Green pass (Πράσινο πάσο ), θετικά στην άνοδο


Λόγω των ελέγχων ο αριθμός των τεστ ανέβηκε στα αστέρια. Μεγαλύτερη ασφάλεια στο χώρο της εργασίας, αναδύονται οι ασυμπτωματικοί.

Σημείωση  : Το άρθρο αυτό γράφτηκε στις 28-Οκτωβρίου-2021

Σήμανε συναγερμός για αύξηση των λοιμώξεων . Η αύξηση υπάρχει, και δεν είναι τα συνηθισμένα διαχρονικά «fake news», που οφείλεται στην εισαγωγή από τις 15 Οκτωβρίου (στην Ιταλία)  των γνωστών πλέον  ‘’green pass – πράσινου – πάσου ‘’  ( έτσι λέγεται στην Ιταλία)  το πιστοποιητικό εμβολίου, για τους εξαρτώμενους εργαζόμενους. Λόγω των ελέγχων ο αριθμός των ελέγχων, {τόσο του Rapid Test το λεγόμενο ως του Αντιγονικού τεστ  όσο και του Μοριακού τεστ ( PCR ) }, έχουν εκτοξευθεί. Το υψηλότερο του μέσου όρου θετικό εύρημα αφορά, για τη συντριπτική πλειονότητα, τους μη εμβολιασμένους ή τους ασυμπτωματικούς που χωρίς την θετικότητα του διαγνωστικού τεστ  δεν θα είχε ανακαλυφθεί ποτέ, θέτοντας τον εαυτόν τους και τα άτομα με τα οποία βρίσκονται   σε επαφή σε κίνδυνο.                                                                                                                                 Όταν ήλθαν στο φώς τα θετικά μη εμβολιασμένα άτομα, ο αριθμός των μολύνσεων αυξήθηκε,  αλλά αυτό επέτρεψε επιτέλους μια σημαντική ιχνηλάτηση πού στην πραγματικότητα δεν είχε υπάρξει ποτέ στην Ιταλία. Σε μία περιφέρεια της Ιταλίας στο Trentino  Alto  Adige  στην αυγή της πανδημίας παρήγγειλε 350 χιλιάδες τεστ που κατέστησαν δυνατό να ανακαλυφθούν οι πολλοί ασυμπτωματικοί θετικοί και να μειώσουν τον αριθμό των ιικών μεταδόσεων. Φαινόταν από τους αριθμούς ότι η βορειότερη περιοχή της Ιταλίας βρισκόταν στα χέρια του εχθρού του κορωνοϊού. Αλλά το άλμα προ τα εμπρός των θετικών συνδέθηκε με τη μάζα των διαγνωστικών τεστ  που πραγματοποιήθηκαν

  Οι αριθμοί κατέρρευσαν αμέσως χάρη στην άμεση φροντίδα και απομόνωση των ασυμπτωματικών θετικών που αμέσως υπήρξαν απομονωμένοι στο σπίτι. Στην πράξη αυτό συμβαίνει σήμερα σε όλη    την χερσόνησο(Ιταλία).                                                                                                                               Ως εκ τούτου το “green pass – πράσινο πάσο, εκτός από την ασφάλεια στο χώρο εργασίας, μας βοηθά να αναδείξουμε πολλούς ασυμπτωματικούς και αυτό είναι ένα σημαντικό «παράπλευρο» όφελος γιατί οι ασθένειες από τον Covid, οι νοσηλείες και οι θάνατοι  εμφανίζονται στον μη εμβολιασμένο πληθυσμό με πολύ μικρό παράρτημα των εμβολιασμένων στην πρώτη δόση ή από λίγες ημέρες.                                                                                                                                                       Στην Μεγάλη Βρετανία, όπου από μήνες έχουν ακυρώσει τους περιορισμούς, βρέθηκαν μετά από μια τραγική εβδομάδα, λόγω των πολύ υψηλών αριθμών θετικών, άλλες σαράντα χιλιάδες μολύνσεις.   Αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι η μόνη τους προοπτική είναι να μιμηθούν την Ιταλία εφαρμόζοντας ένα είδος του ‘’green passo”.                                                     

