O Silvio Berlusconi για 22 χρόνια από το 1994 έως το 2016, διετέλεσε 4 φορές Πρωθυπουργός της Ιταλίας - ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ .......


 

 Την παραμονή των γενεθλίων του έδωσε αποκλειστική συνέντευξη στο εβδομαδιαίο περιοδικό ‘’CHI’’και στον διευθυντή του Alfonso Signorini.      

 Με τα τέσσερα από τα πέντε  παιδιά του :(από αριστερά επάνω Piersilvio, Eleonora, Marina, Luigi. Μαζί επίσης και με τα έξι από τα δέκα εγγόνια του.

 Μεταξύ άλλων είπε και τα εξής για την μεγάλη του αγάπη την Milan : « Δεν είχα χρόνο να ασχοληθώ με την Milan όπως  έκανα στο παρελθόν. Ενώ το λέει αυτό, η μελαγχολία τον περιτυλίγει και η ανακοίνωση του Silvio ‘’Η Milan στους Κινέζους’’». Ήταν λοιπόν πριν από λίγους μήνες στο χώρο ενός δωματίου σε ένα νοσοκομείο του Μιλάνο όπου ο Silvio  Berlusconi είχε τον χρόνο και τον τρόπο να σκεφτεί, εξαιτίας ενός προβλήματος στην καρδιά του η οποία του παρουσίασε ‘’ένα λογαριασμό πολύ ακριβό’’. Ο Silvio Berlusconi λοιπόν στην αποκλειστική συνέντευξη στο περιοδικό ‘’CHI’’ διηγείται κάποια αίσθηση που ένοιωσε σε εκείνο το δωμάτιο (του νοσοκομείου, αρχές του καλοκαιριού του 2016) : κοιτάζω ακόμα με τρόπο αβέβαιο εκείνο πού μπορεί να είναι το μέλλον μου. Τώρα αποφάσισα να αφιερώσω περισσότερο χρόνο με τα πέντε παιδιά μου και τα δέκα εγγόνια μου, και θα δώσω πιο πολύ χρόνο στους ανθρώπους που αγαπάω, όπως δηλαδή έκανα αυτό το καλοκαίρι. Στην ζωή μου δεν σκέφτηκα ποτέ την ηλικία μου και έζησα πάντα σαν να είχα 40 χρόνια, έτσι αισθανόμουνα! Μετά ξαφνικά, έφθασε η ασθένεια μου. Με την εγχείρηση έφθασε επίσης και η γνώση και η συναίσθηση ότι είμαι ένας άνθρωπος  80 ετών. Έχω μία λυπηρή νοσταλγία επαναλαμβάνει και πάλι : « ότι δεν ασχολήθηκα με την Milan όπως εγώ θα ήθελα και έπρεπε. Αν τα τελευταία χρόνια η Milan δεν ήταν όπως πρώτα οφείλεται μόνο στο ότι εγώ δεν μπόρεσα να ασχοληθώ προσωπικά. Διότι για χρόνια εργάστηκα τουλάχιστον 3 απογεύματα κάθε εβδομάδας με τους δικηγόρους μου για να ετοιμάσουμε 3.600 ακροάσεις των 73 πολιτικών  δικών που εξαναγκάστηκα να υποστώ. Είμαι παρ’ όλα αυτά ο πρόεδρος της ομάδας ( Club) που νίκησε περισσότερο στην ιστορία του ποδοσφαίρου ».

Όλη  η  αρχή  στην  Milan Ο Πρόεδρος  με τον τεράστιο Σουηδό προπονητή, Nils Liedholm  ο οποίος πραγματοποίησε πολύ μεγάλη καριέρα πρώτα  ως  ποδοσφαιριστής στην Ιταλία και μετά ως πολύ επιτυχημένος  προπονητής  πάντα στην Ιταλία.

Είναι το 1989 όπου κατακτούν το πρώτο κύπελλο Πρωταθλητών κερδίζοντας την Steaua Βουκουρεστίου με 4-0.

Στην φωτογραφία άνω διακρίνονται τα αστέρια εκείνης της εποχής της μεγάλης Milan : με Franco Baresi - Paolo Maldini- Carlo Ancelloti  και με τους υπολοίπους ποδοσφαιριστές αστέρες - ξένους της. 

