Η ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ

 


17- ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ -  2021

Στις 16. Απριλίου.2021, έγραφα αυτά τα οποία συμβαίνουν και σήμερα. Ουσιαστικά και τελικά δεν έχει αλλάξει σχεδόν τίποτε. Μόνο το ότι έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις : 5.000.000 …. Από τον πληθυσμό!!.  Είναι ακόμη εκτός εμβολιασμού περίπου : 3.500.000  από τον πληθυσμό.   Δεν γνωρίζω αν το πιστεύουν ;; ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο θα έχουν φθάσει να έχει εμβολιαστεί το επιθυμητό ως στόχο το 80%;;!!.    Εδώ είμαστε και θα το δούμε….!!!. Αρκεί να είμαστε βεβαίως ακόμη ζωντανοί και συνεπώς να έχουμε την υγεία μας.

Ας δούμε τώρα τι έγραφα στις 16. Απριλίου. 2021!!

Δεν μπορώ καθόλου να ανεχθώ …… ( με κανένα τρόπο και με γεμίζει θυμό και αγανάκτηση)…… την παραχάραξη γενικά  της Νέας Ελληνικής  Ιστορίας και ειδικά από το 1942 – 1943 μέχρι το 1950.  Δεν σημαίνει ότι η παραχάραξη της Ιστορίας δεν συμβαίνει μέχρι σήμερα….!!!.  Είναι πάντα πρόθυμοι οι παραχαράκτες να είναι στο «καθήκον» τους και σήμερα για να πραγματοποιούν το απαράδεκτο – προδοτικό και άρρωστο έργο τους … !!.  Έχω στην διάθεση μου πάρα πολλά παραδείγματα αλλά όμως θα «χαθώ» ….!!   να τα αναφέρω ….!! Και δεν το επιθυμώ καθόλου.

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ 

Θα ήθελα να ενημερώσω τις λίγες καλές μου φίλες μου, και τους λίγους καλούς φίλους μου ότι σταματάω να γράφω στο F/B…!!. Δηλαδή να μην ασχολούμαι συστηματικά με το F/B όπως έκανα μέχρι και σήμερα!!.   Έτσι θα ασχολούμαι με την μουσική μου και την φωτογραφία που μου αρέσουν πάρα πολύ και τα δύο.  Επίσης αν βλέπω κάποιο θέμα εξαιρετικού ενδιαφέροντος και ειδικά ότι αφορά την Ιατρική και είμαι σε θέση να απαντήσω θα το κάνω …!!.  Σε αυτό με οδήγησε, αυτό που συμβαίνει στην πατρίδα μας από την Μεταπολίτευση μέχρι και σήμερα!!. Ειδικά με λεπτομέρειες από το 1981 μέχρι το 2004 και  ιδιαίτερα από το 2010 … μέχρι και σήμερα!!.  Είμαστε άξιοι της τύχης μας και επίσης είμαστε πολύ πίσω σε ότι αφορά :

Την  Νοοτροπία – Το    Ήθος – Τις Αξίες – Την Μεγάλη Κρίση Των Αξιών- Την Αλήθεια – Την  Αδικία Που Δεν Την Αντέχω – Την Διαπλοκή- Την Διαφάνεια –  Την  Πραγματική και Αδιαπραγμάτευτη Αλήθεια – Την Χειραγώγηση …    Οποιουδήποτε Επιπέδου –  Την  Διαμόρφωση Μιας Ψεύτικης Εικόνας  … και σίγουρα Μια Εικονικής Εικόνας – Οι «Πλούσιοι γίνονται πιο Λίγοι και πιο Πλουσιότεροι» - «Οι φτωχοί Πιο Φτωχότεροι»!

Σε αυτή την φάση που είμαστε  βγαίνει όλη η πραγματική μας εικόνα εξαιτίας και με την αφορμή τον ιό Corona που εξαπλώνεται παντού σε όλη την χώρα :

