Η ΣΚΕΨΗ ΜΟΥ….


 

LEDITORIALE….

24-0ΚΤΩΒΡΙΟΥ-2021

Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας … γράφοντας αυτά που γνωρίζουμε με Επιστημονική γνώση  και οτιδήποτε  συμβαίνει ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο και έτσι έχουμε την δυνατότητα να    έχουμε  μια ολική και σφαιρική αντίληψη και γνώση.   Μεταφέρουμε μόνο την αλήθεια και ποτέ δεν γράφουμε «ψεύτικα νέα», όπως τώρα τελευταία συνηθίζεται συχνά σε πολλές χώρες….

Όπως αυτό π. χ. που συνέβη στην Ιταλία όπου δυστυχώς το Fake News του Premier της LEGA,  Matteo  Salvini, ο οποίος κατηγόρησε τα εμβόλια για τον μεγάλο αριθμό των παραλλαγών  του κορωνοϊού που η έρευνα έθετε και αναδεικνύει συνεχώς.

 Ποιος ή ποίοι ευθύνονται για την κατάσταση στην  οποία έχουμε «εγκλωβιστεί» στο μεγάλο θέμα  της πανδημίας και των εμβολιασμών.                                                                                                            «Μπορεί να μην είστε ή να μην είμαστε υπεύθυνοι για την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί αλλά θα γίνουμε αν δεν κάνετε ή αν δεν κάνουμε τίποτε για να το αλλάξετε ή να το αλλάξουμε» Είναι φοβερό και απαράδεκτο αυτά που συμβαίνουν  σε όλο τον κόσμο και βεβαίως και στην Ελλάδα.  Μου είναι αδύνατο σε αυτό το σημείο να μην αναφερθώ στα εξής :                                                    

A) : Στο 15% των αρνητών της ύπαρξης του ιού Sars – 2CoV-2  άρα  συμπερασματικά και αρνητές  των εμβολίων.  Δυστυχώς υπάρχουν και «κάποιοι» χωρίς να εξαναγκαστώ να κάνω ιδιαίτερη αναφορά,  ότι υπάρχει ο ιός αλλά όχι η ασθένεια Covid – 19….!!. Καταστάσεις πολύ λυπηρές και επικίνδυνες  για την υγεία του συνολικού πληθυσμού και οπωσδήποτε οι υπεύθυνοι πρέπει να πάρουν αμέσως  τα απαραίτητα μέτρα γιατί τα πράγματα θα γίνουν σίγουρα πολύ δύσκολά και δυστυχώς χωρίς επιστροφή.                                                                                                                                                 Μέχρι τώρα, τα λεγόμενα εκείνων που επαναλαμβάνουν μέχρι βαρεμάρας ότι τα εμβόλια κατά του ιού Sars CoV -2  δεν έχουν «μελετηθεί καλά» ή δεν έχουν δοκιμαστεί επαρκώς, ή από το ότι δεν έχουν ευρεία εμπειρία χρήσης.                                                                                                                                                                           Σε αυτή την συμπαθή παρατήρηση μπορεί να απαντηθεί με τα εξής δεδομένα : Μέχρι σήμερα στον κόσμο έχουν χορηγηθεί και έχουν λάβει τουλάχιστον : μία δόση  σε 5  δισεκατομμύρια και 700 εκατομμύρια άτομα, που αντιστοιχεί στο μεγαλύτερο πείραμα που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην ιστορία της Ιατρικής.  Σε ένα πλαίσιο στο οποίο :                                                                                      Οι μολύνσεις έφθασαν τα 224 εκατομμύρια και 500 χιλιάδες.                                                           Mε 4 εκατομμύρια και 600 χιλιάδες νεκροί, στις 183 χώρες που επλήγησαν από την πανδημία.                                                    

Β) : Στο 25% το οποίο ονομάζω των «σκεπτικιστών» . Αν το φροντίσουν με υπευθυνότητα,  με  σοβαρότητα και υπομονή,  οι αρμόδιες αρχές εκτιμώ ότι θα  «κερδίσουν» τους «σκεπτικιστές» και θα πάνε να εμβολιαστούν. Αυτό όμως θέλει πολύ δουλειά, πολύ σοβαρότητα, μεγάλη ευθύνη, ουσιαστική διαφάνεια, αλήθειες, και φυσικά πολιτικό κόστος….!!.  Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να φθάσουμε στο 85%  των εμβολιασμένων  με τις δύο δόσεις  για να έχουμε αποκτήσει την ανοσία της αγέλης.  