 Στην φωτογραφία διακρίνεται ο Andriano  Galiani  να του προσφέρει  την φανέλα της Ιστορικής Milan για τα 20 χρόνια προσφοράς  του  Silvio  Berlusconi  στην  μεγάλη αγάπη του την Milan.

Ο ιδιοκτήτης της Milan στην γιορτή της ομάδας του, εξαιτίας του πρωταθλήματος το 1999.

 Εδώ ο Πρόεδρος της Milan, το 2003, υποδέχεται στο γήπεδο του San Siro, δηλαδή στο Giuseppe Meaza, τον σπουδαίο βραζιλιάνο ποδοσφαιριστή  Κακά. Με τον βραζιλιάνο άσσο ο Πρόεδρος  ήταν πολύ δεμένος αφού τον έφερε πάλι πίσω στην Milan αφού του είχε επιτρέψει και τον είχε αφήσει να πάει στην Μαδρίτη.

 

Σε μία από τις πολλές βραβεύσεις, τελευταία  του  ηγέτη- αρχηγού της ομάδας της  Milan, Franco Baresi  από τον Silvio Berlusconi,  όπου  τον  βραβεύει  με  ένα ‘’Pallone  d’Οro’’στο αντίο του από τα γήπεδα.

 Ο Matteo  Salvini  ο Πρόεδρος της Λέγκας είπε στο Radio 1:« ότι  συνάντησε τον πρώην Premier και ότι του ανέφερε ότι οι κινέζοι είναι σοβαροί και επιμένουν ότι θέλουν να διατιμήσουν την Milan στο χρηματιστήριο και έχουν χρήματα και τους εμπιστεύεται και πιστεύει σε αυτούς». 

 Εδώ σε πρόσφατη φωτογραφία του Berlusconi με τον Han Li εκπρόσωπο των κινέζων της Sino-Europe Investment Management Changxing. Να υπογραμμιστεί ότι πριν 10 ημέρες ο κινέζικος συνεταιρισμός και εταιρία Sino- Europe  Investment  Management  Changxing με αρχηγό αποστολής των, τον Han Li, παρουσιάστηκε στο Μιλάνο και έμειναν στην πόλη κάποιες ημέρες, έτσι  ώστε να έχουν χρόνο ικανοποιητικό για να συναντηθούν με τις κορυφές της  Fininvest  και με τον  Marco Fassone. ( Πρώην Διευθύνων Σύμβουλο της Juventus, της Inter, και της Napoli.). O  Marco  Fassone θα πάει στην Κίνα πολύ σύντομα για περαιτέρω διευκρινήσεις.  Επιλέχτηκε λοιπόν από τους κινέζους ως ο επόμενος αντιπρόσωπος – πληρεξούσιος,  διοικητικός σύμβουλος διαχείρισης. Στα μέσα Οκτωβρίου, έτσι λοιπόν θα ταξιδέψει στην Κίνα για να γνωρίσει προσωπικά όλου τους ανθρώπους που θα συνεργάζεται, θα απευθύνεται και θα λογοδοτεί.  

 Στην φωτογραφία ο Marco Fassone.

Ήταν η πρώτη φορά που οι κινέζοι γυρίζουν στην Ιταλία μετά την προκαταρτική και αρχική υπογραφή. Οι εργασίες θα συνεχιστούν και ο σκοπός είναι να φθάσουν στο κλείσιμο της μεταβίβασης της Milan αυτής της μεγάλης Ιταλικής ομάδας του παγκόσμιου ποδοσφαίρου πριν την διεξαγωγή του ντέρμπι με την Inter στις 20-11- 2016. Από ότι διαβάζω και παρακολουθώ στην Ιταλική τηλεόραση, στον έντυπο τύπο και σε πολλές εφημερίδες στην ηλεκτρονική τους μορφή, συμπεραίνω ότι   υπάρχει μεγάλη αισιοδοξία και η οποία δείχνει ότι αυξάνει κάθε ημέρα που περνάει. Έτσι η Milan από την  Fininvest θα περάσει λοιπόν στην κινέζικη εταιρία όπως είπαμε και πιο πάνω δηλαδή στην Sino- Europe  Investment  Management. Σε πιο σημείο βρίσκεται η κατάσταση της διαπραγμάτευσης  και να αναφερθεί σε αυτή, ώστε να αποκαλύψει σπουδαίες  λεπτομέρειες,  είναι ο δημοσιογράφος  Peppe  Di Stefano, ο οποίος  τοποθετήθηκε  ζωντανά  στο  SKY  Sport  και μίλησε για τον Han Li, το δεξί χέρι του Προέδρου Yonghong  Li  της SinoEurope  Investment  Management. Η συμφωνία με τους κινέζους είναι ότι θα πρέπει να δώσει  740  εκατομμύρια αλλά παραμένει ακόμα μυστήριο.