Η Κοινωνιοπάθεια –  Η Παθογένεια … και η σοβαρή ψυχιατρική διαταραχή όπως λέγεται εδώ και χρόνια, αλλά δεν αλλάζει η ουσία…!! – Τώρα μιλάμε επίσης ανοιχτά και για «Ελληνική Μαφία» Με ενοχλεί επίσης πάρα πολύ ότι γίναμε και είμαστε πολύ «ευαίσθητοι» θα έλεγα σε ανησυχίες, φήμες, ανεξέλεγκτες ειδήσεις και έννοιες. Καθοδηγούνται από τον φόβο να κάνουν επιλογές, χωρίς να σκέπτονται ότι οι «πληροφορίες» χαμηλού επιπέδου, χωρίς καμία επιστημονική βάση, που θέτουν σε κίνδυνο την δική τους και περισσότερο την ζωή των άλλων.  Εκτιμώ ότι ένας χρόνος της πανδημίας μας δίδαξε σίγουρα ότι δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες.    Ο σκεπτικισμός δεν επιτρέπεται στην επιστήμη. Πιστεύω τα λόγια του Λατίνου Φιλόσοφου Anneo Seneca ότι : « Αυτά τα πράγματα που μας φοβίζουν περισσότερο είναι να φοβίζουν πραγματικά λιγότερο»!!.

Η δύναμη της επικοινωνίας … ένα άρθρο, ένα σχόλιο, μια ανάρτηση στο Facebook μπορούν να υπάρξουν ως απρόβλεπτες συνέπειες…!!. Γιατί μπορώ να «αναφέρομαι» με κάθε ειλικρίνεια, ένα τμήμα της, εξακολουθεί να είναι μια  « εσφαλμένη επικοινωνία», συνεχίζοντας να κυριαρχεί. Θα συνεχίσω να αρθρογραφώ με τον ίδιο τρόπο μαζί με όλους τους συνεργάτες μου τόσο από την Ιταλία όσο και από την Ελλάδα, κοιτάζοντας πρώτα τις υποχρεώσεις μου και αφού θα περιμένω ένα χρονικό διάστημα μετά στην  Εφημερίδα μας :

ILGIORNALE-GR

Δεν αξίζει να αγωνίζεσαι συνεχώς μια ολόκληρη ζωή και να συναντάς το :

« ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ  ΜΑΤΑΙΟΤΗΤΩΝ  ΤΑ ΠΑΝΤΑ  ΜΑΤΑΙΟΤΗΣ»!!.

Σήμερα παραμένει στην πρώτη  γραμμή ο εμβολιασμός και η γρήγορη μεταδοτικότητα του ιού με την παραλλαγή του και μετάλλαξη.

5.000.000 …. !! //  3.500.000 …. !!

Στις 18. Απριλίου.2021 σε συνέχεια έγραφα ότι εκτός από όλα αυτά που αναφέρθηκα την Παρασκευή 16. Απριλίου, θα αναφερθώ και σε άλλα θέματα τα οποία εγώ πραγματικά δεν μπορώ να τα « χωνέψω»…. !!. Θα φωνάζω όσο μπορώ ότι έχουμε υποκριτές και ως εκ τούτου η υποκρισία βασιλεύει. Δεν μπορώ τελικά και δεν τα κατάφερα να τους αντιμετωπίσω και όπως καταλαβαίνεται ούτε τους υποκριτές και ούτε την υποκρισία. Το αποδέχομαι με ειλικρίνεια και ταπεινότητα ότι μετά από τόσα χρόνια  « έχω ηττηθεί»!!.  Επίσης να μην ξεχνάμε καθόλου και δεν πρέπει ότι υπάρχουν οι «άρρωστοι» - «κομπλεξικοί» εξίσου πάρα πολύ «σάπιοι και επικίνδυνοι». Μπορεί αρκετοί από σας να με  ρωτήσετε ;;   Και τι μας ενδιαφέρει εμάς αυτά ;;  Πολύ σωστή θα είναι αυτή η ερώτηση…. !!.  Και βεβαίως είναι εξίσου εύκολη και η απάντηση  που βεβαίως είστε σε θέση να   την κατανοήσετε και   μόνοι σας. Δεν είναι καθόλου δύσκολη.

