Ντόπινγκ, New York Times: "Η Ρωσία παραδέχεται συνομωσία, αλλά αρνείται συμμετοχή του Πούτιν’’.


Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Μόσχα αναγνωρίζει ότι το σύστημα που έφερε στο φως η Έκθεση της Wada ήταν « μια συνωμοσία », αλλά απορρίπτει την ιδέα ότι υπάρχει ακριβώς πίσω  το χέρι του Κρεμλίνου. Και ξανά εξαπολύει : « Ακόμη και τα Δυτικά έθνη έχουν συγκαλυφθεί από τη ΔΟΕ ».





Ο Πρόεδρος  της  ΔΟΕ  ο  Τόμας  Μπαχ  και ο πρόεδρος της  Ρωσίας  Βλαντιμίρ   Πούτιν  στο  Σότσι  το 2014 (ansa)
Σύμφωνα με την αμερικανική εφημερίδα, η Μόσχα αναγνωρίζει ότι το σύστημα που έφερε στο φως η Έκθεση της Wada ήταν « μια συνωμοσία », αλλά απορρίπτει την ιδέα ότι υπάρχει ακριβώς πίσω  το χέρι του Κρεμλίνου. Και ξανά εξαπολύει : « Ακόμη και τα Δυτικά έθνη έχουν συγκαλυφθεί από τη ΔΟΕ ».
28 Δεκεμβρίου 2016
Η Ρωσία παραδέχεται για πρώτη φορά, "μία από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες στην ιστορία του αθλητισμού:
Μία ενέργεια και ευρύ επιχείρηση  του ντόπινγκ στους   ρώσους  αθλητές », που δεν αφορούσε μόνο τους  Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Sochi του 2014, αλλά και άλλες διοργανώσεις  των Αγώνων, του καλοκαιριού και του χειμώνα. Αυτό αναφέρθηκε από την εφημερίδα  New York Times, επικαλούμενη συνεντεύξεις με Ρώσους αξιωματούχους, που ωστόσο, απορρίπτουν την ιδέα ότι το πρόγραμμα ντόπινγκ διαχειρίστηκε άμεσα από το κράτος. Η Μόσχα, στη συνέχεια θα αποδεχθεί τα στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένα από τα πιο περίτεχνα και επιτυχή προγράμματα ντόπινγκ στον ιστορία του αθλητισμού, στην οποία συμμετείχαν χίλιοι  αθλητές  σε 30 αθλήματα, έχει πραγματοποιηθεί με ακρίβεια από Ρώσους  αξιωματούχους.
Κατά τη διάρκεια των ημερών των συνεντεύξεων που διεξήχθησαν  από την καθημερινή εφημερίδα των ΗΠΑ  στη ρωσική πρωτεύουσα, ορισμένοι αξιωματούχοι του Κρεμλίνου δεν αμφισβήτησαν τα γεγονότα: και κάνουν να καταλάβουν  ότι είναι πεπεισμένοι που  τα δυτικά έθνη έχουν απολαύσει την εύνοια των παγκοσμίων αθλητικών αρχών, η οποία φαίνεται να τους κάνουν ως δικαιολογία στις  ενέργειες που η Ρωσία θα είχε εξαπατήσει.



Ο Grigory  Rodchenkov.
Ο οποίος έτρεξε το εργαστήριο αντί- ντόπινγκ στο Sochi, και είπε μεταξύ άλλων, ότι  ανέπτυξε ένα κοκτέιλ τριών φαρμάκων για τις απαγορευμένες ουσίες που παρείχε σε δεκάδες Ρώσους αθλητές.
Η New York Times έχει συλλέξει στην Μόσχα τις δικές της  φωνές επτά μήνες μετά τις αποκαλύψεις του Grigory Rodchenkov,  o διευθυντής  του εργαστηρίου αντί – ντόπινγκ του έθνους κατά τον χρόνο των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που πραγματοποιήθηκαν  στο σπίτι τους  το 2014 στο Σότσι, σύμφωνα με τις  οποίες  δεκάδες ρώσοι  αθλητές συμμετείχαν σε ένα μέρος ενός προγράμματος ντόπινγκ,  διαχειριζόμενο από την Μόσχα, καταρτιζόμενο και προγραμματισμένο στην λεπτομέρεια,  για χρόνια νομίζοντας και φροντίζοντας να εξασφαλίσουν την υπεροχή στους Αγώνες.
 Η διατριβή της  έχει συναρθρωθεί  με όσα ευρήματα έχουν έλθει στην επιφάνεια από την Έκθεση που  κυκλοφόρησε από τον Παγκόσμιο Οργανισμό του Ντόπινγκ (WADA) δύο μήνες αργότερα  και επιβεβαιωμένο  από νέες αποκαλύψεις που  δημοσιεύτηκαν στις 09Δεκεμβρίου2016  από τον Richard McLaren, τον  καναδό  δικηγόρο ο οποίος έχει οδηγήσει τις  έρευνες για λογαριασμό της Wada και ότι έχει ασκήσει πίεση  στην Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή (Δ.Ο.Ε.), ώστε  να επανεξετάσει τα  μετάλλια  του Σότσι και να τιμωρήσει τη Μόσχα εν όψει των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων του 2018.
« Ήταν μια θεσμική συνωμοσία » που εφαρμόζονταν κατά τη διάρκεια των ετών, δήλωσε  στην εφημερίδα της Νέας Υόρκης  η Annα  Antseliovich, γενικός διευθυντής του Oργανισμού αντί-ντόπινγκ της Ρωσίας, πεπεισμένη ότι οι κορυφές  της κυβέρνησης του Vladimir Putin δεν εμπλέκονται και δεν ενεπλάκησαν?

