ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ Η ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ΣΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΣΤΙΒΟΥ ΣΤΗ ΝΤΟΧΑ ΤΟΥ ΚΑΤΑΡ


Η  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΗΣ  WADA  ΣΥΖΗΤΕΙ  ΤΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ  ΤΟΥ ΚΩΔΙΚΟΥ  ΤΗΣ  RUSADA. ( Εθνικός Οργανισμός  Αντιντόπινγκ  της Ρωσίας ).

Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΓΚΡΙΝΕΙ  ΕΠΙΣΗΣ ΤΗΝ  ΑΠΑΓΟΡΕΥΜΕΝΗ ΛΙΣΤΑ  ΤΟΥ  2020.

Τόκιο,  23 -  Σεπτεμβρίου  - 2019 - Σήμερα, ο  Παγκόσμιος Οργανισμός  για  την  καταπολέμηση  του ντόπινγκ  (WADA) πραγματοποίησε  συνάντηση  της  Εκτελεστικής  Επιτροπής (ExCo)  στο  Τόκιο  της  Ιαπωνίας,  η οποία φιλοξενήθηκε ευγενικά από το Υπουργείο Παιδείας, Πολιτισμού,  Αθλητισμού,  Επιστήμης και Τεχνολογίας της χώρας.  Η 12-μελής της ExCo είναι το τελικό όργανο χάραξης πολιτικής της WADA και αποτελείται εξίσου από εκπροσώπους του Αθλητικού Κινήματος και των Κυβερνήσεων.

Ενώ  η ExCo ενέκρινε τον κατάλογο των απαγορευμένων ουσιών και  μεθόδων  (κατάλογος)  του 2020, ο οποίος θα δημοσιευθεί πριν από την 1η - Οκτωβρίου - 2019  και θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου  - 2020,  η ολοήμερη συνάντηση  επικεντρώθηκε κυρίως σε άλλα θέματα και αποφάσεις σχετικά με την Παγκόσμια Κατάσταση τη συμμόρφωση  με τον κώδικα για το ντόπινγκ  (code), τη διαδικασία  επανεξέτασης του κώδικα του  2021, τις μεταρρυθμίσεις της διακυβέρνησης της WADA  και  άλλα  θέματα που σχετίζονται με την επιστήμη και την ιατρική - τα κυριότερα  που περιγράφονται  στη  σύνοψη  κατωτέρω.

Αντανακλώντας τα γεγονότα της ημέρας, ο πρόεδρος της WADA, Sir Craig  Reedie, δήλωσε: « Είμαι ευχαριστημένος με τις συζητήσεις που είχε η Εκτελεστική  Επιτροπή  σχετικά με ορισμένα βασικά θέματα για το μέλλον της  WADA  και  του  Clean Sport  στο σύνολό του. Η ποιότητα του διαλόγου  και η συμμετοχή  όλων των  ενδιαφερομένων  παρακινούνται  επίσης προς  την κατεύθυνση  της Παγκόσμιας  Διάσκεψης για το Ντόπινγκ στον Αθλητισμό τον Νοέμβριο, κατά τη διάρκεια των οποίων θα ληφθούν αποφάσεις που θα ενισχύσουν το  Παγκόσμιο  Πρόγραμμα  Αντιντόπινγκ. "

Κωδικός  Συμμόρφωσης :  RUSADA
( Εθνικός  Οργανισμός  Αντιντόπινγκ  της  Ρωσίας )
 Η  Εκτελεστική   Επιτροπή   (ExCo ) ενημερώθηκε  από            τον  Πρόεδρο  της  Ανεξάρτητης  Επιτροπής  Ελέγχου  Συμμόρφωσης  (CRC)  σχετικά  με τη  Συμμόρφωση του Ρωσικού Οργανισμού  Αντιντόπινγκ (RUSADA)  με τον κώδικα.