Άλλο πολύ σοβαρό θέμα και εξίσου πάρα πολύ επικίνδυνο θα είναι ο  ιός Corona …!! Και η εξαιρετική του δύσκολη αντιμετώπιση  του…. !!.    Άλλο σοβαρό θέμα και σπουδαίο με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον και μεγάλο όπλο στην Ιατρική είναι το θέμα των καινούργιων εμβολίων τόσο με την «παλιά» και την «καινούργια» τεχνολογία ….!!.  Από το θέμα των εμβολίων προκύπτει ήδη η τεράστια ζημιά που κάνει σήμερα μια μειονότητα έναντι στην πλειοψηφία και που να το ξέρετε και θα το διαπιστώσετε σε ελάχιστους μήνες, θα έχει τελικά πολύ δυσάρεστη κατάληξη, και  δραματικές διαστάσεις αν συνεχιστεί έτσι αυτή η κατάσταση με όλες τις δικές της  παραμέτρους … !!.                                                                                                                                                                              Eμείς θα συνεχίσουμε το έργο μας και το καθήκον μας από την εφημερίδα μας.                       Έγραψα πως θα γίνεται αν δεν τα βρίσκεται στην καθημερινή εφημερίδα όπου όλα  τα αποστέλλω. : ILGIORNALE-GR      

Πάντα με το ίδιο τρόπο όπως κάνουμε πάντα με : Αλήθειες ….Αξιοπρέπεια… Ήθος…  Σοβαρή Επιστημονική Γνώση …  Χωρίς κανενός τύπου χειραγώγησης και επίσης χωρίς καμία βοήθεια από κανένα. Επίσης με αληθινή δημοσιογραφική γνώση ενημέρωσης  και δεν θα μπορούσε να ήταν και διαφορετική.

Στις 10.Μαρτιου. 2021, ημέρα  Τετάρτη έγραφα :

Σκεπτόμενος τον σοβαρό και πολύ ύπουλο ιό τον SARS -2 CoV -2 ο οποίος όταν «κατορθώσει» εξάλλου πολύ εύκολα να εισέλθει στον ανθρώπινο οργανισμό δημιουργεί τη πολύ επικίνδυνη νόσο COVID – 19. Διαπιστώνω λοιπόν ότι έχει δημιουργηθεί μια κατάσταση πολύ σοβαρή και εύχομαι να μην γίνει μη αναστρέψιμη.

Λοιπόν έχουν δημιουργηθεί πέντε πυλώνες :

1) Οι άνθρωποι που δέχονται με την θέληση τους να κάνουν το εμβόλιο όποιο τους τυχαίνει και δεν διαμαρτύρονται.

2) Όλοι όσοι βρίσκονται μέσα στην λέξη «αρνητές» και «σκεπτικιστές» για τους οποίους δεν έχω να πω πολλά γιατί ότι και να γράψω δεν είναι σε «θέση» να αντιληφθούν και να κατανοήσουν γιατί διατηρούν αυτές τις θέσεις τους σταθερές και βεβαίως αντιλαμβάνομαι φυσικά ότι για τους δικούς τους λόγους που σχεδόν κανένας δεν αναφέρει πραγματικά και ουσιαστικά και δεν δέχεται να πει για ποιο λόγο ουσιαστικά δεν εμβολιάζεται; Και συνεπώς  συμπεριφέρονται με αυτούς τους απαράδεκτους τρόπους που αφορά και είναι εις βάρος της  υγείας  όλων των υπολοίπων.

3) Μεγάλη – τεράστια ας πούμε «διπλωματική ανεπάρκεια» όλων όσων έπρεπε και πρέπει να ενημερώνουν σωστά λέγοντας αλήθειες και όχι μόνο αλλά και απαντήσεις σε όλες τις ερωτήσεις και απορίες οποιουδήποτε. Εδώ περισσότερο ευθύνονται οι επιστήμονες – ερευνητές οι οποίοι κατά την ταπεινή – σεμνή – γνώμη μου «έβαλαν» μπροστά την «πολιτική» και όχι την ιατρική που είχαν ορκιστείΕπίσης αρκετοί θα έπρεπε και πρέπει να είχαν και να έχουν «παραιτηθεί» ……!!! Αλλά ούτε αυτό δεν κάνουν που δεν διευκολύνει καθόλου και κάνει τα πράγματα πιο χειρότερα γιατί επίσης πρέπει να πούμε ότι ο κόσμος έχει κουραστεί πάρα πολύ και είναι γεμάτος πλέον από δυσπιστία – φοβίες – φόβους – κρίσεις πανικού – κατάθλιψη – άσχημες – κακές  ιδέες – ιδεοληψίες.