Anna Antseliovich.
  • Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Ρωσίας στον Εθνικό Οργανισμό            Αντί – Ντόπινγκ.(Rusada)
  • Το κρατικό Ντόπινγκ ‘’ήταν μία θεσμική συνωμοσία’’, είπε, τονίζοντας όμως ότι ανώτεροι αξιωματούχοι της κυβέρνησης δεν εμπλέκονταν.
Ο Ρώσος, πρώην υπουργός του Αθλητισμού και τώρα Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Vitaly  Mutko, έχει πάντα αρνηθεί τις αποκαλύψεις.

Ο πρώην Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας και σήμερα Αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Vitaly Mutko.

 « Δεν θέλω να μιλήσω εξ ονόματος των υπευθύνων», πρόσθεσε ο Vitaly Smirnov, 81 χρόνων, που τον κάλεσε  ο  Πούτιν φέτος για να αναμορφώσει και να μεταρρυθμίσει  το σύστημα αντί-ντόπινγκ του  έθνους, και που  στη σοβιετική εποχή ήταν ένας αξιωματούχος για τον αθλητισμό.
 « Από τη δική μου άποψη, ως πρώην υπουργός Αθλητισμού και πρώην πρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής, κάναμε τόσα πολλά λάθη », συνέχισε και είπε ο Smirnov, σύμφωνα με τον οποίον «πρέπει να βρούμε τους λόγους που ωθούν τους νέους αθλητές να λαμβάνουν φάρμακα, που θα τους οδηγήσει να δεχτούν το ντόπινγκ». Ο Smirnov, ο οποίος φαίνεται ότι είναι έτοιμος  να κοιτάξει  μπροστά, αφήνοντας πίσω το σκάνδαλο, ανέφερε τα ιατρικά αρχεία που έλαβαν  προφανώς από τους ίδιους ρώσους  χάκερ  που διείσδυσαν στα  δίκτυα των υπολογιστών του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, και που  έχουν δείξει πως  εκατοντάδες  αθλητές της δύσης  έχουν λάβει ειδική ιατρική γνωμάτευση για να προσλαμβάνουν  φάρμακα θεωρητικά παράνομα, αλλά μπορεί να χρησιμοποιηθούν για νόμιμους θεραπευτικούς λόγους. Σύμφωνα με τον ίδιο "Στη Ρωσία δεν έχουν ποτέ δοθεί οι  ίδιες ευκαιρίες που εγγυόντουσαν και προστάτευαν τους άλλους."

Ο Vitaly Smienof είναι ένας κορυφαίος αξιωματούχος του αθλητισμού ο οποίος διορίστηκε εφέτος από τον πρόεδρο Vladimir Putin για την μεταρρύθμιση του συστήματος αντί – ντόπινγκ της Ρωσίας.
Σύμφωνα με τους New York Times, το άνοιγμα της Ρωσίας θα μπορούσε να τροφοδοτηθεί από την επιθυμία για συμφιλίωση με τις αρχές? το έθνος πρέπει στην πραγματικότητα να κάνει μια "culpa mea" πριν να είναι σε θέση να επιστρέψει για να φιλοξενήσει  Ολυμπιακούς αγώνες και πριν να είναι εκ νέου και να θεωρείται κατάλληλη  για να  διεξάγουν τεστ  αντί-ντόπινγκ.
 Εκτός από τους λόγους που σχετίζονται με τη διεθνή φήμη και υπόληψη, να  υπάρχουν επίσης  τα οικονομικά που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Η προσέγγιση για το  αθλητικό  μέλλον της Ρωσίας, καθώς και τα μέτρα του Οργανισμού.
The World Anti-Doping (WADA) συνοψίζεται στις λέξεις, που επικαλείται η N.Y.T., του Mikhail Kusnirovich: ο κάτοχος του ρωσικού κολοσσού των αθλητικών  ενδυμάτων, Bosco (o οποίος  υπέφερε από την απουσία ενός μεγάλου μέρους των αθλητών της Μόσχας στο Ρίο ντε Τζανέιρο), ο οποίος δήλωσε ότι ακόμη και στην εποχή του Στάλιν υπήρχε ένα ρητό:
« ένα παιδί δεν είναι υπεύθυνο για τις αμαρτίες του πατέρα».
Σαν να λέμε, κλείνουμε ένα κεφάλαιο, κατά προτίμηση χωρίς να ενοχοποιήσουν κανέναν, και ανοίγουμε ένα  άλλο

Ντόπινγκ, η διελκυστίνδα μεταξύ των
ΗΠΑ και της Ρωσίας
Δεν υποχωρεί η διαμάχη στον  ρωσικό αθλητισμό , ακόμη και τώρα που κλείνει η πιο δραματική χρονιά.



