χρόνια.

Εκτός από την Κίνα, η Γερμανία έχει επίσης ξυπνήσει - όπως έχουμε ήδη γράψει προηγουμένως - με την έννοια του μεγάλου αριθμού θετικών και θανάτων, κατά μέσο όρο         250  την ημέρα.  

 Στις 14 Μαρτίου στην Ιταλία υπήρχαν πάνω από 85.000 θετικούς και με 180 θανάτους. Την προηγούμενη μέρα, ο εθνικός αριθμός των νεκρών ήταν 129. Προκαλεί ανησυχία το ποσοστό των θετικών τεστ – επιχρισμάτων ( Rapid- test ή Αντιγονικό τεστ και το Μοριακό τεστ (PCR), που φθάνει το ποσοστό 14,5% με ένα χαμηλό ημερήσιο αριθμό τεστ – επιχρισμάτων. 

Ο ιός κυκλοφορεί γρήγορα. Βασιζόμαστε στο γεγονός ότι δεν κατηγορείται καμία συμπτωματολογία και πιστεύουμε  ότι έχουμε ανοσία επειδή δεν αναλογιζόμαστε και δεν σκεπτόμαστε την κακία του κορωνοϊού που έρχεται και ζει στον οργανισμό μας και μεταδίδεται πολύ γρήγορα  χωρίς να το γνωρίζουμε.

Θα πρέπει να αρχίσουμε να συνηθίζουμε σε αυτή την ταλάντευση  στον αριθμό  των λοιμώξεων και αυτό που πρέπει πάντα να έχουμε κατά νου είναι η σοβαρότητα της                        νόσου λαμβάνοντας υπόψη την κατάληψη των κλινών στους θαλάμους- στις πτέρυγες-  Covid- 19 και στις εντατικές θεραπείες.

Ο έγκριτος Ιταλός Λοιμωξιολόγος  Bassetti του Πανεπιστημίου της Genova λέει : ότι σήμερα « πρέπει να ζήσουμε με τον ιό», δεδομένου ότι οι πτέρυγες ανάνηψης – Covid  « εργάζονται»  στο 5%  και η συμπτωματολογία των θετικών είναι πολύ σπάνια ή απούσα.

Το πρόβλημα δεν είναι να ζούμε μαζί, είναι να μην τον μεταδίδουμε.

Και μετά άλλο είναι να μεταδίδεις τον ιό σε ένα εμβολιασμένο υγιή ή άρρωστο και άλλο είναι σε  ένα άτομο ανεμβολίαστο.

Επίσης να σκεφτούμε ότι στην Ιταλία δεν σκέφτονται να ολοκληρώσουν τον κύκλο του εμβολιασμού, που είναι απαραίτητος για τους εαυτούς μας και για τους ανθρώπους με τους οποίους έχουμε επαφή, αλλά σκεπτόμαστε και τους Ουκρανούς  πρόσφυγες με τον πιθανό κίνδυνο τους.   Μεταξύ των τελευταίων, οι θετικοί είναι σταματημένοι στα Covid - ξενοδοχεία και οι αρνητικοί οφείλουν και πρέπει να εμβολιάζονται και να γίνεται η συνέχεια με το να ακολουθούν τα τεστ – επιχρίσματα.                                                                                                                                                                 Αλλά πέρα από αυτό, επιβεβαιώνονται  προφανώς  ότι  πρέπει  να  ελέγξουν  νέες παραλλαγές,  αφού  η  Όμικρον  έφθασε  στον  τρίτο  τύπο ( BA.2 ) με  μια  επιθετικότητα    έξι  φορές  μεγαλύτερη  από  τις  προηγούμενες.                                  

Από το Blogger.