ΝΕΑ ΟΠΛΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΙΟΥ

 



ΝΕΑ  ΟΠΛΑ  ΕΝΑΝΤΙΟΝ  ΤΟΥ  ΙΟΥ

Τα  πρώτα  βρέθηκαν  σε  ασθενείς  που ανάρρωσαν  και είχαν  αρρωστήσει  από τον Covid

Η  Φαρμακευτική  Βιομηχανία  καλείται  να παράγει  Εξουδετερωτικά  Αντισώματα  Σε  Μεγάλες  Ποσότητες.

Μιλάμε  εδώ  και αρκετό  καιρό  για τα ιατρικά μας  πολεμικά  όπλα για  την καταπολέμηση του κοροναιού.

Αρχίσαμε  με  τα  εμβόλια,  η μεγάλη άπειρη ελπίδα μας, να προχωρήσουμε στη συνέχεια  Στα Μονοκλονικά  Αντισώματα  και να ολοκληρώσουμε τη συζήτηση για την ‘’άμυνα’’  που οργανώνεται  με Τα  Εξουδετερωτικά   Αντισώματα .

‘Έχουμε ήδη αναφερθεί στις συνθήκες της υγείας του Donald  Trump που δέχτηκε να του δοθούν  ενδοφλεβίως  τα  δύο  Μονοκλονικά  Αντισώματα,  τα οποία και τα δύο στρέφονται κατά της διάσημης πρωτεΐνης  ‘’Spike ‘’ του Ιού SARSCoV -2.                                                                                   

Αυτά τα Αντισώματα  παρήχθησαν ήδη στο εργαστήριο  της Regeneron / Roche  πλέον  τώρα  χρησιμοποιούνται  ως   πραγματικά φάρμακα  για την καταπολέμηση  της  τρομερής  μόλυνσης  Covid -19.

Αυτοί  οι  τύποι  των  Αντισωμάτων  προέρχονται  από  μια  ομάδα λευκών  αιμοσφαιρίων  :                                                                                                                     

Τα  λεμφοκύτταρα  τύπου  β ( β- λεμφοκύτταρα), τα οποία παράγονται στην συνέχεια μετά από την μόλυνση, αλλά μόνο σε μικρές ποσότητες και αργά.  Για αυτό, για να έχουμε μια θετική και άμεση απάντηση – ανταπόκριση, χρειάζεται  μια  σημαντική  ποσότητα  Αντισωμάτων.  Σε αυτό το σημείο εισέρχεται στο παιχνίδι η φαρμακευτική βιομηχανία με την δική της ικανότητα  να  παράγει  μεγάλες  ποσότητες  των Αντισωμάτων   ικανά  να  καταστήσουν  τους  Ιούς αναποτελεσματικούς,  να  εμποδίσουν  ( μπλοκάροντας )  τη  λειτουργία  των  κυττάρων  στόχων.

Όσο  αφορά  τον  τύπο  των  Αντισωμάτων,  πρέπει  να  ειπωθεί  ότι  για να  ενεργοποιηθεί  η  παραγωγή  των  ‘’ Ουδετεροποιητών – Εξουδετερωτικών ’’  χρειάζεται  ένα  εμβόλιο  και  όχι  τα  απλά αντισώματα  που  παράγονται  κατά  την  διάρκεια  της  μόλυνσης.

Τα  Πρώτα  Αντισώματα   Εξουδετέρωσης  θεωρήθηκαν απαραίτητα  για τον έλεγχο του Ιού και που βρέθηκαν σε ανάρρωση  ασθενείς  και  που είχαν επανέλθει  από τον Covid.  Αυτά  τα τελευταία  τείνουν  να έχουν μια ισχυρή και μακράς διάρκειας ανοσία, ενώ  άλλοι καταδεικνύουν με την πάροδο του χρόνου μια μείωση των  Εξουδετερωτικών  Αντισωμάτων. Σε πολύ  άρρωστους ασθενείς βρέθηκαν υψηλότερες  συγκεντρώσεις  Ειδικών  Συγκεκριμένων  Αντισωμάτων  με  μια  άλλη  Εξουδετερωτική δράση  κατά   του SarsCoV -2. Όσο  περισσότερο  εκδηλώνεται  η νόσος σε μέγιστη σοβαρότητα,   και  τόσο  περισσότερο  η  δυνατότητα  άμεσης  παραγωγής  Αντισωμάτων  Εξουδετέρωσης.    Μια  αληθινή  και πραγματική   Ανοσοποιητική  ‘’ Αυτοάμυνα ‘’.

