ΕΜΒΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ CORONA – VIRUS : COVID – 19


ΜΕΡΟΣ  ΠΡΩΤΟ

ΕΜΒΟΛΙΑ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  CORONAVIRUS : COVID – 19!

Η  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ  ΕΡΕΥΝΑ  ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ  ΣΕ  ΟΛΟ  ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

Covid   και  η  αναμονή  ενός  εμβολίου : Τρία τα σκευάσματα που έχουν επιτύχει  ενθαρρυντικά  αποτελέσματα  στα κλινικά  τεστ.


Όταν στην Ρώμη μιλούσαν και έγραφαν στα λατινικά η αναμονή σήμαινε : ‘’ στρέφομαι σε’’.              Τείνει  σε  κάθε πράγμα  ή για κάποιο σκοπό. Από καιρό αμνημονεύτων και μέχρι σήμερα για αναμονή σημαίνει τον χρόνο που περνά μεταξύ ενός αναμενόμενου συμβάντος και ενός στο οποίο συμβαίνει. Σε αυτό το χρονικό  ‘’χώρο’’  υπάρχουν τα πάντα. Ξεκινά από την απουσία ως άδειο τέλος μέχρι τη συναρπαστική γλυκιά προσδοκία μιας μητέρας που περιμένει το μωρό της. Η αναμονή διαφέρει από άτομο σε άτομο. Ένα πράγμα είναι η σοφή αναμονή για το πέρασμα των εποχών του αγρότη που ζει σε συμβίωση με τις καλλιέργειες του, διαφορετική  σίγουρα από εκείνη ενός φυλακισμένου που εκτίει ποινή σε φυλακή. Η δική μας ζωή διαιρείται σε τρείς ‘’παρόντες’’  χρόνους : Το παρόν του παρελθόντος που είναι ιστορία. Το παρόν του παρόντος που είναι το όραμα του κόσμου όπως βλέπει και ζει.Το παρόν του μέλλοντος που περιμένει.                               Ο καθένας έχει επιδοθεί  για τον ορισμό της αναμονής:

 Στους  απαισιόδοξους  (‘’μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή είναι η αναμονή’’ )  ή ( ‘’ η πλήξη είναι η σήψη της αναμονής’’).  Στους αισιόδοξους ( ‘’ η αναμονή είναι η αύξηση της επιθυμίας ‘’.   Ή  ‘’δεν είναι σημαντικό για πόσο καιρό περιμένετε, αλλά για ποιόν περιμένετε’’.  Ή  ‘’ η αναμονή ως έδρα του άγχους ‘’.  Μια ιταλική παροιμία υπενθυμίζει ότι  ‘’ τα όμορφα πράγματα έχουν αργό ρυθμό’’, και για όλο τον κόσμο που περιμένει την λύση του εμβολίου  για την πανδημία  από τον  CoronaVirus  φαίνεται ότι  ο ρυθμός είναι πολύ αργός, ακόμη και αν επιστημονικά δεν είναι έτσι.   Στην πραγματικότητα, τόσες πολλές μελέτες για διαφορετικά εμβόλια σε όλο τον κόσμο δεν έχουν πραγματοποιηθεί ποτέ.   Ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε τόσο τεράστια κεφάλαια ακόμη και για να εξευρεθεί η εξάπλωση του κακού ιού που ονομάζεται HIV  και ο οποίος εξακολουθεί να οδηγεί ακόμη σιωπηλά στον θάνατο πεντακόσιους ιταλούς τον χρόνο. Είπαμε για την κινητοποίηση του επιστημονικού κόσμου που ωθείται έντονα από όλες τις δυνάμεις της γης. Στην Ρωσία το εμβόλιο  GamCOVIDVac, που παράγεται από το Ινστιτούτο  της έρευνας Gameleya, το οποίο λέγεται  ‘’ Sputnik V ‘’ (σε αναλογία με τις διαστημικές νίκες εναντίον των Ηνωμένων Πολιτειών). 

Και βεβαιώνουν ότι είναι αποτελεσματικό στο 95 % ( στην συνέχεια μειώθηκε σε 92% ) 42 ημέρες μετά την πρώτη δόση. Η κλινική δοκιμή προχώρησε στην Ρωσία,  τη  Λευκορωσία,  Τα Ηνωμένα  Αραβικά  Εμιράτα  και  τη Βενεζουέλα, αλλά  έχει  καθυστερήσεις  στην Ινδία.                          Σε αυτό το τελευταίο κράτος,  δεύτερο στον κόσμο για των αριθμό των λοιμώξεων :  υπάρχουν  άλλα  δύο  εμβόλια  σε πειραματισμό  : TO  ΒΗΑΡΑΤ  σε κλινική φάση II και εκείνο της   Cadia  Healthcare.  

