ΟΙ ΛΟΙΜΩΞΕΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΝ ΝΑ ΑΥΞΑΝΟΝΤΑΙ ….


 

 


 

  Υπάρχει μια ανομοιόμορφη κατανομή των ατόμων με ανοσοποιητικό σύστημα ανα ηλιακή ομάδα.

Το 80,9% των Ιταλών είναι εμβολιασμένοι και ως εκ τούτου προστατευόμενοι απo την νόσο Covid -19, αλλά και οι λοιμώξεις στην Ιταλία-όχι όπως στην Αγγλία και την Γαλλία-αυξάνονται, ωστόσο, διαρκώς.                                              

Αναρωτιέται κανείς το γιατί;;. Υπάρχουν αρκετοί λόγοι που επιταχύνουν την εξάπλωση του κορωνοϊού.                                                                          

Καταρχήν υπάρχουν οι ανεμβολίαστοι. Υπάρχουν στην Ιταλία σχεδόν δώδεκα εκατομμύρια, μισοί ενήλικες και μισοί παιδιά κάτω των δώδεκα ετών. Υπάρχουν έθνη στην Ευρώπη όπως η Ελβετία, η Ολλανδία, η Αυστρία, το Βέλγιο, η Δανία, Η Σλοβακία, εκτός από τα μικρά κράτη όπως το Λουξεμβούργο, το Λιχτενστάιν και άλλα, που δεν φθάνουν ως πληθυσμό τον σημαντικό αριθμό          των μη ανοσολογικών στην Ιταλία. Ως εκ τούτου, η κατηγορία εκπροσωπείται σε μεγάλο βαθμό και αποτελεί τη «βάση» από αυτούς που αυτή τη στιγμή συνωστίζονται στους θαλάμους των νοσοκομείων και που εμφανίζουν τα σημαντικά σημάδια της νόσου. Για να μιλάμε για τον θάλαμο είναι λίγο γενικό γιατί, δυστυχώς,  η νοσηλεία τους μοιράζεται σχεδόν πάντα σε ΜΑΦ ( Μονάδα αυξημένης Φροντίδας) και εκείνης   της ΜΕΘ (Μονάδα Εντατικής Θεραπείας) - της ανάνηψης.                                                                                                                                                                       Εκτός από τον υψηλό αριθμό των μη εμβολιασμένων, υπάρχει μια άνιση κατανομή των ανοσοποιημένων ατόμων στην περιοχή και στις ηλιακές ομάδες.  Για αυτούς τους λόγους δημιουργούνται μάζες ή ομάδες (cluster : σύμπλεγμα) ατόμων που διατηρούν τον ιό σε κυκλοφορία, καθώς και κάποιοι με ανεύθυνη συμπεριφορά.

Μια άλλη αιτία αντιπροσωπεύεται από την μαζική χρήση του Αντιγονικού τεστ ( Rapid Test)  όπου σήμερα, παρά τα πολλά βήματα βελτίωσης, παρέχει μια απάντηση με το 20% του λάθους.    Αν λάβουμε υπόψη κάποιες συγκεκριμένες δοκιμές και πως εκτελούνται χάρη στο προσωπικό που  δεν έχει εκπαιδευτεί στην σωστή λειτουργία η πιθανότητα λάθους φθάνει στο 40%.     

Λέγεται επίσης ότι η διάρκεια του Αντιγονικού Τεστ ( Rapid Test) είναι των 48 ωρών, αλλά υπάρχουν άτομα που θετικοποιούνται ακόμη και σε έξι ώρες μετά την επαφή και επομένως, δεν θα ήταν χρήσιμο να περιμένουμε δύο ημέρες για να ελέγξουμε αν μια επαφή μετατρέπεται σε μετάδοση  ( μόλυνση). Μπορεί να το κάνουμε νωρίτερα και έτσι, σε περίπτωση θετικότητας, να αποφύγουμε περαιτέρω λοιμώξεις.

Ένα από τα δυνατά σημεία των ανεμβολίαστων (‘’no- vax”) είναι η χαμηλή αποτελεσματικότητα   των εμβολίων. Αλλά κανένα εμβόλιο δεν «δουλεύει» στο 100% με την έννοια ότι η ανταπόκριση του ατόμου στον εμβολιασμό δεν είναι πάντα η ίδια.                      

Το 5 - 6% από αυτούς που εμβολιάζονται δεν αναπτύσσουν επαρκή ανοσολογική απάντηση (ανοσοαπόκριση), επιπλέον του γεγονότος ότ δεν υπάρχει η δυνατότητα πρόληψης της μετάδοσης  ή ακόμη και της μόλυνσης.                                                                                             

Αυτό είναι επίσης γνωστό επειδή ο κορωνοιός μεταδίδεται με τρόπο αεροζόλ.

Είναι ήδη δύσκολό να διαπιστωθεί με βεβαιότητα η διάρκεια της ανοσίας σε μια λοίμωξη, ακόμη περισσότερο για την νόσο Covid – 19 πού είναι από αυτές  που είναι ελάχιστα γνωστές.  Από αυτή την άποψη θυμόμαστε ότι πολύ λίγα είναι γνωστά και για τη μέση διάρκειας ζωής των αντισωμάτων, εκείνα των οποίων είναι «ειδικά» να επιτεθούν στην πρωτεΐνη Spike του κορωνοϊού που μας κάνουν να ζούμε ήσυχα για έξι έως επτά μήνες και μετά αρχίζουν να πέφτουν.                                                                         

Στις διάφορες κλινικές δοκιμές που δημοσιεύθηκαν έχει φανεί και έχουν δείξει ότι το εμβόλιο της Moderna «παράγει» υψηλό ποσοστό αντισωμάτων ακόμη και έξι μήνες μετά την δεύτερη δόση              και αυτό της Astra Zeneca σε υψηλό επίπεδο, ακόμη και μόνο τρείς μήνες μετά την πρώτη δόση.    Όλες αυτές οι επιστημονικές “συλλογές (compilation)” μας κάνουν να καταλάβουμε ότι τα εμβολιασμένα άτομα προστατεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα από τον κορωνοιό, ακόμα και αν μπορούν να είναι «ευαίσθητα- επιρρεπής» σε ‘’ήπιες’’ λοιμώξεις.