 Κατά την Forbes η προσωπική περιουσία του Silvio Berlusconi είναι 7 δισεκατομμύρια.

 Η Fininvest  μεταξύ ρευστού και αποταμιεύσεων έχει στο ταμείο 2 δισεκατομμύρια που μπορεί να γυρίσει στους μετόχους, δηλαδή στον ‘’Πατριάρχη’’ και τα πέντε παιδιά του.

Ας κλείσουμε τώρα όμως το φαινόμενο Silvio Berlusconi με την αγαπημένη του ομάδα την Milan.

  Ο Πρόεδρος αποκτά τον ‘’diavolo’’ :

 στις  20Φεβρουαρίου - 1986.

 Πρώτα με τους εξής προπονητές :

  • τον  Arrigo  Sacchi, 
  • τον   Fabio  Capello, 
  • τον   Carlo  Ancelotti.

 O Cavaliere επενδύει και κερδίζει πολύ, και για πολύ χρόνο : το αποτέλεσμα των όλων των χρόνων Προεδρίας μιλά πραγματικά για 28 τίτλους που συλλέχτηκαν έξω και μέσα  από τα Εθνικά σύνορα. Σχεδόν ένα τίτλο κάθε αγωνιστική περίοδο: ένα αληθινό και πραγματικό ρεκόρ δημιουργημένο έτσι……

 8  Scudetti (Πρωταθλήματα Ιταλίας) μεταξύ 1988 και 2011.

 Το πρώτο Πρωτάθλημα το κατακτά, φέρνοντας στην Μίλαν, προπονητή τον Arrigo Sacchi πού ήταν τεχνικός της Fusignano, προερχόμενος από ένα επαινετικό πρωτάθλημα της Serie B, παρότι δεν κέρδισε στην  οδήγηση της Parma στην Serie B. Τον καλεί λοιπόν να δημιουργήσει  και να πλάση την Milan σύμφωνα με τις δικές του υπαγορεύσεις.

Και αμέσως ο θρίαμβος, έχοντας στην ομάδα τον Ruud  Gullit πού δημιουργεί και τον Virdis  που εκτελούσε. Υπήρχε όμως και ο Van Basten και έτσι λοιπόν ο Sacchi  κάνει ευτυχισμένο τον Berlusconi στην πρώτη προσπάθεια και το  πρωτάθλημα 1987-1988  γίνεται  της Milan  και είναι  το πρώτο ‘’scudetto’’ με πινακίδα Berlusconi 4 χρόνια αργότερα με την υπογραφή του Fabio Capello η Milan  καλπάζει με τους αξιοθαύμαστους : Van Basten, Franco Baresi, Paolo Maldini, Costacurta, Papin και Donadoni.

 O Πρόεδρος καλωσορίζει τον καινούργιο προπονητήτης Milan Fabio Capello. Κατακτάει στην Serie A και τα τρία συνεχόμενα πρωταθλήματα, 1991- 1992, 1992- 1993, 1993- 1994.Με τον Fabio Capello, οι επιτυχίες της Milan συνεχίζονται και την αγωνιστική σεζόν 1995- 1996 με τους :Rossi, Desailly, Albertini,  Baresi, Costacurta,  Maldini,  Panucci και Baggio, όλοι παρόντες.ΟWeah σημειώνει 11 γκολ, ( έναντι 19 του μεγάλου γκολτζή Batitusta ο οποίος αγωνιζότανε με την Fiorentina).Η ομάδα έτσι λοιπόν κατακτά τον 5ον τίτλο σε 9 χρόνια.Τα επόμενα δύο χρόνια που ακολουθούν το ‘scudetto’’ του 1996, είναι γεμάτα με αβεβαιότητα και απογοητεύσεις. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος 1998- 1999 οφείλεται και χάρη… της Udinese. Ο Berlusconi απευθύνεται στον Alberto Zaccheroni και στον Oliver Bierhoff, πρώην δόξα του Friuli ( έδρα της Udinese) και δεν κάνει λάθος και παίρνουν το Πρωτάθλημα. Μετά από 5 χρόνια με αρχηγό στον πάγκο της ως προπονητή  της Milan, τον Carlo Ancelotti, κατακτούν τον Ιταλικό τίτλο του Πρωταθλήματος  με τους απίθανους  Κακα’, Shevchenko, τους μυς του Gattuso και τις επινοήσεις του Seedorf, η Milan γίνεται αστέρι. Έτσι το 8ο ‘’scudetto’’ για τον Presidentissimo του Arcore έχει την ημερομηνία : 7- Μαΐου- 2011.

