Η ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΚΛΟΝΙΚΩΝ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ ΣΤΗΝ LATINA TΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ

ΠΗΓΗ : ilfattoquotidiano.it

ΤΟΥ  ΤΗΟΜΑ  MACKINSON  :  1. ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ. 2021

Ο επιχειρηματίας που παράγει τα Μονοκλονικά  Αντισώματα   στην Latina : ‘’ Τις στέλνουμε σε όλο τον κόσμο, αλλά στην Ιταλία, αν βγάλω ένα  φιαλίδιο από την πύλη, θα με συλλάβουν’’.


   O Aldo Braca ο ιδιοκτήτης της Bsp Pharmaceuticals, όπου παράγεται το  Αντίσωμα  της  Eli Lilly  και που καταλήγει σε όλο τον κόσμο εκτός από την Ιταλία,  γιατί δεν έχει εγκριθεί και δεν επιτρέπεται.  ‘’ Οι καθυστερήσεις στα εμβόλια  αυξάνουν την παγκόσμια αίτηση για ζήτηση. Η Ιταλία κινείται τώρα  ή υπάρχει το ρίσκο και ο φόβος   να διακινδυνεύσει  ολόκληρη η παραγωγή να είναι προαιρετική’’.  Η AIFA ( Ο Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκου ) δεν εξέδωσε πρόσκληση μελέτης  για  έρευνα  που θα μπορούσε να διαρκέσει  μήνες. Ο Γενικός Διευθυντής  των μολυσματικών ασθενειών του San Martino Καθηγητής Basseti  : ‘’ Δεν έχει κανένα νόημα και μετά το ηθικό πρόβλημα: γιατί θα όφειλα  να δώσω ένα εικονικό φάρμακο ( placebo )  στους ασθενείς όταν υπάρχει θεραπεία για να τους θεραπεύσει’’.

Και  συνεχίζει  ο  Aldo  Braca :‘’ Και εγώ έχω συγγενείς που έχουν προσβληθεί από την Covid -19 για να ξέρετε, αλλά έχω  επίσης χίλιους υπάλληλους  που ελέγχω κάθε πρωί και πολλοί αρρώστησαν έξω από εδώ , διακινδυνεύοντας τη ζωή τους. Από  τις  εγκαταστάσεις  μου  εξέρχεται  το  φάρμακο  που  μπορεί  να θεραπεύσει  αμέσως. Ξέρετε τι θα συμβεί σε μένα αν το πάω  έξω από την πύλη μου;;  θα  με συλλάβουν, γιατί στην Ιταλία δεν είναι εξουσιοδοτημένο’’.  Ο Aldo  Braca είναι όπως είπαμε ο ιδιοκτήτης της Bsp Pharmaceuticals στην Latina της Ιταλίας, μίας εταιρείας που έγινε διάσημη στην εποχή της Covid -19, όπου από εκεί  φεύγουν τα φορτηγά ψυγεία που μεταφέρουν  τα  Μονοκλονικά Αντισώματα  της  Elli  Lilly σε  όλο  τον  κόσμο  εκτός  από την Ιταλία, όπου  ο Ιταλικός Οργανισμός  φαρμάκου ( AIFA ) δεν  τα  έχει  εγκρίνει. 

Οι τελευταίες μελέτες που έχουν δημοσιευθεί επιβεβαιώνουν μια μείωση του κινδύνου του θανάτου κατά 70%  και όμως τα φιαλίδια από την Latina πηγαίνουν στην Γαλλία για την επισήμανση και τιτλοφόρηση, και μετά στα νοσοκομεία των Η.Π.Α., στον Καναδά, στο Ισραήλ, στην Γερμανία, στην Ουγγαρία. Όχι όμως στα νοσοκομεία της Ιταλίας.  ‘’ Δεν μπορώ να κοιμάμαι την νύχτα, από τότε που άρχισα να στέλνω  μακριά το προϊόν. Με εκνευρίζει όχι μία φορά, αλλά δέκα φορές. Γράψτε επίσης  και αυτό. Αλλά  σας  παρακαλώ, να προσθέστε:  Η  Ιταλία  πρέπει  να  κάνει  μια  κίνηση ‘’.