Γ) : Η επιστήμη στερείται συναισθημάτων και ότι το «συναίσθημα» έχει το πλεονέκτημα να μας κάνει να υποφέρουμε και να χαθούμε, έλεγε ο Oscar Wolde Ιολόγοι, Γιατροί, Μικροβιολόγοι, Βιολόγοι, και άλλες κατηγορίες έδωσαν χώρο στα κοινωνικά μέσα  σε φωνές που συχνά αντιτίθενται μεταξύ τους. Γνωρίζουμε ότι υπάρχει το φαινόμενο της  «Infodemia»…!!.   Δηλαδή είναι γνωστό ότι υπάρχει και έχει αρχίσει ένα  debate σχεδόν απολύτως τηλεοπτικό :  Η πανδημία της πληροφόρησης δηλαδή,  η τεράστια ροή χωρίς έλεγχο, αλλά ακόμη και ανεξέλεγκτες ειδήσεις σχετικά με την προέλευση  και τις θεραπείες της ασθένειας Covid -19 και προέρχεται από τον πολύ ύπουλο και σοβαρό  ιό  που λέγεται  Sars - CoV -2.                                            

Μακροπρόθεσμα αυτή η «Infodemia» έχει προκαλέσει μια απόσταση των πολιτών από τις επιστημονικές  πληροφορίες. Φθάνει - Basta – με όλους τους «ειδήμονες» στην τηλεόραση.  Όλα αυτά προκαλούν θυμό  και για να το θέσουμε στον δρόμο του Αμερικάνου συγγραφέα και φιλοσόφου Arthur Block : «Όταν σε δαγκώνει ένα λύκος, υπομονή. Αυτό που ενοχλεί είναι όταν σε δαγκώνει ένα πρόβατο».  Κατά την ταπεινή γνώμη μας πρέπει να μιλάει μόνο ένας ειδικός επιστήμονας όπως έγινε στις Η.Π.Α. με τον Ιολόγο Αntonio  Fausti ο οποίος συνέχισε να προσφέρει τις υπηρεσίες του και τις γνώσεις του  σε δύο διαφορετικές συνεχόμενες διοικήσεις των Η.Π.Α, τόσο πριν με το Thumb, όσο και μετά  με τον Biden.                                                                                                                                                                                                   Σε ότι αφορά τις παραλλαγές του ιού η Delta είναι η περισσότερο επιθετική και διαδεδομένη παραλλαγή και εξακολουθεί να μαίνεται γιατί μολύνει τον άνθρωπο εύκολα και με μεγάλη ταχύτητα.                            

Ο ιός που είχε RO3 έφθασε τώρα σε RO6 που σημαίνει ότι ο κάθε μολυσμένος με τον ιό μπορεί  να μολύνει άλλους έξι.

Επίσης όσο αφορά την παραλλαγή «Mu», καθιστά τον ιό πιο μεταδοτικό, ικανό να αποφύγει την δράση των Εξουδετερωτικών Αντισωμάτων, τόσο αυτά που προκαλούνται από τα εμβόλια όσο και από προηγούμενες λοιμώξεις.                                                   

Η διάχυση της είναι αρκετά περιορισμένη. Η «Mu», συμπεριφέρεται όπως η περίφημη παραλλαγή «Beta»( «Νότιο – Αφρικανική»).

Ορισμένες μεταλλάξεις δίνουν στην πρωτεΐνη Spike (Ακίδα) μια ικανότητα να δεσμεύονται στα κύτταρα του ανθρώπινου οργανισμού, η οποία είναι 75% μεγαλύτερη από τις πρώτες παραλλαγές που βρέθηκαν στο εργαστήριο.   Είναι γνωστό πλέον ότι η ανοσοποίηση του πληθυσμού πρέπει να φθάσει καλύτερα στο 85% από ότι στο 80% και έτσι εννοείται ότι πρέπει να εγκαταλειφτεί ο προηγούμενος στόχος που ήταν στο 70%.   Στην πραγματικότητα, τα εμβόλια έχουν πετύχει προστασία άνω του 95%  από την σοβαρή  ασθένεια   της  Covid – 19  και τον θάνατο.                                           

Από το Blogger.