Επίσης στην Βραζιλία, Τρίτη χώρα με ασθενείς, έχει το δικό της εμβόλιο:  To Profiscov   του Butantan, Ινστιτούτο που συνεργάζεται με την Κίνα σε αυτή την περίπτωση.                                                                                                                Πολλά άλλα κράτη χρησιμοποιούν  δικά τους όπως: H Αυστραλία με :  το  Novarax  υποστηριζόμενο από την Irbm της Pomezia, το οποίο ως γνωστό είναι σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. H Νότιος Κορέα  με το : Cellectra. H  Kίνα με τα εμβόλια:  Shenzen,   CanSino  και Sinovac. To Βέλγιο με το εμβόλιο:  Curevac. H Τουρκία με το εμβόλιο : Coronavac.   

Εν ολίγοις είναι  ένα σύνολο πολλαπλασιασμού μέτρων πρόληψης  που βασίζονται σε τρείς τύπους :

·         Με το  RNA,

·         Με το  DNA,

·         Αυτό με τη σύνθεση πρωτεϊνών  ή με θραύσματα αυτών που προέρχονται  από την κάψουλα του Ιού.                                                                           

Μόλις γίνουν οι αξιολογήσεις των συνθέσεων στο εργαστήριο, μετά περνούν στην απάντηση των ζώων  και, εάν αυτή η τελευταία  είναι θετική, προχωρούν στην κλινική δοκιμή στις τρείς φάσεις.   Στο παρελθόν έπρεπε να υπολογιστούν τουλάχιστον δυο χρόνια έρευνας για την ανοσοποιητική απάντηση και στη συνέχεια να περάσουν σε δύο χρόνια προκλινικών  εξετάσεων.  Στην παρούσα κατάσταση, οι παγκόσμιοι οργανισμοί υγείας έχουν αποδεχθεί μικρότερο χρονικό διάστημα από 12 έως 18 μήνες. Μετά την σημείωση του θέματος  για τις  έρευνες  του εμβολιασμού  σε όλο τον κόσμο, φθάνουμε σε εκείνες που απέδειξαν  ότι έχουν πολλά θετικά. Είναι όλες με το υψηλό ποσοστό απάντησης και με απουσία σημαντικών παρενεργειών.                                                                                                                  Αυτές οι έρευνες είναι τρείς :

·         Η Moderna  

      Με ιταλικό όνομα αλλά με κεφάλαιο aπο τις Η. Π. Α

·       Η  Pfizer που είναι  πολυεθνική αληθινή και πραγματικός  κολοσσός, διεθνής βιομηχανική εταιρείες. Που επωφελείται από την υποστήριξη της γερμανικής BioNtech, οδηγούμενη από ένα ζευγάρι Τούρκων ερευνητών.

·       Η AstraZeneca  και αυτή πολυεθνική επίσης αληθινή και       πραγματικός κολοσσός. Επωφελείται από την έρευνα του Πανεπιστημίου της Oxford  και της Ιταλικής Irpm της Pomezia. 

Αυτές τις τελευταίες ημέρες  τελειώνουν  οι κλινικές δοκιμές  για  τα  τρία  εμβόλια  που έχουν πετύχει ποσοστά στις κλινικές δοκιμές, όχι μόνο υψηλά, αλλά πάνω από όλα χωρίς αξιοσημείωτα προβλήματα που σχετίζονται με τη χρήση τους.

 Σύμφωνα με την ανεξάρτητη επιτροπή παρακολούθησης,το  σκεύασμα της  Moderna  έφθασε την αποτελεσματικότητα - απόδοση  94,1%  σε τριάντα χιλιάδες Αμερικανούς εθελοντές. Χρησιμοποιήθηκε επίσης και σε 196 ασθενείς από  CoronaVirus, εκ των οποίων 30 πολύ σοβαρά και υπήρχε μόνο ένας θάνατος. Ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που έχει προκαλέσει τη σκέψη ότι μπορεί ακόμη και να χρησιμοποιηθεί αμέσως, επειδή επίσης μέχρι τώρα δεν υπήρχαν προειδοποιητικά – alarm σημάδια.                                                                                                      