Έχοντας πει ότι γνωρίζουμε με βεβαιότητα για την προστασία του εμβολιασμού υπάρχει το πρόβλημα των παραλλαγών των οποίων οι χειρότερες μορφές : Delta, Delta Plus και Omicron, κυριαρχούν βάναυσα στη σκηνή με αξιοσημείωτη μολυσματική αποτελεσματικότητα και ένα πολύ γρήγορο πολλαπλασιασμό. Αυτοί οι δύο παράγοντες είναι αρκετοί για να κάνουν να αυξήσουν τις μολύνσεις σε μια ιστορική στιγμή κατά την οποία ξεκινήσαμε ξανά με τις εργασιακές δραστηριότητες σε πλήρη εξέλιξη συνοδευόμενες από κοινωνικές αλληλεπιδράσεις που φαίνονται να είναι του τύπου προ - κορωνοϊού.  Είδαμε και στην Ιταλία οι λοιμώξεις να αυξάνονται (78 χιλιάδες κρούσματα στις 28-Δεκεμβρίου), σίγουρα  όχι με την επιθετικότητα που σημειώθηκε την ίδια ημέρα στην Γαλλία (180 χιλιάδες)  και στην Μεγάλη Βρετανία (320 χιλιάδες),αλλά αυτό που κάνει τη διαφορά είναι ο αριθμός των εμβολιασμένων με πλήρη τρόπο κι η συνεχής χρήση μέτρων περιορισμού. Είναι γνωστό ότι οι Ιταλοί όταν βρίσκονται σε δυσκολία καταφέρνουν να έχουν ένα αίσθημα ευθύνης που τους διακρίνει με θετική έννοια. Στην πραγματικότητα ανταποκρίνονται με αξιοσημείωτη ευαισθησία του πολίτη  στην πρόσκληση να χρησιμοποιηθεί η δόση “booster” και να εμβολιαστούν τα παιδία.  Όλα αυτά για να φθάσουμε στον στόχο της ευρύτερης δυνατής ανοσίας.

Τις τελευταίες ημέρες στην Ιταλία, με ένα εκατομμύριο τεστ- επιχρίσματα ( Test Αντιγόνου-    (Rapid test ) και Μοριακό Τεστ), όπως έχουμε ήδη επισημάνει, βρέθηκαν 78.000 περιπτώσεις,     που αντιπροσωπεύουν λιγότερο από τους μισούς Γάλλους και το ένα τέταρτο των Βρετανών, αλλά ο μέσος όρος ηλικίας του πληθυσμού της Ιταλίας  είναι υψηλότερος. Αλλά αυτό είναι το δεδομένο που έκανε στην Ιταλία να εκτοξευθούν στα ύψη ο αριθμός των θανάτων κατά την διάρκεια της πανδημίας. Από αυτή την άποψη, αρκεί να θυμόμαστε ότι οι «άνω»  των 80  που δεν έχουν εμβολιαστεί διατρέχουν τον κίνδυνο της εντατικής θεραπείας λόγω του Covid- 19 είναι  85  φορές  περισσότερο από τους ανοσοποιημένους συνομηλίκους τους.

Είναι σημαντικό οι λοιμώξεις να επιβραδυνθούν γιατί δεν χρειάζεται πολύς χρόνος για να μετατραπούν τα νοσοκομεία στην Ιταλία σε νοσοκομεία για την νόσο Covid -19, δεν χρειάζονται πολλά, αλλά η βοήθεια, οι θεραπείες, η διάγνωση με όργανα και οι μη επείγουσες χειρουργικές επεμβάσεις δεν θα είναι πλέον εγγυημένες. Θα υπάρξει, ειδικά στον τομέα της ογκολογίας, μια θνησιμότητα παράλληλη και δευτερογενής στην μόλυνση από τον κορωνοιό, παρά την παρουσία μιας υπεύθυνης συμπεριφοράς  της μεγάλης πλειοψηφίας των Ιταλών πολιτών.

Βρισκόμαστε να ξαναπέφτουμε στον εφιάλτη ενός χρόνου πριν; Όπως λένε πολλοί επιστήμονες, στην πραγματικότητα αυτό θα πρέπει να είναι η αντίδραση της ουράς του ιού, επομένως πρέπει να αυξήσουμε την επιφυλακή μας και να διατηρήσουμε τη συμμόρφωση με τους κανόνες. Η κοινή λογική θα μπορούσε να είναι η τελευταία επίθεση στον SarsCoV -2!.

Δυστυχώς τα 12 εκατομμύρια ανθρώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών, γίνονται η λεκάνη όπου ο ιός ψαρεύει τους αρρώστους του.  Κάθε προσπάθεια που θα γίνει για να προστατέψουμε τους παππούδες μας, τους γονείς μας, τα παιδιά μας, τους φίλους μας θα αποτραπεί εν μέρει από την συμπεριφορά όσων φοβούνται τις παρενέργειες των εμβολίων.                                                     
Από το Blogger.