 

 Στην φωτογραφία διακρίνεται ο Silvio Berlusconi με τον προπονητή της Milan, Carlo Ancelotti το 2007. Στις  20  Ιουλίου  2010  ο  Cavaliere  παρουσιάζει  τον επόμενο καινούργιο προπονητή της Milan τον Massimiliano Allegri. ( δηλαδή τον σημερινό προπονητή της  Juventus). Έχει μεταξύ άλλων παικτών και τους  Ibrahimovic, Thiago Silva, Nesta.

   

Ο  Πρόεδρος  με  τον  προπονητή  Massimiliano AllegriTo 2011 στο Τορίνο λίγους μήνες μετά το Πρωτάθλημα Ιταλίας που κέρδισε η Milan με τον Allegri. Στις 20 Φεβρουαρίου 2011 ο Silvio Berlusconi βρίσκεται στην γιορτή για τα 25 χρόνια του στην MilanΣτις 7 Μαΐου 2011 η Milan  κερδίζει το τελευταίo Πρωτάθλημα  Ιταλίας  όπου η κόρη του Barbara γιορτάζει με τον τότε σύντροφο της  Pato.


 

O Silvio Berlusconi με τον Abrosini στην κατάκτηση του τουρνουά Luigi Berlusconi, αφιερωμένο στον πατέρα του-  Τα  5  Champions  και  τα  άλλα  κύπελλα1): Το πρώτο Κύπελλο Πρωταθλητριών είναι στις 24- Μαΐου-1989,  όπου  η  Milan  του  Arrigo  Sacchi  κέρδισε  την Steaua  Bucarest  με 4-0  με  δύο  γκολ  του  Gullit  και  δύο  του Van  Basten.

Στις  24  Μαλίου 1989  : ο  Gullit  και  ο  Van  Basten  σηκώνουν  το  πρώτο  κύπελλο  Πρωταθλητριών της Milan.  

 

Μεταξύ  του  χειμώνα  του  1989  και  της  άνοιξης  του  1990  η  Milan  κατακτά  την  Coppa  Intercontinentale κερδίζοντας την  Atletico  Nacionas. Ο  Πρόεδρος  της  Milan  με  τον  αρχηγό  της  ομάδας   Franco Baresi  το  1989  με  την  κατάκτηση της  Surpercoppa της Lega.

 2) : Στις 23- Μαΐου - 1990  κερδίζουν  την  Benfica με  1-0 προσθέτοντας   ένα  άλλο  Κύπελλο  Πρωταθλητριών, το δεύτερο  συνεχόμενο,  καθώς  και  την  Super  Coppa  Uefa κερδίζοντας  2-0  την  Barcelona  σε  διπλά  παιχνίδια.

 

O  Berlusconi  σηκώνει  το  δεύτερο  κύπελλο  των πρωταθλητριών  στα  χέρια  των  Shevchenko,  Ancelloti, Maldini,  Baresi  και  των  υπολοίπων.  Στο  Τόκυο  Στις  : 9 – Δεκεμβρίου - 1990  η  Milan  με  3-0 κερδίζει  την  Olimpia  Παραγουάης  και  κατακτά  την  δεύτερη στην  συνέχεια  Coppa  Intercontinentale.  Έτσι  λοιπόν  τότε  φεύγει  ο  Sacchi  και  αναλαμβάνει προπονητής  ο  Fabio  Capello

3) : Τον Μάιο του 1994  οι ‘’rossoneri’’,  διασύρουν με 4-0 την Barcellona  στον  τελικό  και  κερδίζουν  τον  τελικό του Champions  League.  Είναι  το  τρίτο  Champions  League  της  Milan  του  Silvio Berlusconi.