Στην Μεγάλη Βρετανία ο αριθμός των μολύνσεων είναι ο διπλός σε σχέση με εκείνο των Ιταλών,  και με ένα αριθμό μεγαλύτερο των θανάτων των εννέα χιλιάδων μονάδων.  Ο Boris Johnson πρέπει να αγωνιστεί όχι μόνο κατά του Covid, αλλά και κατά των αποτελεσμάτων του Brexit  που αυτές τις ημέρες συνεπάγεται με την έλλειψη των καυσίμων και των βασικών αναγκών. Ακριβώς λοιπόν εκατό χιλιάδες μεταφορείς λείπουν για διαφόρους λόγους.  Συνεπώς η Αγγλία έχει γίνει πολύ ευάλωτη και η δεύτερη δόση πρέπει να επιταχυνθεί μεταξύ του πληθυσμού, καθώς και να ωθήσει τους νέους στην πρώτη δόση, διαφορετικά στα νοσοκομεία θα αρχίσουν να γίνεται χαμός.  Σε αυτό το σημείο, έχοντας κάνει τις δέουσες συγκρίσεις με τις καταστάσεις των άλλων Ευρωπαϊκών Κρατών, μπορεί να βεβαιωθεί ότι η προσέγγιση της πανδημίας στην Ιταλία απέδωσε καρπούς, όντως υπό αυτές τις συνθήκες η Ιταλία δεν ήταν η συνηθισμένη αναξιόπιστη ανοργάνωτη Σταχτοπούτα της ηπείρου.  Σε αυτήν την περίοδο έδειξε αποτελεσματικές οργανωτικές ικανότητες και δεξιότητες και, ακόμη ο «δικός» τους βαθύς Νότος, πάντα υβρισμένος, έδωσε σημάδια μεγάλης αποτελεσματικότητας  αποδεικνυόμενη από τους Λομβαρδούς πολίτες που βρέθηκαν «φιλοξενούμενοι» των δικών τους μονάδων εντατικής.                                                                                                                                                                            Από την πολύ κακοποιημένη έννοια της εκτεταμένης ιατρικής  αμέλειας (malasanita’) που απέδιδαν στην Ιταλία, σήμερα θεωρούνται σούπερ διοργανωτές ικανοί να θέσουν σε κίνηση ένα από τα πιο αποτελεσματικά μηχανήματα εμβολιασμού στον Δυτικό κόσμο.                                    

Ακόμη και ένα μεγάλο ποσοστό των νέων εμβολιάστηκε  επειδή γνώριζαν την ασφάλεια των επιστημονικών αρχών, «σίγουροι  για την επιστήμη που σε χρόνο ρεκόρ μας τα έδωσε, αρκετά εξοικειωμένα με τις έννοιες του DNA και του RNA, μελετημένα από το δημοτικό σχολείο, για να    γελάσουν  με την  πιθανότητα ότι αυτά τα προϊόντα μπορούν να πυροδοτήσουν ποιος ξέρει ποία γενετική μετάλλαξη». ( R. Villa daNotizie Mediche Univadis”).                                                         Πρέπει επίσης να τονιστεί ότι το “boom” των διαγνωστικών τεστ πρέπει αναγκαστικά να συνεχιστεί ακόμα και αν πιεστεί προς τα πάνω, στην πραγματικότητα, από εκείνους που απορρίπτουν το πράσινο πάσο. Με αυτόν τον τρόπο θα αυξηθεί  ο αριθμός των λοιμώξεων γιατί  οι ασυμπτωματικοί  ή λίγο – συμπτωματικοί θα υποβληθούν στο τεστ και θα καταλάβουν πόσο ύπουλος είναι ο κορωνοιός που περνάει από άνθρωπο σε άνθρωπο χωρίς να το καταλαβαίνουμε και πόσο επικίνδυνο είναι να φοβάσαι τα εμβόλια. Με τα ευρέως διαδεδομένα τεστ – επιχρίσματα θα είναι εύκολο να εντοπιστούν εκείνοι που αισθάνονται υπέροχα αλλά είναι, άθελά τους, φορείς του ιού στις δικές τους οικογένειες, στους δικούς τους φίλους, και στους δικούς τους συναδέλφους τους.   Οι Ιταλοί πέτυχαν τους στόχους τους που είχαν τεθεί επειδή έχουν υπομείνει το μεγαλύτερο και πιο εκτεταμένο lock down στην Δύση φορώντας την μάσκα ακόμα και σήμερα, σεβόμενοι τις αποστάσεις, στεκούμενοι στις ουρές, τραγουδώντας από τα μπαλκόνια , χρησιμοποιώντας εξ αποστάσεως την διδασκαλία για τους μαθητές, αφήνοντας τη γυναίκα του να κάθεται στο πίσω κάθισμα στο αυτοκίνητο, δεν πήγαινε σινεμά, θέατρο, εστιατόριο, κατανοώντας ότι με τον εμβολιασμό αποκαθίσταται η ζωή και η οικονομία.  Συμπερασματικά, μπορούμε να πούμε ότι έχουν προχωρήσει αρκετά στον αγώνα κατά της πανδημίας και αρχίζουν να βλέπουμε τη λύση του προβλήματος. Είναι αλήθεια ότι εξακολουθούν να υπάρχουν   τα προβλήματα που σχετίζονται με τις παραλλαγές του ιού και τη διάχυση του εμβολιασμού ακόμα σε χαμηλά επίπεδα στον μη Δυτικό κόσμο. Αυτή η «χαμηλή ταχύτητα» πρόληψης είναι συνδεδεμένη με την κακή εδαφική οργάνωση και σίγουρα όχι με τον φόβο των εμβολίων, επειδή επίσης, μετά από επτά δισεκατομμύρια δόσεις που έχουν χορηγηθεί μέχρι στιγμής στον κόσμο, μπορεί να υπάρχουν τόσες πολλές ανησυχίες, αλλά δεν αποτρέπει  την  απαραίτητη προφύλαξη.

Άρα μπορείς να απαντήσεις με ηρεμία στην ερώτηση για το μέλλον το δικό μας ότι το ποτήρι είναι μισογεμάτο και όχι για να είμαστε αισιόδοξοι αλλά γιατί οι αριθμοί αποδεικνύουν ότι η Ιταλία και  οι Ιταλοί έχουν δίκιο.

Από το Blogger.