ΟΜΙΚΡΟΝ : Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΛΛΑΓΗ ;;

Πέμπτη : 17. Φεβρουαρίου. 2022

Στη βάση του πιθανού άλματος της διάχυσης των ειδών.

Είναι πλέον περισσότερο απαραίτητο από ποτέ να ολοκληρωθούν οι κύκλοι εμβολιασμού.

Είχαμε μόλις φοβηθεί παρακολουθώντας τις εξελίξεις της παραλλαγής  Άλφα του κορωνοϊού, όπου αμέσως μετά γνωρίσαμε την Δέλτα One και μετά την Δέλτα Plus. Αυτές οι δύο τελευταίες έμοιαζαν  να είναι η απόλυτη- υπέρτατη κακία και που γεννήθηκαν για να     μας τρομάζουν και αντί αυτού έφθασε η  Όμικρον που έχει την ταχύτητα της μετάδοσης μιας Ferrari που κινείται από ένα σούπερ κινητήρα. 

 Οι 55 μεταλλάξεις αυτής της παραλλαγής προκάλεσαν τεράστιες σφαγές σε δύο μήνες, μεγαλύτερες  σε αριθμό από τα δύο χρόνια « έζησαν» κάτω από την αιγίδα όλων των άλλων παραλλαγών μαζί.  (Συμπεριλαμβανομένων  των  Βήτα, ΜU, IHU, κ.τ.λ.). Μόλις εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική, μέσα σε λίγες εβδομάδες «βρέθηκε» στα εργαστήρια 120 Χωρών και, στην συνέχεια, σε εκείνα όλων των άλλων. Σε αυτό το σημείο, προέκυψε το ερώτημα : από πού έρχεται η Όμικρον;. Ή, καλύτερα από πού προέρχεται;.  Ένα πράγμα είναι βέβαιο ότι δεν χρησιμοποίησε τα ίδια μονοπάτια με τον «κινέζικο» κορωνοιό  ούτε άλλων παραλλαγών με χαμηλό αριθμό μεταλλάξεων. Δεδομένου ότι η Όμικρον έχει 55 από αυτές, γιατί δεν έχει «εντοπιστεί» έγκαιρα στον επιστημονικό ορίζοντα;. Κανείς δεν σκέφτηκε την ταχύτητα της διάχυσης που θα μπορούσε να δημιουργήσεις ένα νέο και θανατηφόρο κύμα που μόνο αυτές τις ημέρες φαίνεται να έχει μειωθεί σε ένταση. Οι περιορισμοί είχαν αρχίσει να χαλαρώνουν στην Ευρώπη και σε όλο τον κόσμο και δεν υπήρχαν εμπόδια για μια γρήγορη και επιθετική εξάπλωση.

 Η παραλλαγή Όμικρον βρέθηκε για πρώτη φορά τον Νοέμβριο  του 2021 τόσο στην Νότια Αφρική όσο και στην Κεντρική Αφρική και έγινε αμέσως σαφές ότι τα αεροδρόμια ήταν στη βάση της «μολυσματικής  επιτυχίας της» : εκείνο του Johannesburg (Γιοχάνεσμπουργκ), το πιο συχνό και δημοφιλής  στον κόσμο απόλυτα και οι  τρείς μεγάλες κλίμακες στην πολιτεία της Μποτσουάνα (Botswana), στην λεγόμενη « Ελβετία της Αφρικής». Χιλιάδες και χιλιάδες άνθρωποι που πηγαίνουν   και ερχόντουσαν, ήλθαν και έφευγαν χωρίς μια  αποτελεσματική  «επιτήρηση» έθεσαν σε κίνηση  ένα τέρας που παρουσίαζε  50  ακόμη περισσότερες μεταλλάξεις του κινέζικου ιού της Wuhan. Μεταλλάξεις που όλες συνδέονται με την πρωτεΐνη Spike (Ακίδα), αυτή που κάνει να προκαλεί τη σύνδεση  του  ιού στα κύτταρα του οργανισμού μας. Όλες οι μεταλλάξεις έγιναν με «σιωπή» ή με «αόρατο» τρόπο επειδή, ειδικά στην Αφρική, δεν υπάρχει μια μεγάλη ερευνητική εργαστηριακή δραστηριότητα. Απλώς αρκεί να σκεφτείς ότι κύριες αλληλουχίες είναι αυτές που πραγματοποιούνται  στην Πολιτεία της Νότιας Αφρικής, αλλά αντιστοιχούν  στο 1% (28.000  γονιδιώματα μελετήθηκαν ) του συνολικού αριθμού των κρουσμάτων της Covid -19 στην χώρα αυτή. 