Η ExCo ( Εκτελεστική  Επιτροπή )  πληροφορήθηκε ότι  η Υπηρεσία  Πληροφόρησης  και  Ερευνών της WADA (I & I) προχώρησε  σε καλή πρόοδο στην ανάλυση των δεδομένων που ανακτήθηκαν από το εργαστήριο της Μόσχας τον Ιανουάριο του 2019.  Μέχρι στιγμής έχουν ήδη εξακριβωθεί  47 υποθέσεις και αποστέλλονται αποδεικτικά πακέτα στις σχετικές Διεθνείς Ομοσπονδίες (IFs)  σύμφωνα  με τη διαδικασία που περιγράφεται από την WADA  τον Ιούλιο  και από τις IFs  (Διεθνείς Ομοσπονδίες ) ξεκίνησαν  πειθαρχικές  διαδικασίες  βάσει  αυτών των  στοιχείων.

Η  Εκτελεστική   Επιτροπή  (ExCo)  ενημερώθηκε επίσης ότι  η περαιτέρω  έρευνα από την WADA  I & I  και  ανεξάρτητους εμπειρογνώμονες  στον  τομέα  της  ψηφιακής  εγκληματολογίας των  ανακολουθιών  στα  δεδομένα  του  Εργαστηρίου  της Μόσχας  που  περιγράφονται  στο  δελτίο  τύπου  της  WADA ημερομηνίας  2 - Ιουλίου – 2019  οδήγησε  την WADA  να ανοίξει την επίσημη διαδικασία  συμμόρφωσης  κατά  της  RUSADA  στις 17  Σεπτεμβρίου  2019.
 Η  διασφάλιση  της  αυθεντικότητας  του  Συστήματος Διαχείρισης  Πληροφοριών  Εργαστηρίου  της  Μόσχας  (LIMS)  και  των  βασικών  ακατέργαστων  δεδομένων  ήταν  μία  από  τις κρίσιμες  προϋποθέσεις  που  επέβαλε  η  ExCo  για  την RUSADA   να  διατηρήσει  τη  συμμόρφωσή  της  με τον  Κώδικα  όταν  η  ExCo  αποφάσισε  να  επαναφέρει  την RUSADA  σε  συμμόρφωση  με  τον  Κώδικα  τον Σεπτέμβριο του 2018.

Η ExCo ( Η Εκτελεστική Επιτροπή ) πληροφορήθηκε ότι  η WADA  αποφάσισε  να  συνεχίσει  τη διαδικασία  συμμόρφωσης κατά  της  RUSADA  σε ταχεία βάση, σύμφωνα με το άρθρο 9.5 του  Διεθνούς  Προτύπου  Υπογραφής  Συμμόρφωσης  από  τους Υπογράφοντες (ISCCS).  
Η RUSADA  και  το  Ρωσικό  Υπουργείο  Αθλητισμού  έλαβαν αντίγραφα των εκθέσεων της WADA  I & I και των ανεξάρτητων ιατροδικαστών  που αναφέρουν λεπτομερώς  τις εν λόγω ασυνέπειες και τους δόθηκαν τρεις εβδομάδες για να παράσχουν τις παρατηρήσεις τους  μαζί με απαντήσεις σε έναν κατάλογο  συγκεκριμένων  ερωτήσεων.
 Μόλις ληφθεί και αναλυθεί αυτή η απάντηση, η WADA I & I και οι ανεξάρτητοι ιατροδικαστές θα αναφερθούν εκ νέου στο  CRC  (Ανεξάρτητη  Επιτροπή  Ελέγχου Συμμόρφωσης ), έτσι ώστε  η CRC  να είναι σε θέση να αποφασίσει  εάν θα υποβάλει επίσημη σύσταση στην  Εκτελεστική  Επιτροπή  ( ExCo ). Για το σκοπό αυτό δεν μπορεί να οριστεί σταθερό χρονοδιάγραμμα, καθώς πρέπει να τηρηθεί η απαιτούμενη διαδικασία, αλλά η ExCo διαβεβαίωσε  ότι  η  WADA  επιδιώκει  το  θέμα  με  μεγάλη αποφασιστικότητα  και  όσο  το  δυνατόν  γρηγορότερα.
 Εν τω μεταξύ συνεχίζεται η διαδικασία χρησιμοποίησης των υπολοίπων δεδομένων από το εργαστήριο της Μόσχας και άλλων μορφών αποδείξεων για την εξαγωγή περισσότερων απατών στη δικαιοσύνη. Οι προαναφερθείσες 47 περιπτώσεις δεν επηρεάζονται και δεν περιέχουν ασυνέπειες στα δεδομένα.




Από το Blogger.