 ΡΩΜΗ - Όλα έμοιαζαν ιδανικά. Το νέο πρόσωπο του ρώσικου αντί – ντόπινγκ, μια γυναίκα, η Άννα Antseliovich, ανέγγιχτη από τις Εκθέσεις που αποκάλυψαν το σκάνδαλο της χειραγώγησης των τεστ  και στημένα μετάλλια, έτοιμη  να παραδεχτεί στην εφημερίδα  New York Times  ότι υπήρχε μια « θεσμική συνωμοσία » στη Μόσχα για να έχουν εκπληκτικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα τους Χειμερινούς Αγώνες στο Σότσι.
Μια culpa mea για το παρελθόν, το οποίο απαλλάσσει το Κρεμλίνο από κάθε ευθύνη και φάνηκε το πρώτο βήμα για να ξεκινήσουν προς μια πιο αξιόπιστη και δυνατή διάσταση του ρωσικού αθλητισμού.
 Αλλά έφθασαν  μερικές ώρες για να μετατρέψει τα λόγια της  Antseliovich για την  πολλοστή αντιπαράθεση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και των Ρώσων τόσο των  πολιτικών  κορυφών όσο  και των αθλητικών,  που μίλησαν  ξεκάθαρα την άποψη των  "διαστρεβλωμένων λέξεων."
Προκαλώντας την αντίδραση της  δημοσιογράφου, Rebecca R. Ruiz, όπου σε τρία tweets ισχυρίστηκε την ακρίβεια των σχετικών φράσεων, και τις επιβεβαιώσεις που έλαβε από τα στελέχη ‘’που τώρα δεν αρνούνται πλέον την ύπαρξη στρατηγικών ντόπινγκ, αλλά μόνο το γεγονός ότι ήταν το κράτος για την υποστήριξή των".
Δεν υποχωρεί η διαμάχη στον  ρωσικό  αθλητισμό, ακόμη και τώρα που κλείνει η πιο δραματική χρονιά, με την εξαίρεση ενός τμήματος της ομάδας από τους Αγώνες του Ρίο, η δημοσίευση της Έκθεσης του McLaren για τον χειρισμό  (σε ορισμένες περιπτώσεις, καθοδηγούμενες  από τις μυστικές υπηρεσίες ) των χιλίων τεστ  αθλητών σε 30 αθλήματα, με βαριές συνέπειες για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του Σότσι, το στολίδι του προέδρου  Βλαντιμίρ  Πούτιν  που  κόστισε  51  δισεκατομμύρια δολαρίων.
 Ενώ η ΔΟΕ ετοιμάζεται να αποφασίσει σχετικά με την ρωσική παρουσία στους  επόμενους  Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στη Νότια Κορέα - απίθανο ο  αποκλεισμός της ομάδας - η έρευνα των New York Times υποστηρίζει την πρώτη παραδοχή της λεγόμενης  « μία από τις μεγαλύτερες συνωμοσίες στην ιστορία του αθλητισμού ».



Η κυρία Ισινμπάγιεβα.
Να το υποστηρίζει είναι επίσης ο νέος γενικός διευθυντής του αντί-ντόπινγκ της  Rusada,( Εθνικός Οργανισμός ΑντίΝτόπινγκ της Ρωσίας) κεντρική προσωπικότητα και  χαρακτήρας, μαζί με την  εικόνα  του άλματος  επί κοντό  την  Ισινμπάγιεβα, σε αυτό το στάδιο, όπου η Ρωσία ψάχνει και προσπαθεί να ανακτήσει την αξιοπιστία της. Αλλά μέσα από τα δόντια, γιατί μόλις δημοσιεύετε η ενοχοποιημένη φράση ( « θεσμική  συνωμοσία »), ξεσπούν όχι μόνο η  Rusada ( « διαστρεβλωμένες δηλώσεις-επεξηγήσεις ») και  ο  Αντιπρόεδρος της Ολυμπιακής Επιτροπής  Pozdnjakov ( «Είναι ένα ψεύτικο »), αλλά και o  υπουργόs  αθλητισμού  τον  Kolobkov : " ο τίτλος  δεν ανταποκρίνεται καθόλου στο περιεχόμενο και θα βαρύνει  στη συνείδηση ​​του συγγραφέα ".



Ο καινούργιος Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας.
Και για να δώσει την  αίσθηση της ρωσικής απογοήτευσης  σκέπτεται  ο Vitaly Smirnov, ένας βετεράνος της σοβιετικής εποχής τώρα επικεφαλής της επιτροπής.
Αντί - Ντόπινγκ:
 « Η Ρωσία δεν είχε ποτέ τις δυνατότητες και της ευκαιρίες που χορηγούνται σε άλλα έθνη."
Ο ρόλος του Πούτιν, όμως σε κάθε περίπτωση,  δεν αμφισβητείται, ούτε και η  New York Times, συνδέει την εικόνα του  στις σκοτεινές συνωμοσίες, δολοπλοκίες  των χειραγωγημένων τεστ.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο ποδοσφαίρου του 2018 είναι πίσω  από τη γωνία και η  Fifa απειλεί πιθανές κυρώσεις, αλλά εν τω μεταξύ ο πρόεδρος της  Infantino  ανακοινώνει:
« Για αυτήν της διοργάνωση, υπάρχουν και άλλοι χορηγοί που θέλουν να ανέβουν επί του σκάφους ...".
Βασική πηγή : Repubblica.it
Δημοσιογράφος : Mattia Chiusano. -28/Δεκεμβρίου/2016

Repubblica.it  -28/Δεκεμβρίου/2016.
Το σχόλιο του  έγκριτου δημοσιογράφου Eugenio  Capodacqua  για το ντόπινγκ στην Ρωσία:
« καθυστερημένες παραδοχές και ο Πούτιν δεν μπορούσε να μην γνώριζε και να μην ήξερε ».
Η Ρωσία παραδέχεται’επιτέλους τελικά’’ το ντόπινγκ, αλλά αρνείται ότι υπήρξε ένα  « κρατικό ντόπινγκ».
Μία αποστολή ‘’ελλιπή και καθυστερημένη’’ μπροστά από τα αναμφισβήτητα  αποτελέσματα της ζητούμενης  Έκθεσης από την WADA και την Δ. Ο. Ε. όπου είχαν επισημανθεί εξαπατήσεις που αφορούσαν χίλιους αθλητές ρώσους σε τριάντα αθλήματα.
‘’Απίθανο’’ ότι ένα τέτοιο περίπλοκο σύστημα  πού εμπλέκονται και συμμετείχαν τα εργαστήρια αφορούσε  μόνο άτομα.
Και  ‘’δεν είναι  αξιόπιστο’’ ότι ο πρόεδρος  Vladimir Putin δεν γνώριζε. Παραμένει αυτό το « μικρό βήμα προς εμπρός>, υποκινούμενο από αυστηρά πολιτικούς λόγους.



Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin με τον Αντιπρόεδρο του Vitaly Mutko.(Πρώην Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας).
Ας δούμε λοιπόν τελικά τι είπε στις 31- Δεκεμβρίου-2016 ο Πρόεδρος της Διεθνής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Γερμανός κύριος Bach, για να έχουμε όλοι υπόψη μας και την δική του επίσημη άποψη επί του συγκεκριμένου σοβαρού θέματος του ντόπινγκ γενικά και ειδικά  που αναλύσαμε και εξηγήσαμε με όλες τις λεπτομέρειες
 Bach: « Η Ρωσία έχει βλάψει και καταστρέψει την αξιοπιστία του αθλητισμού."
Στο τέλος του έτους στο μήνυμά του, ο Πρόεδρος της ΔΟΕ εστιάζεται  σχετικά με το σκάνδαλο του ντόπινγκ που αποκαλύφθηκε από την Έκθεση του  McLaren:
 «Οφείλουμε να συντονίσουμε  την αντίδρασή μας και να υιοθετήσουμε ώστε να οικοδομήσουμε ένα σύστημα αντί -  ντόπινγκ επικεντρωμένο υπό την αιγίδα της Wada.
Οι Αγώνες στο Ρίο; έδωσαν ένα φάρο ελπίδας.
Λοζάνη - Το σκάνδαλο ντόπινγκ που παρέσυρε και διέσυρε την Ρωσία δεν θα μπορούσε να κυριαρχήσει στο μήνυμα για το  τέλος του έτους από τον  Τόμας Μπαχ, προέδρου της ΔΟΕ. Από την Λοζάνη, ο Μπαχ δεν κρύβει  πόση δουλειά χρειάζεται και υπάρχει ακόμη για να γίνει:
"Υπάρχουν πολλές προκλήσεις στην ημερήσια διάταξή μας και δεν έχουμε την πολυτέλεια να σταματήσουμε και  ακόμα, στο νέο έτος θα πρέπει να σταθούμε  στο ύψος των περιστάσεων – υπόσχεται ο  Bach, πριν εισέλθει στην ουσία του θέματος - η πιο άμεση πρόκληση συνδέεται με τα  συγκλονιστικά  αποτελέσματα της πρόσφατης Έκθεσης του  McLaren σχετικά με το ντόπινγκ και τις πράξεις χειραγώγησης στη Ρωσία, που προκάλεσε ζημιά στην αξιοπιστία και την ακεραιότητα του αθλητισμού. Δύο από τις επιτροπές της ΔΟΕ έχουν συσταθεί για να συντονίζουν   την απάντησή μας, τηρώντας τη δέουσα διαδικασία και δίνοντας σε όλα τα μέρη την ευκαιρία να ακουστούν. Μετά από αυτό, η  ΔΟΕ  θα λάβει  όλα τα κατάλληλα  μέτρα και κυρώσεις’’.
"Νέες εξετάσεις στα ρώσικα  δείγματα."
-      " Το 2017 θα συνεχίσει και θα επεκτείνει το έργο του ο καθηγητής  McLaren - εξηγεί στον  κόσμο ο νούμερο 1 του αθλητισμού  - θα υπάρξουν νέες εξετάσεις  σε όλα τα 254 δείγματα ούρων των ρώσων  αθλητών, στους Χειμερινούς  Ολυμπιακούς  Αγώνες  του  Σότσι  το 2014.
-      Εμείς θα κάνουμε το ίδιο με όλα τα δείγματα των  ρώσων  αθλητών στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012. Πάρτε αυτά τα επιπλέον βήματα είναι σωστό για την αξιοπιστία των Ολυμπιακών Αγώνων και για την πνευματική ηρεμία των αθλητών’’.
"Θα ζητήσουμε ένα κεντρικό σύστημα  αντίντόπινγκ’’. - "Επαναλαμβάνουμε την επείγουσα ανάγκη για ένα κεντρικό σύστημα  αντί – ντόπινγκ  και να ενισχυθεί κάτω από την καθοδήγηση της  Wada, ο οποίος Οργανισμός είναι ανεξάρτητος των αθλητικών οργανώσεων και των κυβερνήσεων – ξανά- επαναλαμβάνει  ο  Bach - ότι η ΔΟΕ θα συνεχίσει να απαιτεί ένα πιο αποτελεσματικό σύστημα αντί-ντόπινγκ, πιο διαφανές και πιο ισχυρό, όπως υποστηρίζεται ομόφωνα από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη κατά την τελευταία σύνοδο Ολυμπιακής κορυφής".
« Από το Ρίο το 2016 ένα ισχυρό μήνυμα  Ελπίδας » - Το 2016, ωστόσο, ήταν η χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο, οι  οποίοι υπενθύμισαν πόσο  ο αθλητισμός είναι
« σε θέση να ενώσει όλους τους ανθρώπους σε ένα όλο και πάντα πιο εύθραυστο κόσμο».
"Για μένα, αυτός είναι ο βασικός λόγος που εξηγεί την επιτυχία της εκδήλωσης με τους  πέντε κύκλους - συνεχίζει ο Bach - Όπως σε καμία άλλη περίπτωση και γεγονός  το 2016, οι Ολυμπιακοί Αγώνες ένωσαν σε  γιορτή ολόκληρη την διεθνή κοινότητα, με αθλητές από όλες τις 206  Εθνικές Ολυμπιακές Επιτροπές και την πρώτη Ολυμπιακή ομάδα που σχηματίστηκε ποτέ από τους πρόσφυγες.
 Η συμμετοχή της ολυμπιακής ομάδας για τους Πρόσφυγες έστειλε ένα ισχυρό μήνυμα ελπίδας για τα εκατομμύρια των προσφύγων σε όλο τον κόσμο. Οι καλύτεροι αθλητές του κόσμου έχουν δώσει ένα ισχυρό παράδειγμα για το πώς να συμμετάσχουν σε ειρηνικό  ανταγωνισμό. Για όλους αυτούς τους λόγους, οι Αγώνες του Ρίο  θα μείνουν στην ιστορία ως τους  υπέροχους Αγώνες  στην πανέμορφη και υπέροχη  πόλη ".