Στη συνέχεια,αλλά μόνο αναδρομικά, εντοπίστηκαν τα θετικά άτομα με την παραλλαγή  Όμικρον. Δεδομένου ότι η ταχύτητα της διάχυσης υπήρξε τεράστια κάποιος επιστήμονας πίστευε ότι δεν υπήρχε χρόνος για ….να αλλάξει, μα θα μπορούσε να είναι συνακόλουθος, κάποιου  είδους  επώασης μέσα στο εσωτερικό του ανθρώπινου οργανισμού , σχεδόν συγκρίσιμη σε μια χρόνια λοίμωξη «χρόνια»  ικανή να παρακάμψει το ανοσοποιητικό σύστημα. Όσον αφορά την ταχύτητα των μεταλλάξεων, πρόσφατα και από αυτές τις στήλες, αναφέραμε την περίπτωση των  λεγομένων  «λευκών» ελαφιών της Βόρειας Αμερικής, όλα μολυσμένα, αλλά στην συνέχεια  «βρέθηκαν» μολυσμένοι στον Sars CoV-2 επίσης στις γάτες, στους ιπποπόταμους  στις ύαινες,  στις λεοπαρδάλεις, και άλλα ζώα, για το οποίο μπορεί να υπήρξε ένα «πέρασμα» πολλαπλασιαστικό των μεταλλάξεων επίσης και σε άλλα ζώα, από τις αυλές, καθώς και στα ποντίκια.  Στην πραγματικότητα, μία από τις 55 μεταλλάξεις ήταν συχνά διαδοχικές στα ποντίκια και λιγότερες αριθμητικά στους ανθρώπους. Στη βάση αυτής της διάχυσης θα μπορούσε επομένως να είναι, εκτός  από το «φταίξιμο» του χρόνιου ασθενούς, επίσης θα ήταν  ένα πιθανό «άλμα των ειδών» με πρωταγωνιστές μερικά ζώα, με την έννοια ότι τα ποντίκια και άλλα, χωρίς κανένα είδος φραγμού ή έστω το παραμικρό εμπόδιο, μαινόταν  σιωπηλά σε όλο τον κόσμο, δίνοντας μας έναν τεράστιο πολλαπλασιασμό λοιμώξεων.

  Συμμεριζόμαστε και συμφωνούμε απόλυτα με όσα δήλωσε ένας  σπουδαίος Ιταλός Επιστήμονας , ο  Καθηγητής  Rasi,  πρώην  Διευθυντής του Ευρωπαϊκού Οργανισμού  των Φαρμάκων, ο  οποίος  ανέκαθεν  υπογράμμιζε  και τόνιζε πάντα στις παρεμβάσεις του ότι η διάχυση του ιού συνδέεται με τον μη έλεγχο των  γονιδιωμάτων  και με τη έλλειψη  της μη εμβολιαστικής  κάλυψης  πολλών  περιοχών  του κόσμου. Αυτό που συνέβη από αυτή την άποψη στις πλουσιότερες  αφρικανικές  περιοχές  αναγκαζόμαστε  να πούμε ότι για να νικήσουμε τις πανδημίες πρέπει να εμβολιάσεις όλους ή σχεδόν. Σε αυτό το σημείο με τις επιδημιολογικές καμπύλες σε πτώση και, με την ελπίδα ότι η Όμικρον είναι πραγματικά η τελευταία παραλλαγή, πρέπει να είμαστε και να παραμείνουμε ήρεμοι και να συνεχίσουμε να τηρούμε τις αποστάσεις  και προφυλάξεις, καθώς και να φέρουμε την ολοκλήρωση των κύκλων του εμβολιασμού. Θα ήταν χρήσιμο να μιμηθούμε τη βρετανική κυβέρνηση η οποία, το 1939, στην αυγή του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, με τον στόχο να ενθαρρύνει τον πληθυσμό να διατηρήσει την αισιοδοξία του και να μην πανικοβληθεί σε περίπτωση εχθρικής εισβολής, διέδωσε το σύνθημα :            Keep  Calm  and  Carry On! ( Stiamo  Calmi  e  Andiamo  Avanti = Ας  Μείνουμε  Ήρεμοι και ας Προχωρήσουμε Μπροστά)!.

 

 


 

Από το Blogger.