Στον επιχειρηματία δεν φαινόταν απλώς μόνο μια συμφωνία, όταν συνήψε την υποχρέωση με την πολυεθνική της Indianapolis  για  100 χιλιάδες  δόσεις  της  BAMLANIVIMAB  ανά  μήνα, μια από τις δύο εγκεκριμένες θεραπείες στον κόσμο κατά του Covid.  Subito, αμέσως ερώτησα την Lilly:  ‘’ δηλαδή στην Ιταλία το προϊόν θα υπάρξει αλήθεια;, και αυτοί μου απάντησαν  ‘’ σίγουρα  εμείς θα  το προτείνουμε  και θα το προσφέρουμε, όμως  μετά είναι το Υπουργείο  που  αποφασίζει’’.Τα  υπόλοιπα ως  εκ  τούτου  είναι  τώρα  ιστορία.Ο  Ιταλικός  Οργανισμός  Φαρμάκου  ( AIFA )  και  που  εξαρτάται  από το  Υπουργείο,  δεν  εξουσιοδότησε  τον  πειραματισμό,  ακόμη και όταν τα  φιαλίδια  προσφέρθηκαν  δωρεάν  για  το  σκοπό  αυτό  με  πρωτοβουλία  του  Ιολόγου   Guido  Silvestri  και από τότε δεν μπορεί να ησυχάσει.    Από την Atlanta ζητά  να γίνει μια διευκρίνιση ποιος στην Ρώμη έχει την ευθύνη της απόρριψης  και της καθυστέρησης στην πρόσβαση στην θεραπεία και στις ζωές που μπορούσαν να σώσουν.    Η  υπερβολική  σύνεση  και  η  γραφειοκρατία,  οι  ανείπωτες  συγκρούσεις  συμφερόντων  στα  χέρια  των  υπευθύνων  λήψης  αποφάσεων,  δεν  έχουν  γίνει  ποτέ  κατανοητές.  Το γεγονός είναι ότι η απογοήτευση μερικών ακολούθησε μετά ο θυμός πολλών.  Αλλά  κανένας,  εν  τω  μεταξύ,  δεν  νοιάζεται  για  την προμήθεια.  

‘’ Με τα εμβόλια  να  καθυστερούν  η  παγκόσμια  ζήτηση  για  τα Αντισώματα  αυξάνεται,  - προειδοποιεί ο Braca - . Έχω ακόμη την ικανότητα  παραγωγής, αλλά  μετά  τον Trump  η  Διοίκηση  του  Biden αμέσως  επέλεξε  για  άλλα  δύο  εκατομμύρια  δόσεις ,    τώρα η Γερμανία.  Η Lilly  έχει πολύ υψηλή  κράτηση,  αλλά  αν δεν προχωρήσουμε  σύντομα  θα  επιλεγεί  ολόκληρη  η  παραγωγή ‘’.   


                                 

Ο καθηγητής  Ιολογίας Guido  Silvestri, από  την Atlanta των Η.Π.Α. προτρέπει από τις 30 – Ιανουαρίου- 2020  για  τα Μονοκλονικά Αντισώματα,  επιχείρησε να δοκιμαστούν και στην Ιταλία  ο πειραματισμός  των Αντισωμάτων  και επιστρέφει  να πιέσει τους  Εθνικούς  Θεσμούς  Υγείας που  ‘’καθυστέρησαν  την  εισαγωγή  αυτών  των φαρμάκων’’.  Η  ουσία  BAMLANIVIMAB,  όπως έχουμε πει πολλές φορές και στο παρελθόν, που παράγεται και στην Ιταλία, θα μπορούσε να ήταν ήδη από τον Οκτώβριο του 2020.  Η  ETESEVIMAB  στις αρχές του 2021. ‘’ Δεν  ήταν  ένα  πρόβλημα  για  την  έγκριση  ούτε  η  έλλειψη επιστημονικών  στοιχείων.  Πρέπει  να  ρίξουμε  λίγο  φως  στους πραγματικούς  λόγους  αυτής  της  καθυστέρησης’’.                                                                                                 