Η Βίβλος των Αγώνων κλείνει για το ντόπινγκ: "Πάρα πολλές  αβέβαιες  σελίδες, είναι η ευθύνη και υπαιτιότητα της Ρωσίας"


Η συνέντευξη του  David  Wallechinsky, βιογράφος των Ολυμπιακών Αγώνων: « Σκάνδαλα και έρευνες, κάθε μετάλλιο είναι σε κίνδυνο"
Του MATTIA Chiusano
Reppublica.it03 / Ιανουαρίου /2017
 O  David  Wallechinsky : Αυτός είναι ένας  που, οι Ολυμπιακούς Αγώνες του τρέχουν στο  αίμα.
« Όταν ήμουν δώδεκα ετών ο πατέρας μου με πήγε στην  Ρώμη το 1960 για να δω  τους  Ολυμπιακούς  Αγώνες. Ένα πρωί πήγε κάτω στο λόμπι και ζήτησε από τον θυρωρό  τα εισιτήρια  της τελετής έναρξης. « Φυσικά, κύριε, εδώ είναι τρία  για εσάς, την σύζυγός σας  και τον γιος σας. « Αυτοί  ήταν οι  Ολυμπιακοί Αγώνες μια φορά. θυμάμαι ακόμα τους Ρωμαίους που τόνιζαν κάθε συλλαβή  Lo -po-po-lo ( Ο -λ –α – ό ς) γύρω από το ring του  Palasport ». Μετά από τη Ρώμη, ακολούθησαν άλλες δεκαέξι Ολυμπιάδες, αυτή τη φορά ως δημοσιογράφος, στο ραδιόφωνο, στην  τηλεόραση ως σχολιαστής, ως  Πρόεδρος της Διεθνούς Εταιρείας των Ολυμπιακών ιστορικών  (Isoh), ως συγγραφέας - από το Λος  Άντζελες το 1984 – της  "Βίβλου" των Αγώνων.
« The Complete Book of the Olympics : Το πλήρες  βιβλίο των Ολυμπιακών Αγώνων », που ονομάζεται επίσης το "Wallechinsky", σε έκδοση  το καλοκαίρι και το χειμώνα, τis σελίδες εγγράφων  του νόμου που εξιστορούν  σε κάθε αγώνα και φέρνουν  το όνομά του. Ένα από αυτά τα κείμενα που θα μπορούσε να σταλεί στο διάστημα.
 Αλλά τώρα ο David  Wallechinsky, γιος του Irving Wallace, σεναριογράφος της ταινίας με τον Paul Newman, την Jane Fonda, τον James Cagney, τον Ροκ Χάντσον, αποφάσισε να σταματήσει  να παράγει πλέον το  ιερό κείμενο του, έκλεισε  κυρίως  για  το ντόπινγκ.
Οι Ολυμπιακοί Αγώνες χωρίς το βιβλίο Σας, δύσκολο να πιστέψει κανείς.
« Εάν η έκδοση του Ρίο είχε   παραλειφθεί για οικονομικούς λόγους », απαντά ο Wallechinsky από τη βίλα του στη Σάντα  Μόνικα, στην Καλιφόρνια, « τώρα έχω αποφασίσει να κλείσω  αυτή την εμπειρία εξαιτίας της  κατάσταση που έχει προκύψει ».
Η περίπτωση της Ρωσίας, σωστά;
« Πώς μπορώ να γράψω ένα βιβλίο, όταν δεν γνωρίζουμε το μέγεθος του ντόπινγκ στο Σότσι το 2014; Όταν πολλοί Ρώσοι αθλητές μπορεί να αποκλειστούν  μετά τις  νέες  αναλύσεις;
Όταν η πρώτη και η δεύτερη αθλήτρια σε έναν αγώνα δρόμου, στον στίβο (των 1500 μέτρων δύο αθλήτριες  της  Τουρκίας  στο Λονδίνο το 2012,) βρέθηκαν  θετικές στο ντόπινγκ; Κάθε βιβλίο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες, όχι  μόνο για τα δικά  μου, ρισκάρουν και είναι πιθανό να ξεπεραστούν απέναντι στην καταιγίδα των θετικών δειγμάτων και του κύματος του ντόπινγκ».
Στο βάθος ένας βετεράνος, όπως Εσείς έχετε ξεπεράσει το  σοκ  όπως  η θετικότητα στο ντόπινγκ του Μπεν  Τζόνσον.
« Αλλά αυτό ήταν μια υπόθεση που αφορούσε τον ίδιο, τον  προπονητής, τον περίγυρο, καθώς και η υπόθεση της Σολτ Λέικ Σίτι ( Salt- Lakε- City),ήταν ένα θέμα  δωροδοκίας. Αυτό είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο στην ιστορία των Ολυμπιακών ».
Τα έγγραφα με τα στοιχεία σας έχουν πείσει πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας;
«  Έχω διαβάσει προσεκτικά τις δύο εκθέσεις του καναδού  McLaren, και είναι σαφές ότι το πρόγραμμα για το Ρωσικό ντόπινγκ οδηγήθηκε από την κορυφή. Ο ίδιος ο Πούτιν επέλεξε αυτούς τους ανθρώπους, η κυβέρνηση ανέχτηκε και έχει υποστηρίξει ένα εξελιγμένο και πολύπλοκο πρόγραμμα που έχει χειριστεί τα  τεστ 1000 αθλητών. Πώς μπορώ να περιγράψω  μια εκδήλωση με εξήντα θετικά; μπορώ να περιμένω το 2024 για να γράψω  ένα βιβλίο για το 2016; ».
Δεν πιστεύεται  ότι το σκάνδαλο θα μπορούσε να ανοίξει μια νέα εποχή, πιο διαφανείς; Μετά από όλα, οι Ολυμπιακοί Αγώνες από την εποχή του κομμουνισμού συνυπάρχουν με υποψίες σπανίως αποδεδειγμένες.
« Από την Λαϊκή Δημοκρατία της Γερμανίας ( Ddr) είχαμε μόνο υποψίες για εκείνα  τα χρόνια, αλλά η Ρωσία συνέχισε το πρόγραμμά της, ακόμη και μετά το Σότσι το 2014. Και πρέπει επίσης να πούμε ότι ορισμένα αθλήματα, από την άποψη του ντόπινγκ, είναι πραγματικά ένα χάος ... γελοίο ».
Η Ρωσία στο  Ρίο πλήρωσε, αφήνοντας στο σπίτι πίσω δεκάδες αθλητές, ίσως ποτέ δεν θα είχαν ανακαλυφθεί  στους  ελέγχους  αντί - ντόπινγκ.
« Αλλά αν ήταν το Τόγκο και η Ονδούρα, οι χώρες αυτές θα  είχαν ανασταλεί από το Ολυμπιακό Κίνημα. Η ΔΟΕ είχε να τιμωρήσει ένα ισχυρό έθνος, αλλά είναι δύσκολο, πολύ δύσκολο.



