Χάντζος: «Υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ντόπινγκ στην Ελλάδα;»


Σκάνδαλο με προεκτάσεις, που μπορεί να φτάσουν μέχρι και την Ελλάδα, χαρακτήρισε ο άλλοτε γιατρός του μπασκετικού Παναθηναϊκού, Σταύρος Χάντζος,
το θέμα ντόπινγκ που προέκυψε με τη Μαρία Σαράποβα.  

Για το μείζον θέμα του ντόπινγκ, που επανήλθε σε πρώτο πλάνο από την υπόθεση της Μαρία Σαράποβα, μίλησε στον ΣΠΟΡ FM 94,6 ο Σταύρος Χάντζος. Ο επί 19 χρόνια γιατρός του μπασκετικού Παναθηναϊκού δεν έδειξε να πιστεύει τις δικαιολογίες της Ρωσίδας τενίστριας, εκτίμησε πως θα υπάρξουν προεκτάσεις στην υπόθεση, ενώ εμφανίστηκε βέβαιος πως θα το ντόπινγκ υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει στην Ελλάδα και… παντού.

Αναλυτικά, ο Σταύρος Χάντζος μίλησε στους Βασίλη Παπαθεοδώρου και Άρη Ασβεστά για:

-το μελδόνιο, που ανιχνεύτηκε στον οργανισμό της Σαράποβα: «Το συγκεκριμένο φάρμακο το γνωρίζαμε εδώ και χρόνια».

-το αν πιστεύει τις δικαιολογίες της Σαράποβα: «Δεν νομίζω ότι η κυρία Σαράποβα λέει όλη την αλήθεια. Είναι μια γενική δικαιολογία. Πήρε μια ουσία που διευκολύνει την οξυγονοποίηση. Η ουσία βοηθά την αντοχή, απομακρύνει το στρες και βελτιώνει τη φυσική κατάσταση».

-το αν θα υπάρχουν προεκτάσεις: «Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα και θα έχει προέκταση. Ήδη χτυπά την Τουρκία και έχει ήδη χτυπήσει την Αιθιοπία. Δεν έχω καμία σχέση με την Ελλάδα επί του παρόντος. Είχα μια καλή συνεργασία με τον κ. Ιωαννίδη, αλλά όταν ο κ. Σαμαράς τον άλλαξε με τον κ. Ανδριανό δεν συνεχίσαμε. Στην Ελλάδα υπήρχε, υπάρχει και θα υπάρχει ντόπινγκ».

-το «κυνήγι» του ντόπινγκ: «Η επιστημονική μου σκέψη είναι για την πρόληψη της υγείας και του καθαρού αθλητισμού. Υπάρχουν πολλοί καραγκιόζηδες προπονητές που καίνε και καταστρέφουν παιδιά. Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Κάτι αλλάζει. Μετά την εκλογή του μεγάλου Σεμπάστιαν Κόε, έχει μπει σε μια κατάσταση φαυλότητας και καταιγίδας και προσπαθεί να βάλει τάξη. Υπάρχουν αθλητές που έχουν εκτίσει την τιμωρία τους και μετά αθωώνονται».              
Από το Blogger.