Η  Pfizer  και  η  AstraZeneca    βρίσκονται  επίσης σε πολύ υψηλούς αριθμούς εξαιρετικών αποτελεσμάτων, όλα υπέρ των πολιτών του κόσμου.  Υπάρχουν διαφορές στην κατανομή, για τις δόσεις ή για την πιθανή ανάκληση, αλλά είναι μόνο λεπτομέρειες σχετικά με τη δολοφονία του  ‘’τέρατος’’. Η κακία του Ιού έχει ωθήσει τους επιστήμονες σε κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ :   να κάνει σε λίγους μήνες κάτι που μπορεί να  επιτευχθεί σε επτά  / οκτώ χρόνια.  Κανείς δεν ζει  ‘’ περιμένοντας  μια  καταστροφή’’,   η καταστροφή είναι ζωντανή στην σύγχρονη ανθρωπότητα  ως μια φοβερή θεότητα στο ιερό της, και κάθε πρόοδος της Τεχνικής είναι μια κίνηση  προς τα εμπρός, ένα σημάδι της ενεργού της, της ασταμάτητης - ακαταμάχητης  παρουσία της.   Προφανώς η προσδοκία που ζούμε σήμερα εμπιστεύεται στο παρόν μια  μεγάλη ευθύνη : μην ανησυχείτε για τα κακά που μπορούν να συμβούν, μην περιμένετε και χάνετε χρόνο.  Το μεγαλύτερο εμπόδιο στη ζωή είναι απλώς να περιμένει : κάνει όλα να εξαρτώνται από το αύριο και, εν τω μεταξύ, χαλάει το σήμερα. Θα ήθελες να οργανώσεις ότι είναι στα χέρια του πεπρωμένου, και αφήνεις  να γλιστρήσει ότι είναι ήδη στα δικά σου χέρια.  Για ποιόν σκοπό; Σε ποιο πράγμα θα ήθελες να φθάσεις;  Όλο αυτό που είναι να έλθει  ακόμη είναι αβέβαιο : ζήσε το παρών σου.                                  

Για να σταματήσουμε την πανδημία, περιμένοντας  το  εμβόλιο, χρειάζεται  το  ‘’απόλυτο‘’  κόκκινο.

Ο CoronaVirus και το ‘’δίχρωμο  φανάρι’’.

Έχουμε  μόνο  το  πορτοκαλί  και  το  κόκκινο.                                                          

Αντίθετα  το  πράσινο  με  την  έννοια  της  ελπίδας  δεν χρησιμοποιείται καν.

Το κόκκινο, ‘’ rajas ‘’ στον πολιτισμό των ινδιάνων, ένα χρώμα που συνδέεται στενά με την αγάπη, αλλά και με την έννοια της ενέργειας της κίνησης επειδή εκφράζει το δυναμικό, έχει πλέον γίνει σύμβολο της αρνητικότητας  ή καλύτερα  της  ‘’μέγιστης βαρύτητας’’.

Αντιθέτως, το  κίτρινο  το οποίο πάντα χαρακτηριζόταν από ένα σημαντικό αρνητικό συμβολισμό, έγινε ο πρωταγωνιστής μιας πραγματικής αναβάθμισης, που αντιπροσωπεύει το χρώμα της αναγέννησης, της εξόδου από τον εγκλεισμό – κλείδωμα (lockdown), όπου η αρνητικότητα του προέρχεται από το ότι θεωρείται πάντα ο ανταγωνιστής του χρυσού, επειδή  σε σύγκριση με το χρυσό χρώμα εμφανίζεται  ένα χρώμα θαμπό.

Τι γίνεται με το πορτοκαλί;; Αυτό συμβολίζει την κατανόηση, τη σοφία, την ισορροπία και τη φιλοδοξία καθώς επίσης θεωρείται  μια έκφραση καλής τύχης.

 Να θυμόμαστε ότι τα χρώματα είναι μέρος των στοιχείων μέσω των οποίων οι αισθήσεις μαθαίνουν την πραγματικότητα. Η γλώσσα του χρώματος διαμορφώνεται έτσι ως μια συγκεκριμένη συμβολική γλώσσα, αποτελούμενη επίσης από προτάσεις, οι οποίες δεν προέρχονται μόνο από την ορθολογική παρατήρηση, γιατί  όπως δηλώνει ο φιλόσοφος Giovanni  Piana,  ‘’ το χρώμα μιλά και επομένως πρέπει να προσπαθήσουμε να καταλάβουμε αυτό που μας  λέει’’.

Στην συμβολική τους διάσταση το κόκκινο, το κίτρινο, και το πορτοκαλί, στην εποχή του CoronaVirus, χρησιμοποιούνται για την ταξινόμηση των περιοχών σύμφωνα με 21 παραμέτρους, συμπεριλαμβανομένης της τάσης των λοιμώξεων στην περιοχή.

Στην  εποχή του CoronaVirus  χρησιμοποιούνται :

1) : Την τάση των λοιμώξεων στην περιοχή.

2) : Τον πολύ διάσιμο δείκτη μεταδόσεων  Rt.