Έτσι, μένουμε με τον Vitaly Mutko, που εμπλέκεται  στο σκάνδαλο, ως ο άνθρωπος  κλειδί του Παγκοσμίου  Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2018, που είναι να γίνει στην Ρωσία ».
Η Ρωσία ένοχη : οι άλλοι όμως;
 « Η κατασκοπεία  της  Fancy Bear (αρκούδα ) έχει δημιουργήσει ένα νέο μέτωπο για τη ΔΟΕ, το οποίο θα εξηγεί γιατί η χρήση των προϊόντων του ντόπινγκ να έχει χορηγηθεί σε πολλούς αθλητές από άλλα έθνη. Το έχω πει και το επαναλαμβάνω: ποτέ δεν ήμασταν σε θέση να κατανοήσουμε  αν η κινεζική κεντρική κυβέρνηση έχει ευθύνες παρόμοιες με αυτές που βρέθηκαν στη Μόσχα ".
Ο Πούτιν  δεν είναι ο μόνος  ισχυρός  άνδρας στον οποίο εφορμούν και ρίχνονται.



« Εγώ ίδρυσα το  AllGov.com, που αναδεύει έξω ειδήσεις σε  340 τμήματα και υπηρεσίες της κυβέρνησης των ΗΠΑ. Και έχω συντάξει έναν κατάλογο από τους  χειρότερους  δικτάτορες της γης που μου κόστισε έναν χάκερ, ίσως  από την Κίνα. Αλλά είμαι έτσι, είμαι περίεργος, και η περιέργεια με ώθησε να ταξιδέψω σε καθεστώτα, όπως η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία ή την  πιο καταπιεστική  χώρα του κόσμου, η βόρεια Κορέα έκανα ένα ταξίδι με το φόβο επάνω μου: αλλά ξανά- γύρισα ».
Ας δούμε και τα τελευταία νέα και από την Παγκόσμια Ομοσπονδία του Στίβου ( IAAF)0
03/Ιανουαρίου/2017.
Ντόπινγκ, η IAAF παρουσιάζει τις κατευθυντήριες γραμμές για τις ρώσους  αθλητές
Η Παγκόσμια Ομοσπονδία του Στίβου έχει παρουσιάσει στις  ρώσικες  αθλητικές αρχές το  πρόγραμμα  του 2017 για  να είναι σε θέση να αγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο.