4) Οι επιστήμονες – ερευνητές, που δεν είναι σύμφωνοι με τις αποφάσεις της τεχνικό – επιστημονικής επιτροπής που έχει θέση η Ελληνική Κυβέρνηση, βγαίνουν σε διάφορα μέσα ενημέρωσης και αντί να ψάχνουν τους «απέναντι» για να γίνεται ένα σ σωστός επιστημονικός διάλογος και έτσι να υπάρχει και ο σωστός αντίλογος. Οφείλω να πω ότι ορισμένοι το έχουν πετύχει αυτό αλλά μάλλον χωρίς κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα γιατί οι «απέναντι» είναι πιο ισχυροί με την πολιτική βοήθεια που έχουν. Σε αυτό έχουν μεγάλη ευθύνη οι δημοσιογράφοι που πρέπει και αυτοί να είναι πάρα πολύ προσεκτικοί και ενημερωμένοι και να ενδιαφέρονται για την σωστή επικοινωνία - πληροφόρηση και και να μεταφέρουν την αλήθεια και μόνο αυτή. Επίσης πρέπει να γνωρίζουμε όλοι ότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν δημοσιογράφοι γιατροί που να είναι σε θέση να κάνουν ένα αξιόπιστο και αξιοπρεπές ιατρικό ρεπορτάζ.

5) Άφησα στο τέλος το Ε.Σ.Υ. Δυστυχώς δεν φάνηκε άξιο των περιστάσεων και γρήγορης εξέλιξης ώστε να μπορούσε να αντιμετωπίσει τον CoronaVirus και με την πάροδο του χρόνου. Θα υπάρξουν διάφορες μεταλλάξεις του ιού και θα δημιουργηθούν καινούργιες παραλλαγές του συγκεκριμένου ύπουλου και επικίνδυνου ιού για την υγεία και την ζωή του ανθρώπου. Αν υπήρξε σωστή επαρκείς Πρωτοβάθμια Ιατρική (Υγεία) Περίθαλψης, έστω αρκετά αναπτυγμένη και εξελιγμένη ώστε να βρίσκεται σε ένα σχεδόν πολύ καλό επίπεδο δεν θα υπήρχε αυτό το άσχημο «χάλι» στα νοσοκομεία μας. Είναι σαφέστατο και το τονίζω ότι δεν ευθύνονται καθόλου μα καθόλου οι εργαζόμενοι σε αυτά γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό που προσφέρουν τα πάντα και δίνουν ακόμη και την ζωή τους. Όμως πρέπει να σημειώσω ότι ευθύνεται καθαρά το κράτος και η πολιτική!!.

Στις 14.Φεβρουαρίου. 2021

«Πήρα από το προφίλ του πολύ καλού μου φίλου και συναδέλφου Παναγιώτη Τσαρούχα και το κοινοποίησα αμέσως και επειδή ήταν νύχτα προχωρημένη δεν μπόρεσα να τον ρωτήσω αν μπορώ να το κοινοποιήσω. Τι ήταν αυτό που μου έκανε μεγάλη εντύπωση από την κοινοποίηση του φίλου του Παναγιώτη :

Τσιόδρας : Δεν είναι απαραίτητη η χρήση μάσκας (1ο lock down).

Γώγος : Μέχρι και 15/100 επιπλέον προστασία η διπλή (χθες).

Αμυντική – Επιθετική τακτική εναλλάξ?Ασυνεννοησία? Σκοπιμότητες? Έλλειψη γνώσεων? Comfuzio!!!