Με τις εκστρατείες εμβολιασμού που άρχισαν, ξεκινώντας σε όλο τον κόσμο, παρέχουν στους γιατρούς θεραπείες κατά του SarsCoV -2                που είναι το θεμελιώδες εργαλείο για την αντιμετώπιση και την θεραπεία των σοβαρών περιπτώσεων Covid -19,  για  τους χρόνιους ασθενείς και για τους ηλικιωμένους  που  δεν  μπορούν  να  δημιουργήσουν  αμέσως  τα  Αντισώματα  που  εξουδετερώνουν  την  ασθένεια.   Τα  Εξουδετερωτικά  Αντισώματα  είναι  η γέφυρα μεταξύ του σήμερα και της επιστροφής σε μια φυσιολογική ζωή,  η επιστροφή σε μια απλή διάσταση. Περιμένοντας να συμβεί αυτό σύντομα, πιθανώς  να  έχει εγκριθεί στις Η.Π.Α. :                                                                                                                                     ΤΟ  ΕΜΒΟΛΙΟ  ΠΟΥ  ΘΑ  ΜΑΣ  ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΣΕ  ΣΕ  ΜΙΑ  ΟΡΙΣΤΙΚΉ  ΛΥΣΗ  ΣΤΑ  ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ  ΜΑΣ  ΣΤΗ  ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ  ΠΡΟΚΛΗΣΗ  ΚΑΤΑ  ΤΟΥ ΚΟΡΟΝΟΙΟΥ.                                                                                                                                

Είναι  το  εμβόλιο  αυτό  που  αναμενόταν  : μια  μονό - δόση  και αποθηκευμένο  στην  συντήρηση  του  ψυγείου  στο  σπίτι. Παράγεται  από  την  Janssen  για λογαριασμό του κολοσσού  της Johnson  &  Johnson  με  μια  αποτελεσματικότητα  που  φθάνει  στο  85%.     Και  δοκιμάστηκε  σε  43.783  εθελοντές ,  εκ  των  οποίων  οι  468    ήσαν  θετικοί  και  συμπτωματικοί  στον  Covid.                                                             

Το  επίπεδο  της  προστασίας αυτού του εμβολίου περιλαμβάνει επίσης Τυπολογίες  Παραλλαγών  της Λατινικής  Αμερικής  και  της Νοτίου Αφρικής,  αλλά  δεν  φθάνει  στην  ‘’ κάλυψη ‘’  αυτών  της   Pfizer  και  της  Moderna.                                                                                                                     

Από την άλλη πλευρά, με θετική έννοια, υπάρχουν  Επιστημονικά  στοιχεία  να έχουν προστατευτεί  το 86 %  των  σοβαρών  μορφών  της μόλυνσης.  Και πάλι σύμφωνα με δημοσιευμένα στοιχεία,   στους εθελοντές της Νότιας  Αφρικής  με Ανθεκτικές  Παραλλαγές βρέθηκε το  83%  σε κάλυψη. Στην  θετική  πλευρά  μιας, μεμονωμένης  χορήγησης,  η οποία ευνοεί την προσκόλληση, προστίθεται το γεγονός  ότι το εμβόλιο της Janssen παρουσιάζει  ένα  αριθμό  πολύ  χαμηλό  ανεπιθύμητων  παρενεργειών.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΤΡΙΤΗ ΒΡΑΔΥ : 16.ΜΑΡΤΙΟΥ. 20 21 . Έφτασε η είδηση ότι μπορεί και αυτό το εμβόλιο να γίνει τελικά σε δυο δόσεις. Ο χρόνος θα δείξει ποια θα είναι η τελική και ουσιαστική απόφαση.  Πράγματι, μετά  από  28  ημέρες  από  την  χορήγηση δεν εμφανίστηκαν  και συνεπώς δεν παρουσιάστηκαν περιπτώσεις νοσηλείας και θάνατοι που σχετίζονται με τον Ιό, ταυτόχρονα δεν υπήρξαν εισαγωγές στο νοσοκομείο και στην εντατική θεραπεία,                                    ούτε η χρήση ειδικών αναπνευστικών βοηθημάτων.  