Ο Dejan Savicevic και ο Daniele Massaro κρατούν το τρίτο Champions League του 1994.  Τρείς μήνες  αργότερα πετούν στην Washington και κερδίζουν την Τορίνο, κατακτώντας την Ιταλική Supercoppa, την δεύτερη συνεχόμενη.  Την  περίοδο  1998 - 1999  με  προπονητή  τον Alberto Zaccheroni  κερδίζει  το  scudetto αλλά  μεταξύ  του προπονητή  και  του  Προέδρου  δεν  γεννήθηκε  ποτέ  ιδιαίτερη αγάπη  και  ομοιότητα.

Ο προπονητής της Milan Alberto Zaccheroni την αγωνιστική περίοδο του 1998-1999Στις  21  Ιουλίου  1999  η  Milan  γιορτάζει  τα  100  χρόνια της  Μεγάλης  Ιστορίας της.  Στην  εκδήλωση  αυτή  της  Milan  δίπλα  στον  Silvio Berlusconi  δεν  θα  μπορούσε  να  λείπει  ο  Arrigo Sacchi.

 

Στην  γιορτή των  100  χρόνων  της  Μεγάλης  Ιστορίας  της Milan.  Ο  Berlusconi  με  τον  Sacchi.

 4) : Μετά  από  10  χρόνια  η  Milan  του  Silvio  Berlusconi  επιστρέφει  στην  Ευρώπη  και  τον  Μάιο  του  2003  με  τον Carlo  Ancelotti  προπονητή,  στο  Old  Trafford  της Mancherest, γίνεται   ο τελικός,  όλος   Ιταλικός  του  Champions  League  και  κερδίζουν  στα  πέναλτι  την Juventus,  κατακτώντας  το  4ο  Kύπελλο  Πρωταθλητριών.

Ο  Πρόεδρος  με  τον  σπουδαίο  ποδοσφαιριστή  Paolo  Maldini,  μετά  την  κατάκτηση  του  4ου  Champions  League.

O  Πρόεδρος  της  Milan  το  2007  στην  Αθήνα  πριν  τον τελικό  του  Champions  League  με  την  Liverpool.  Το 2005 πάντα με τον Carlo Ancelloti  χάνει στον τελικό του Champions  League στην Κωνσταντινούπολη στα πέναλτι από την Liverpool του Rafa  Benitez και αφού στο εν τω μεταξύ είχε γυρίσει το ματς από το 0-3 του πρώτου ημιχρόνου.  Η απογοήτευση είναι πολύ μεγάλη στην Milan..

 5) :  Όμως  μόλις  δύο χρόνια  μετά  στην  Αθήνα  το  2007 στον  τελικό  του  Champions  εκ  νέου  με  την  Liverpool, με δύο  γκολ  του  Inzaghi  και  ‘’ ο  διάβολος ’’  κατακτά  το  5ο Champions Leaguae.

 Το  τελευταίο  του  Silvio  Berlusconi

Στην κατάκτηση του 5ου κυπέλλου του Champions League.

 

Μετά την απονομή του Champions League to 2007, κερδίζοντας στον τελικό την Liverpool με 2-0.  Στις  17  Δεκεμβρίου  2007 :  Η Milan  επιστρέφει  από  την Yokohama  με  τον  Παγκόσμιο  τίτλο  για  Club.

Ο  Πρόεδρος  κατεβαίνει  από  το  αεροπλάνο  με  το  κύπελλο

Το  palmares  ‘’Rossonero’’  της  Εποχής  του  Berlusconi :

  -  Πρωταθλήματα   Ιταλίας :       8.

 -  Κύπελλο  Ιταλίας              :       1.

 - Champions League           :       5.

   1988 - 19989,  1989 - 1990, 1993 - 1994,  2002 - 2003,

   2006 - 2007.

 -  Supercoppa  Uefa            :  5.

   1989,  1990,  1994,  2003,  2007.

 -  Coppa  του  κόσμου  για  Club : 1.

     2007.

Σημείο  των  χρόνων  πού  αλλάζουν.

 Στο  Milan  channel  παρακαλούν  τον  Silvio  Berlusconi  να κρατήσει  τον  Thiago Silva.

Τελικά  δεν  θα  τα  καταφέρει.