Sebastian Coe, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF)- Ρώμη
-      Ένα σύνολο ενημερωμένων κατευθυντήριων γραμμών παρουσιάστηκε στη Ομοσπονδία Στίβου της Ρωσίας  από την IAAF  για εκείνους τους αθλητές που επιθυμούν να αγωνιστούν σε διεθνές επίπεδο το 2017. Οι κατευθυντήριες γραμμές, που παρουσιάζονται  στα αγγλικά και τα ρωσικά, περιγράφοντας τα κριτήρια τα οποία οι αθλητές πρέπει να πληρούν για να είναι σε θέση να πάρουν άδεια για να αγωνιστούν σε διεθνείς διοργανώσεις ως ουδέτεροι  αθλητές.
-      Η Ρωσία, στην πραγματικότητα, παραμένει σε αναστολή ως μέλος της IAAF, και για την αποτυχία της να ανταποκριθεί στα κριτήρια επαλήθευσης που έθεσε το Συμβούλιο της IAAF το 2015 και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατόν κανένας αθλητής να  μπορεί να αγωνιστεί εν τω μεταξύ σε αγώνες  για τη Ρωσία. Ένα από τα κριτήρια που απαιτεί είναι οι αθλητές να αποδείξουν ότι δεν εμπλέκονται άμεσα με οποιονδήποτε τρόπο (συνειδητά ή ασυνείδητα) από την αποτυχία της εθνικής τους ομοσπονδίας να θέσει σε εφαρμογή τα κατάλληλα συστήματα για την προστασία και την προώθηση των καθαρών αθλητών.
-       Στην  IAAF έχει διαβιβαστεί μια λίστα με περίπου 200 ονόματα των ρώσων αθλητών από την  ομάδα έρευνας και θα αξιολογήσει τα στοιχεία και τις πληροφορίες από την Έκθεση του  McLaren και αλλού σε σχέση με κάθε αθλητή που ισχύει για το καθεστώς ενός ουδέτερου αθλητή.
  • Και ας αρχίσουμε να τελειώσουμε λοιπόν τελικά μια για πάντα και οριστικά τα θέματα του ντόπινγκ, αντί – ντόπινγκ, διότι ότι ήταν να πούμε για τριάντα χρόνια και να γράψουμε όλο το 2016, το κάναμε όσο μπορούσαμε καλύτερα και με λεπτομέρειες  και θεωρώ ότι έχουμε  θέσει και αναπτύξει όλες τις παραμέτρους καθώς και όλα τα στοιχεία και έχουμε εξαντλήσει οριζόντια και κάθετα ολόκληρο το θέμα, από όλες τις πλευρές του και τις γωνίες του.
  • Συνοπτικά και περιγραφικά ας ξανά- αναφέρουμε τι ακριβώς έχουμε γράψει μέχρι σήμερα στα τελευταία μας κομμάτια  για το τεράστιο, εξαιρετικού ενδιαφέροντος και επικίνδυνου θέματος, πού είναι το ντόπινγκ.
  • Η Έκθεση του καναδού καθηγητή δείχνει μία θεμελιώδη επίθεση στην ακεραιότητα των Ολυμπιακών Αγώνων και του αθλητισμού γενικότερα.
  • 1.115 αθλητές ρώσοι έχουν επωφεληθεί από ένα πρόγραμμα Κρατικού Ντόπινγκ, το οποίο ξεκίνησε το 2011 και συνεχίστηκε για 4 χρόνια με τη συμμετοχή των μυστικών υπηρεσιών.
  • Ένα τέτοιο ντόπινγκ είναι άνευ προηγουμένου στην ιστορία του αθλητισμού.
  • Υπάρχει μια  συγκάλυψη σε όλα τα επίπεδα των θεσμών για να προωθήσει την επίτευξη των καλυτέρων  αποτελεσμάτων.
  • Κατηγορίες βέβαια που απερρίφθησαν από την κυβέρνηση της Μόσχας.
  • « Παρότι παρουσιάζονται οι κατηγορίες, θα ήθελα να τονίσω ότι δεν υπήρξε ποτέ ένα οργανωμένο σύστημα στην Ρωσία, για την παραποίηση των δειγμάτων των αθλητών ως προς εξέταση », δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Vitaly  Smirnof, επικεφαλής της ρώσικης επιτροπής για το ντόπινγκ.
  • Από την πλευρά του, το Υπουργείο Αθλητισμού της Ρωσίας, αντιθέτως έχει αναφέρει ότι ζητούν από τις εμπλεκόμενες αρχές να διερευνήσουν διεξοδικά μέχρι το βάθος και ότι η Ρωσία είναι ανοιχτή στη συνεργασία με τους Διεθνείς  Οργανισμούς  Αντί – Ντόπινγκ.
  • ΕΙΝΑΙ  Η  ΕΙΚΟΝΑ   ΤΟΥ   ΒΑΛΤΟΥ  ΤΟΥ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΕΛΕΓΧΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟΝ ΤΟΥ.
  • Αυτή είναι η μοναδική και πραγματική αποκλειστική αλήθεια.
  • Όλα τα άλλα είναι ψέματα, υποκρισία, συγκάλυψη, συνενοχή.
  • Μάλλον παίζουν κρυφτό.
  • Από την μία μεριά δηλαδή φτιάχνουν νόμους και από την άλλη αφήνουν ‘’ανοιχτά παράθυρα’’ για τους παρανομούντες.
  • Γίνεται μια φοβερή σύγκρουση μεταξύ επιστημονικής και δημοσιογραφικής αλήθειας και της απαξίας των γκουρού των απατεώνων και των κομπογιαννιτών.