Η  EMA ( Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκου )  θα μπορούσε να εγκρίνει αλλά όχι πριν τον Μάιο – Ιούνιο. Η Ιταλία, επιμένουν,  η πρώην Υπουργός Υγείας  Lorenzin  και ( μέχρι την  3η -Δεκεμβρίου- 2020  )  ο τότε Πρόεδρος ,  της  AIFA  Luca  Pani, έχει όλα τα νόμιμα εργαλεία  για να το κάνει μόνης της, όπως η Γερμανία.

Ο δημόσιος ρυθμιστής δεν βιάζεται. Μόλις στις 21 – Ιανουαρίου- 20 21 η AIFA  εξέδωσε  μια  ‘’ πρόσκληση  για  τυχαιοποιημένη  μελέτη’’ επάνω στα Μονοκλονικά  Αντισώματα. Για να το πραγματοποιήσει, και να το αρπάξει με τη δύναμη ενός λιονταριού, ήταν ο πρόεδρος  της , ο Giorgio  Palu’,Καθηγητής  Ιολογίας και Μικροβιολογίας ( Όπως έχουμε και  πάλι σημειώσει είναι ο καινούργιος Πρόεδρος της AIFA  στην Ιταλία που τοποθέτησε  ο  Υπουργός  Υγείας της Ιταλίας Roberto  Pazienza.          Mια άλλη ανήσυχη ψυχή για αυτήν την ιστορία που φαίνεται να έχει χάσει εδώ και πολύ καιρό το ‘’ Επιστημονικό Σκεπτικό ‘’,  δεδομένου ότι οι  μελέτες  της  τρίτης  φάσεως  έχουν  επιβεβαιώσει  την αποτελεσματικότητα  των  Αντισωμάτων  και  άλλων  Ευρωπαϊκών  χωρών με  επικεφαλής την Γερμανία, έχουν αρχίσει να προμηθεύουν νοσοκομεία χωρίς να περιμένουν άδειες από την Ευρώπη. Η προθεσμία της 15ης  Φεβρουαρίου αναβλήθηκε αμέσως για τις 15 :  ‘’ λόγω των αιτημάτων από διάφορους ερευνητές για να έχουν περισσότερο χρόνο για να δημιουργήσουν και να παρουσιάσουν την πρόταση της μελέτης τους μας ενημερώνει η AIFA  ( Ο  Ιταλικός Οργανισμός Φαρμάκου ).

Ως  εκ  τούτου, ο  Οργανισμός  που  για  μήνες    αγνόησε   τον  πειραματισμό  αναφέροντας  ρυθμιστικά  προβλήματα  και αμφιβολίες  σχετικά  με  την  αποτελεσματικότητά  τους,  τώρα  ανακαλύπτει  ότι  υπάρχει  ένα  νήμα  για  να  τα χρησιμοποιήσει, αλλά  να  μην  εμπλακεί  σε  περιττές  μελέτες.