Τελικά  η  Ιστορία  στην  πραγματικότητα  ανάγεται  και  κλείνει  με  τον  Adriano  Galliani  και  εδώ  δεν  είναι  μια κατάσταση  μόνο  αγάπης.

 Ο  Silvio  Berlusconi  με  τον  Adriano Galliani.

Ο Πρόεδρος Berlusconi του έδωσε τα οικονομικά κλειδιά της Milan από την πρώτη στιγμή και δεν του τα πήρε πλέον ποτέ. Σχεδόν ποτέ. Γιατί η ανάδειξη στην εξουσία της κόρης του Barbara τοποθετούμενη από τον ‘’Padre - Padrone’’ στο club για να  έχει ένα πρόσωπο της οικογένειας  του στο εσωτερικό την πιο δύσκολη  στιγμή  από αθλητικό - οικονομική  πλευρά που φάνηκε ότι μείωσε λίγο από  την δύναμη και ισχύ από το ιστορικό  δεξί  χέρι του  Presidente. ( Galliani ).  Αλλά εάν στο τέλος μετά από τέτοια διαρκή ταλάντευση έμεινε στην σέλλα, θέλει να πει, ότι παρέμεινε και θα παραμείνει πάντα ένας από τους ανθρώπους του Προέδρου.  ( Uno degli  uomini  del  Presidente).

 Στις  29 - Σεπτεμβρίου - 2016  ο  Arrigo  Sacchi  παρεχώρησε μια  συνέντευξη  στην  έγκυρη  αθλητική  εφημερίδα  La  Gazzetta  dello Sport.

Όπως γνωρίζουμε ο Silvio Berlusconi είχε το θάρρος να εμπιστευθεί την ομάδα στον Sacchi, o οποίος  το αναγνωρίζει για πάντα. Του  έδωσαν  λιγότερο από τον μισθό του στην Parma. Αυτό το θυμίζει πάντα στον Adriano Galliani.

Έτσι λοιπόν στην συνέντευξη που παραχώρησε στην μεγάλη αθλητική εφημερίδα, μεταξύ άλλων είπε ο Arrigo Sacchi:

«

  • Ο Πρόεδρος μου άλλαξε την ζωή.
  • Πάντα υπήρξε ένας κύριος, εκτός του ότι είναι ένα φαινόμενο.
  • Ήταν μπροστά 10 χρόνια.
  • Άφησε ένα σημείο ανεξίτηλο.
  • Έκανε να αρχίσει η αναγέννηση του Ιταλικού ποδοσφαίρου με τον τρόπο του : Στην Milan τότε υπήρχε ένα στυλ από νοημοσύνη, κατανόηση, γνώση, εξυπνάδα, και θέληση.
  • Υπήρχε ένα όνειρο.
  • Ο Πρόεδρος δεν τα παράταγε ποτέ, δεν κοιμότανε ποτέ!!
  • Με εμένα υπήρξε δημοκρατικός και δεν μου αφαίρεσε ποτέ την αυτονομία.
  • Όταν βρέθηκα σε δυσκολία τον πρώτο χρόνο, έκανε μία συζήτηση στην ομάδα για να με υπερασπιστεί : αυτός είναι ο προπονητής που επέλεξα.
  • Όποιος τον ακολουθήσει θα μείνει εδώ.
  • Όποιος δεν τον ακολουθήσει θα φύγει.
  • 30 δευτερόλεπτα τα πιο αποτελεσματικά που άκουσα ποτέ.
  • Σε απόσταση τόσων χρόνων από το 1988-1989  πιο μάθημα  παραμένει του Προέδρου Silvio Berlusconi :
  • “το φιλόδοξο όνειρο του που πραγματοποιήθηκε, να νικάμε διασκεδάζοντας αλλά παίζοντας καλά”.
  • Δηλαδή το μάθημα ότι η ομορφιά δεν είναι σε αντίθεση με την νίκη.
  • Ο  Silvio  Berlusconi  δεν αντιλήφτηκε και δεν κατανόησε ποτέ μια επιτυχία χωρίς αξία.
  • Υπάρχει κάποιος που λέγει ότι σπουδαίο είναι μόνο να κερδίζεις.
  • Για τον Πρόεδρο δεν ήταν ποτέ έτσι ».    

 


Από το Blogger.