Έχουμε  αναφέρει  το  δεδομένο  των  468   περιπτώσεων  των  εθελοντικών  θετικών  από  SarsCoV -2  που συμμετείχαν στην κλινική δοκιμή και αυτό το δεδομένο παρέμεινε αμετάβλητο καθ’ όλη τη διάρκεια των ελέγχων με περισσότερους από 43.000  εμβολιασμούς που δεν έχουν συναντήσει  θετικότητα.  Η παρακολούθηση όλων των συμμετεχόντων δεν έχει ολοκληρωθεί επειδή θα διαρκέσει άλλα δύο χρόνια για να κατανοηθεί η επέκταση της κάλυψης του εμβολιασμού και τυχόν μακροπρόθεσμα προβλήματα.  Οι εθελοντές ηλικίας άνω των 60 ετών και σε ίσους αριθμούς μεταξύ των δύο φύλων υπήρξαν ελεγχόμενοι  στις τρείς Αμερικές και στη Νότια Αφρική, όπου υπήρξαν τρομακτικά εκτεταμένες επιδημίες για αρκετό καιρό, αλλά πάνω από όλα παραλλαγές του Ιού που θα μπορούσαν να αυξήσουν την ανησυχία, δεδομένης της επιθετικότητας  τους.  Ο μεγάλος φόβος ο οποίος έχει εξαπλωθεί στον κόσμο λόγω της δυνατότητας ελέγχου των Ιογενών παραλλαγών ήδη με αυτό το εμβόλιο αρχίζει τελικά να εξασθενεί και να υποχωρεί.

Από το δελτίο τύπου που παρέχεται από την Αμερικανική εταιρεία προκύπτει μια άλλη σημαντική πτυχή της έρευνας:  για  να  φθάσουν στον  προσδιορισμό  του  εμβολίου, χρησιμοποιήθηκε  η συγκεκριμένη πλατφόρμα  με την οποία χρησιμοποιήθηκε το Εμβόλιο κατά του Έμπολα, που εγκρίθηκε τις τελευταίες ημέρες στην Ευρώπη, που ονομάζεται   εμπορικά   ERVEBO,  το οποίο χρησιμοποιείται ήδη στο Κονγκό. Ταυτόχρονα, κυριολεκτικά     ‘’ κατασκευάζοντας ‘’  τις  ‘’ απαντήσεις ‘’  σε  Ιούς  του τύπου H.IV., Zika  και άλλων.  Με την επιστήμη των υπέρ-  υπολογιστών διαθέσιμη, ακόμη και οι τρομερές και δύσκολες καταστάσεις  ‘’ να ξύνεις ‘’  φθάνουν σε μια πολύ λογική φάση προσέγγισης και η εκμετάλλευση που έχει γίνει στον κόσμο του εμβολιασμού κατά του κοροναιού θα μπορεί να επαναληφθεί για πολλές άλλες  λοιμώξεις.

Ταυτόχρονα με τα καλά νέα της Janssen στην Ιταλία  το Istituto  Superiore  Di  Sanita’ ( Το Ιταλικό Ανώτερο Ινστιτούτο της Υγείας ), δημοσίευσε δύο σπουδαία δεδομένα :     Η απότομη μείωση της θετικότητας για τον Sars CoV -2  στην ηλιακή ομάδα μεγαλύτερη ή ίση με τα ογδόντα  χρόνια και τη φθίνουσα τάση των λοιμώξεων μεταξύ των εργαζομένων στον τομέα της υγείας, οι πρώτοι  που θα είναι εμβολιασμένοι. Δεν είναι ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα, αλλά ας το καλωσορίσουμε ως ένα πρώτο βήμα προς την ελευθερία  που αντιπροσωπεύει ένα θεμελιώδες και απαραβίαστο δικαίωμα κάθε ατόμου στο βαθμό που καθίσταται καθήκον για τους άλλους.                                          

‘’Το έθνος της ελευθερίας ως ηθικό καθήκον, ως συνειδητοποίηση των δικών τους πραγματικά όρια και αυτά των άλλων’’.  Με αυτές τις λέξεις, ο Carlo  Rosselli, Ιταλός Ιστορικός και ακτιβιστής, εν μέσω της  ελευθεροκτονίας του φασιστικού, επικαλέστηκε την αληθινή και βαθιά έννοια της ανθρώπινης ελευθερίας. Ένα αγώνα και ένα καθήκον που περιλαμβάνει μια  κουραστική διαδρομή ή αν  προτιμάτε, ένα μακρύ περίπατο στην έρημο αναζητώντας μια απροσδόκητη όαση.    


Από το Blogger.