  • Είναι κατασκευασμένοι νικητές και ψεύτικα είδωλα.
  • Πάντα πρέπει να φέρουμε στην επιφάνεια την πραγματική διάσταση του προβλήματος.
  • Υπάρχουν στοιχεία με όλα τα χαρτιά στο χέρι για όλα τα μυστικά της λεγόμενης  « Ολική  Προστασία – Total Protection ».
  • Ένα σύστημα, ένα δίκτυο συνοχής στο οποίο οι αθλητές πλήρωναν για να κρύψουν την εξαπάτηση του ντόπινγκ.
  • Η L.  Shabankova  ομολόγησε μπροστά στις κάμερες :
 « Έχω πληρώσει για να μην αποκλειστώ από τους      Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου το 2012 ».
  • Το γερμανικό ντοκιμαντέρ της ARD λέει για μια πραγματική εγκληματική δραστηριότητα με την συνενοχή της παλιάς ηγεσίας της IAAF.
  • Ένα διεστραμμένο τρίγωνο.
  • Στην κορυφή ο πρώην επικεφαλής της Ομοσπονδίας Στίβου της Ρωσίας ο Valentin  Balacknichev (πρόσφατα διαγραμμένος).
Στην βάση του τριγώνου ο πατέρας Diack και μία         εταιρεία,Pamodzi Consulting, η οποία κατευθύνεται προς τον γιό Massata Papa Diack, όπου θα είχαν καταλήξει ουσιώδεις πληρωμές των αθλητών.
·        Η διαφθορά από τα παλιά στελέχη της IAAF είναι σε πρώτο πλάνο.
·        Μία άλλη ένδειξη ότι το αντί – ντόπινγκ της IAAF ήξερε τόσα πολλά πράγματα πολύ πριν από ότι ξεσπάσει το σκάνδαλο.
·        Οι Άγγλοι ζητούν, διά μέσου του Damian Collins, υφυπουργού της Αυτού Μεγαλειότητας του Αθλητισμού, από την FIFA να αφαιρεθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα ποδοσφαίρου από την Ρωσία, που είναι να γίνει το 2018.
·        Γιατί μιλάει για « θεσμική συνωμοσία »,και αναφέρει στα λόγια του, ακριβώς τα εξής :πως η Ρωσία θα μπορέσει να εξασφαλίσει στον υπόλοιπο κόσμο αυτές τις ελάχιστες απαιτήσεις της αξιοπιστίας των ελέγχων αντί – ντόπινγκ κατά την διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου ποδοσφαίρου το 2018.
·        Ο ‘’ανεξήγητος και ανεξέλικτος’’ πρώην Υπουργός Αθλητισμού της Ρωσίας και τώρα  Αντί- πρόεδρος της κυβέρνησης της Ρωσίας  Vitaly Mutko, είναι έτοιμος να έλθει σε συμπλοκή και σύγκρουση  με την ΔΟΕ: « κανένα άλλο έθνος έχει υποστεί την ίδια προσοχή. Θα φέρουμε αυτή την ιστορία στο δικαστήριο».
·        Η ΔΟΕ θα κάνει καινούργια επίσης τεστ σε όλα τα δείγματα των ρώσων πού έλαβαν μέρος στους χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Vancouver το 2010.
·        Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Vladimir Putin εν τω μεταξύ επιστρέφει και απορρίπτει τις κατηγορίες της WADA :    
« Στην Ρωσία δεν δημιουργήθηκε ποτέ τέτοια κατάσταση. Είναι απλούστατο αδύνατο, μέχρι όταν δεν θα υπάρχει κανένα κρατικό σύστημα ντόπινγκ και υποστήριξης στο ντόπινγκ».
Την ίδια στιγμή όμως παραδέχεται κατά την διάρκεια της συνέντευξης του τέλους χρόνου, ότι το πρόβλημα του ντόπινγκ στην Ρωσία, υπάρχει αλλά ‘’όπως σε οποιοδήποτε άλλο κράτος, πρέπει να τον καθαρίσουμε τον αθλητισμό, όπως επίσης τον πολιτισμό, από οποιοδήποτε πολιτικοποίηση’’.
Ο Putin στο τέλος δεν απέκλεισε ότι ο πρώην διευθυντής του εργαστηρίου αντί – ντόπινγκ της Μόσχας  Grigory  Rodchenkov – που εξομολογήθηκε ότι  έχει βοηθήσει να ντοπάρει δεκάδες αθλητές από κοινού με το Υπουργείο του Αθλητισμού και με την υποστήριξη των ρώσικων μυστικών υπηρεσιών – εργαζόταν από χρόνο  ‘’δεχόμενος διαταγές από το εξωτερικό’’.
  • Τέλος ο ιταλός καθηγητή  Sandro  Donati είπε :
« Τώρα αποκαλύπτουν τα ονόματα εκείνων που καλύπτουν τους απατεώνες».
Η δράση είναι αξιέπαινη, αλλά θολή επειδή επικεντρώνεται μόνο στην Ρώσικη διαφθορά, πολύ σοβαρή, αλλά όμως αποτελεί και παρουσιάζει μόνο ένα μέρος του ‘’ κακού’’.
       Είναι να αναρωτιέται κανείς γιατί έχουν  
      προκύψει μόνο οι Ρώσοι και γιατί δεν ήσαν
      διεξοδικοί και δεν έφθασαν μέχρι τέλους.
Οι ρώσοι  έλεγαν του ιταλού  βαδιστή  Alex Schwazer :
« έλα σε μας και θα έχεις food supplemens and doping free : Συμπληρώματα διατροφής και ντόπινγκ ελεύθερο».

Από το Blogger.