3) : Τον αριθμό των εστιών.

4) : Την κατάσταση του αριθμού των ελεύθερων  θέσεων  κλινών στα  νοσοκομεία.

5) : Τον κορεσμό των εντατικών  θεραπειών ( ΜΕΘ ) και αυξημένης  φροντίδας  θεραπειών ( ΜΑΦ ).

Για να σταματήσουμε την πανδημία, σε αναμονή του εμβολίου  ( όποιο και αν είναι αυτό ),  χρειαζόμαστε το  ‘’απόλυτο’’  κόκκινο, ακόμα και αν είναι ένα χρώμα που εμποδίζει την οικονομία.

Οι αριθμοί, που είναι μέχρι πριν από λίγες ημέρες, υπήρξαν εντυπωσιακοί.  Η  Ιταλία προβάλλει στις  κορυφές  των  λοιμώξεων:( ένα  εκατομμύριο  και 760 χιλιάδες ). 

Και  στους  θανάτους :  ( πάνω  από  61 χιλιάδες ),  με λιγότερους από εξήντα εκατομμύρια κατοίκους.                                                                                       

Η Γερμανία με περισσότερους από 83 εκατομμύρια κατοίκους υπερβαίνει για λίγο τις 19 χιλιάδες θανάτους.                                                            

Για να δικαιολογήσουν  αυτούς του υψηλούς αριθμούς έγινε προσφυγή δηλαδή χρησιμοποιήθηκε η ιταλική μακροζωία σε αντίθεση με την χαμηλή μέση ηλικία του γερμανικού πληθυσμού.                                         

Επιπλέον στην Γερμανία αρρώστησαν περισσότερο οι νέοι που επέστρεφαν από τις διακοπές του Πάσχα στο χιόνι.  ‘’ Έφεραν μαζί τους  ‘’ μια περίεργη γρίπη’’, ονομαζόμενη  ‘’ των σκιέρ ‘’.  Αυτοί  οι ασθενείς εντοπίστηκαν, παρακολουθήθηκαν και όταν η αδιαθεσία τους συσχετίστηκε με τον Ιό σε μορφή στεφάνης                                 ( στεφανιαίο Ιό ), ξεκίνησε μια σημαντική επιδημιολογική εκστρατεία, ειδικά στον αριθμό των Μοριακών Τεστ, ακόμη και μεταξύ εκείνων που είχαν επαφή με τους  ‘’ προσβεβλημένους από γρίπη σκιέρ’’.                                                                                 

Στην Ιταλία ταυτόχρονα όμως υφίστανται τα Μοριακά Τεστ  μόνο  για  τους συμπτωματικούς ασθενείς.

Συνεπώς η αλήθεια συνδέεται με τον χαμηλό αριθμό των Μοριακών Τεστ, σε αναζήτηση των μεταδόσεων δια  μέσου μιας αποτυχημένης ιχνηλασιμότητας των περιπτώσεων και του χαμηλού αριθμού των νοσοκομειακών κλινών.                                                                                                 

Επί  της ευκαιρίας σε αυτό το πλαίσιο, σας υπενθυμίζουμε ότι στο Γερμανικό Κράτος υπάρχει και  διατίθεται  στον  πληθυσμό  ένας αριθμός των θέσεων κρεβατιών στις εντατικές θεραπείες ανώτερη του ενός τρίτου σε σχέση ως προς τις άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.                                                                                                                            Η πρώτη φορά ήταν λάθος, αλλά συνεχίσαμε να κάνουμε λάθη  και τώρα είμαστε ακόμα σταματημένοι ας πούμε στο κόκκινο του φαναριού.

 Αυτό γίνεται άσχημο και κακό, όταν χρησιμοποιείται για την αντιμετώπισης με τον  ‘’ καλύτερο’’  δυνατό τρόπο την πανδημία.   Αλλά εάν ένα πρώτο εγκλεισμό – κλείδωμα ( lockdown ), διαφοροποιημένο, ελαφρύ και παρατεταμένο, δεν θα είχε προκαλέσει την καλοκαιρινή τρέλα με παραλίες χωρίς μέρη για περπάτημα και νυχτερινή ζωή. Τόσο πολύ, που τώρα πρέπει να αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες διακοπές χωρίς να πατήσουμε το γκάζι…..   Η  τρέχουσα  εμπειρία  προβάλει  την  Ιταλία  μεταξύ  των  κορυφαίων χωρών  στον  κόσμο  για  τις  λοιμώξεις   και  τους  θανάτους  που πρέπει  να  την  κάνει  να  αλλάξει  κατεύθυνση.

 

 

Από το Blogger.