Στις 12.Μαίου.2021 σημείωνα  τα εξής : «Γιατί δεν μιλάει κανένας για τα ειδικά Μονοκλωνικά Αντισώματα;; το είχα γράψει ακριβώς πριν ένα χρόνο να ρωτάω την επιστημονική – τεχνική Επιτροπή πολλών ειδικών επιστημόνων δια μέσου του αξιόλογου και αξιοπρεπή καθηγητή τον κύριον Σωτήρη Τσιόδρα. Δυστυχώς  δεν έχετε μιλήσει δημοσίως και με λεπτομέρειες για τα περίφημα και πολύ γνωστά σε όλους μας, τα Ειδικά Μονοκλωνικά Αντισώματα, τα οποία όπως γνωρίζω πρέπει να χρησιμοποιηθούν εντός 72 ωρών από την έναρξη των πρώτων συμπτωμάτων της νόσου…. Και επειδή ακόμη δεν έχουν και δεν υπάρχει με κανένα άλλο τρόπο χορηγήσεως εκτός από την χρήση ενδοφλεβίως ορού με το ειδικό Μονοκλονικό Αντίσωμα με βραδεία έγχυση εντός 60 λεπτών και κατόπιν αφού περάσουν άλλα  60 λεπτά μετά την έγχυση του ορού και όλα εξελίσσονται καλά, ο ασθενής επιστρέφει στο σπίτι του και έτσι συνήθως αποφεύγει την εισαγωγή του ασθενούς στο νοσοκομείο. Εσείς εκτιμώ ότι ξέρετε αξιότιμε κύριε καθηγητά, ότι, στην Ιταλία υπάρχουν θάλαμοι σε νοσοκομεία με  τμήματα μολυσματικών ασθενών – Ανοσολογίας και Ιολογίας για την χορήγηση αυτών των Ειδικών Αντισωμάτων που η Επιστήμη και η Έρευνα στην Ιταλία προσπαθούν να τα κατασκευάσουν και σε άλλες συσκευασίες για την ενδομυϊκή χρήση – υποδόρια- και σε ταμπλέτες. Έτσι ώστε να διευκολύνουν τόσο τους ασθενείς όσο και για τους γιατρούς που τους παρακολουθούν!.  Για να είμαι έγκυρος και αξιόπιστος, στην Ιταλία αυτά τα λέει δημοσίως στις τηλεοράσεις και σε άλλα μέσα ο καθηγητής της Ιολογίας ο κύριος     Dr.Giorgio Palu’  Ευρωπαϊκής και Παγκόσμιας φήμης. Βεβαίως μιλούν και άλλοι καθηγητές, αλλά τον καθηγητή Giorgio Palu’ οφείλετε να τον γνωρίζετε και γιατί όχι να μην συνεργάζεστε μαζί του και φυσικά με την ομάδα του. Θα μπορούσα να συνεχίσω και με άλλες ερωτήσει αλλά παραμένω, και αν θέλετε και εσείς απαντήστε μόνο για τα Μονοκλονικά Αντισώματα που ως γνωστό είναι θεραπεία και όχι πρόληψη όπως τα εμβόλια. Για να μην « μπερδευτείτε» καθόλου Σας ενημερώνω ότι είμαι υπέρ των εμβολίων, καθώς είναι ένας από τους πυλώνες της πρόληψης από την νόσο της Covid – 19».

Στις  22. Μαΐου. 2021 αναφερόμουνα για τις Θρομβοεμβολες :  « Κατά την γνώμη του Roberto Battiston, ο Ιταλός Φυσικός Παγκοσμίου φήμης, η δύναμη των αριθμών και τα μαθηματικά μοντέλα δεν μας κάνουν να είμαστε σίγουροι για το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα της πανδημίας. Στην Ιταλία ( σε ότι αφορά το σκεύασμα του εμβολίου της Astra Zeneca) η πνευμονική θρομβοεμβολή ισοδυναμεί με 65.000 περιστατικά ανά έτος και με τον εμβολιασμό «αναμέναμε» μεγαλύτερο αριθμό ασθενών, που δεν φαίνεται να είναι έτσι. Στην Ευρώπη σε   5.000.000 εμβολίων μπορεί να υπάρχουν 30 συμβάντα θρόμβωσης που συνδέονται ή τουλάχιστον, να αποδειχθούν ότι συνδέονται. Επομένως, η έλλειψη αιτιώδους συνδέσμου μεταξύ των γεγονότων θα μπορούσε να υποδηλώσει ότι συνέβησαν από σύμπτωση. Από πρακτική άποψη, σε 15 εκατομμύρια εμβολιασμένων με το εμβόλιο της Astra Zeneca στην Αγγλία 15 άτομα αναφέρθηκαν σε πιθανά θρόμβο- εμβολικά συμβάντα. Ένας χρόνος της πανδημίας μας δίδαξε ότι δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες. Στην Ιταλία υπήρξε βιασύνη για τις «κακές πληροφορίες» για τα εμβόλια και πιθανούς θανάτους μετά τον εμβολιασμό, μετά τη χορήγηση των Ευρωπαϊκών και Αμερικάνικων παρασκευασμάτων. Παρά τις πολλές διαβεβαιώσεις για τα εμβόλια και επίσης για αυτό της Astra Zeneca, στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα όπου μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια «η εσφαλμένη επικοινωνία» συνεχίζει να κυριαρχεί.                                                                                                        
Από το Blogger.