Στην  ‘’μελέτη’’  βρέθηκε το San  Martino της Genova.     O Matteo Bassetti είναι ο Διευθυντής των μολυσματικών ασθενειών. ‘’  Όταν διάβασα την ανακοίνωση τα χέρια μου έπεσαν.  Δεν έχει νόημα τώρα να προταθεί ένα πρωτόκολλο μελέτης για φάρμακα των οποίων   η αποτελεσματικότητα  αποδεικνύεται  από  επικυρωμένα  δεδομένα  της 3ης  Φάσης, τα οποία έχουν ήδη χρησιμοποιηθεί ως θεραπεία από άλλες χώρες όπως η Γερμανία.  Με 500 νεκρούς την ημέρα εμείς  τι κάνουμε;;  Περιμένουμε τα αποτελέσματα της μελέτης που θα μπορούσε – σύμφωνα με το πρωτόκολλο  AIFA – να διαρκέσει έως   και  12  μήνες;;.  Ο αργός πειραματισμός θέτει επίσης ένα ηθικό πρόβλημα που λίγοι ενδιαφέρονται.   ‘’ Αλλά πως μπορούμε να ζητήσουμε από τους ασθενείς ανθρώπους                 να δεχθούν το εικονικό φάρμακο (Placebo )  ως εθελοντές  εάν  το φάρμακο που τους θεραπεύει  ήδη υπάρχει?’’.   Αντί να σπαταλάμε χρόνο, καταλήγει ο Bassetti, ξεκινά ένα εκτεταμένο πρόγραμμα  παρηγορητικής χρήσης. ‘’ Ως γιατροί, περισσότερο από την έρευνα, ένα πράγμα μας ενδιαφέρει : ότι υπάρχουν θεραπείες που μπορούν να σώσουν τη ζωή των ασθενών ‘’. Όχι σε έξι μήνες, τώρα.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ

Αυτά είναι τα λόγια του  Aldo  Braca  ιδιοκτήτη της Bsp Pharmaceuticals στην Latina της Ιταλίας και είδαμε πως εξελίχθηκε η κατάσταση της διανομής των Μονοκλονικών Αντισωμάτων. Έπρεπε να γίνει η αλλαγή του Προέδρου της AIFA  δηλαδή του Ιταλικού  Οργανισμού  Φαρμάκου και η κατάσταση άρχισε να  ‘’προχωράει’’….. προς τη καλή κατεύθυνση. Έπρεπε να ηγηθεί του Ιταλικού Οργανισμού Φαρμάκου ένας ικανός και με μεγάλο κύρος  Επιστήμονας της Ιολογίας και της Μικροβιολογίας Πανευρωπαϊκής  και  Παγκόσμιας  Οντότητας  για να θέσει την Ιατρική του βούληση σε προτεραιότητα  και πάνω από όλα πού υπήρχαν και καθυστερούσαν την έγκριση των Αντισωμάτων.    Για να τελειώνουμε τελικά με το θέμα των Μονοκλονικών Αντισωμάτων  ετοιμάζουμε ταυτόχρονα επίσης το θέμα και θα είναι έτοιμο σύντομα  σε  ελάχιστες ημέρες   με τίτλο :  La  Speranza dagli  Αanticorpi  Monoclonari = Η ελπίδα από  τα Μονοκλονικά  Αντισώματα. Καθώς και τον πειραματισμό σε 10.000 άτομα θετικοί στον CoronaVirus. Έτσι έχοντα διαβάσει,  όλα τα προηγούμενα μας  κείμενα για αυτό το σπουδαίο θέμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος για όλον τον κόσμο που κινδυνεύει από αυτή την πού επικίνδυνη και ύπουλη πανδημία, θα έχουν όλοι  μια πολύ καλή εικόνα της πραγματικής αλήθειας  και σωστής επικοινωνίας χωρίς καμία αιτία  προπαγάνδας, χειραγώγησης  χειραφέτηση και  επίσης  ένα μεγάλο λάθος διαμόρφωσης της γνώσεως του  κόσμου, ειδικά αυτού του κόσμου που μας διαβάζει και γνωρίζει ότι δεν έχουμε κανένα συμφέρον  οποιοδήποτε είδους από ότι την σωστή  αληθινή Ιατρική  γνώση. Προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι ο καθένας γράφει ότι θέλει χωρίς να γνωρίζουν οι άνθρωποι και κατά συνέπεια όλος  ο κόσμος αν αυτά όλα που γράφονται και λέγονται είναι αλήθεια, αν είναι η πραγματικότητα και τέλος πάντων αν είναι αξιόπιστα και με τεκμηριωμένα  στοιχεία.    Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι έχουν ξεκινήσει με το να δημιουργούν ένα νέο κόσμο που επιβάλλεται από την νέα πράξη πραγμάτων.     Κάποτε και  αυτή η πανδημία θα τελειώσει  όπως έγινε και με άλλες γιατί η ανθρωπότητα  εξ αυτών γνώρισε πολλές.    Τώρα όμως είναι ολοφάνερο ότι όλα αλλάζουν και δημιουργείται εκ των πραγμάτων μια νέα κατάσταση που μπορείς να την ονομάσεις και αλλαγή  πολιτισμού. Φαίνεται όμως ότι δυστυχώς οδηγούμεθα σε μια σταθερή πολιτιστική υποβάθμιση, με χωρίς ελευθερία σκέψης – λόγου, με καταστροφή της μεσαίας τάξης και με εκατομμύρια ευρώ στα social media και  Μ.Μ.Ε. Σαφώς με την γνωστή προπαγάνδα τουλάχιστον για όσους μπορούν και είναι σε θέση να την διακρίνουν  και παρότι οι ειδικοί ισχυρίζονται για βελτιώσεις του ήδη σε φοβερή άσχημη κατάσταση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.  Η από την μία πλευρά η πολύ μεγάλη ενημέρωση και μέγιστη πληροφόρηση καλλιεργεί  και πιο πολύ τα ψυχικά νοσήματα με το να δημιουργούνται οι ψυχικές ασθένειες και οι διαταραχές.  (Νευρώσεις – κατάθλιψη – μέχρι  την παρανοϊκή διαταραχή  και  μέχρι την  ασθένεια της ψύχωσης).  Οι κυβερνώντες λέγουν ότι κάνουμε ότι μας λέγουν οι ειδικοί επιστήμονες!! Αλλά υπάρχουν και άλλοι εξ αυτών που λέγουν διαφορετικά…. .και προτείνουν άλλου είδους μέτρα. Κακά τα ψέματα….   Η Ιατρική δεν πρέπει να γίνεται άλλοθι της πολιτικής, γιατί η εμπιστοσύνη των ανθρώπων κλονίζεται ως προς αυτήν.   Η ιατρική προσωπικά κατά την προσωπική μου άποψη πρέπει να προηγείται της πολιτικής όταν αυτά τα δύο εμπλέκονται  και να μπορούν οι επιστήμονες να λέγουν  και πολλά όχι στους πολιτικούς.     Κάπου διάβασα ότι η νέα τάξη των Πραγμάτων έχει βάλει στόχο το στρατηγείο του κάθε ανθρώπου που είναι ο εγκέφαλος του και απλά το μυαλό του. Επίσης θα έλεγα ότι μας θέλουν φτωχούς για να έχουμε διαρκώς ανάγκη. Ίσως να επιδιώκουν να μας θέλουν και αμόρφωτους γιατί αυτό εξυπηρετεί τα συμφέροντας τους   Δυστυχώς τα όσα ζούμε δεν είναι ψεύτικα, είναι μια καθαρή πραγματικότητα.  Δεν ξέρω τι άλλο να γράψω  για  να τονίσω  την αληθινή αυτή εικόνα  της  απίστευτης  – σοβαρής  – ύπουλης  κατάστασης  που ζούμε  και βιώνουμε  καθ’  όλη  την διάρκεια της καθημερινότητας  μας  εδώ  και 12  ολόκληρους  μήνες.

Πάντως  εκτιμώ και ευελπιστώ  ότι με την πανδημία και εξ αιτίας της ίδιας θα καθαρίσει η κόπρος και η βρωμιά ολοκλήρου του συστήματος, έτσι ώστε όταν τελειώσει αυτή η μεγάλη και πολύ δυσάρεστη κατάσταση με πολύ ανεξίτηλο  πόνο, μέγιστη ταλαιπωρία, θλίψη, θάνατο, πένθος, να  ξεκινήσει  η κοινωνίας μας όσο το δυνατό με στέρεες βάσεις παρότι  από την άλλη πλευρά  το  βλέπω  πολύ δύσκολο να  πραγματοποιείται.                                                                                       


Από το Blogger.