ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΤΩΝ ΕΜΒΟΛΙΩΝ ΕΩΣ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΥ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΣΤΑΜΑΤΑ

 





Η  ΠΑΝΔΗΜΙΑ  ΜΕΤΑΞΥ  ΤΖΙΤΖΙΚΙΩΝ  ΚΑΙ  ΜΥΡΜΗΓΚΙΩΝ.

Η γη είναι μία μόνη χώρα.  Η περιγραφή της ανθρώπινης και καθολικής παραχώρησης σύμφωνα με την οποία ο θάνατος οποιουδήποτε ανθρώπου μας μειώνει στο βαθμό που όλοι είμαστε μέρος της ανθρωπότητας.                                                                                                                  Αλλά η πραγματικότητα είναι διαφορετική : Αν και όλοι ανήκουν στην ίδια καταγωγή, ο καθένας ζει σύμφωνα με τη δική του φύση που όχι  πάντα  είναι η λειτουργία του άλλου. Λοιπόν από το διάσημο μύθο που έγραψε ο Αίσωπος 2.600 χρόνια  πριν ‘’ Το τζιτζίκι και το μυρμήγκι’’, η ανάλυση του τι συμβαίνει με την ανθρωπότητα  μας τη στιγμή του CoronaVirus :  αφενός, ένα τζιτζίκι που με πλήρες θερμό κύμα στη σκιά των φύλλων ενός δένδρου τραγουδά όσο το δυνατόν περισσότερο, από ότι μπορώ είναι ισοδύναμο με εκείνο το μέρος του πληθυσμού που ζει  για την ημέρα χωρίς να σκέπτεται το μέλλον, και αφετέρου από την άλλη πλευρά ένα μικρό μυρμήγκι, το οποίο τότε θα ήταν η σοφία αυτής της ανθρωπότητας, που μεταξύ σκληρής δουλειάς  και  ιδρώτα σκέπτεται  για  τον  ‘’επόμενο  χειμώνα’’,  που κάνει θησαυρό του παρόντος.                                                                                                                            Η ανάκαμψη αυτού του μύθου του Αισώπου, με το ευφυές και αστείο του νόημα, οφείλεται στον μεγάλο Γάλλο συγγραφέα  Jean de  La Fontaine  στα τέλη του 1.600.  Η ηθική μας δίδασκε  και, δυστυχώς, μας διδάσκει ακόμη σήμερα, ότι εάν θέλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι τις δύσκολες στιγμές, πρέπει να  προχωρήσουμε εγκαίρως και να δεσμευτούμε κα  να βεβαιωθούμε  ότι τα προβλεπόμενα γεγονότα είναι εύκολο να αντιμετωπιστούν  και να ξεπεραστούν.   Στην Αγγλία ζούσε ταυτόχρονα  με τον La Fontaine στην Γαλλία, έναν φιλόσοφο ,Francesco  Bacone που έγραφε ότι η φιλοσοφία της ανάπτυξης συνδέθηκε με τον κόσμο των μικρών ή πολύ μικρών ζώων : μυρμήγκια, αράχνες, και μέλισσες. Ο Άγγλος μελετητής έλεγε ότι οι Εμπειρικοί ήταν σαν τα μυρμήγκια, συσσώρευαν και κατανάλωναν. Οι Ορθολογιστές μιμούνταν  τις αράχνες όταν έφτιαναν τους ιστούς τους. Οι μέλισσες ελάμβαναν την πρώτη ύλη από τις τρύπες και στη συνέχεια το μεταμόρφωναν και το αφομοίωναν. Επομένως, η καινοτομία στη συσσώρευση δεδομένων αντιγράφει τα μυρμήγκια στον τρόπο ζωής τους, στα πειραματικά και οργανωτικά μοντέλα τις αράχνες, στην εγκάρσια γνώση και στη χρήση της εμπειρίας των μελισσών. Στην πράξη, οι εμπειρίες αυτών των ζώων και ο τρόπος ζωής τους σε καθημερινή βάση μπορούν ωστόσο να βοηθήσουν στην οικοδόμηση ενός οργανισμού που είναι λογικά έγκυρος σε περιόδους όπως αυτή που περνάμε.  Για αυτό μην θα φαίνεται ή φάνηκε περίεργο ίσως σε αρκετούς  γιατί ασχοληθήκαμε στην αρχή του θέματος μας με  αυτά τα τρία ζώα.                                                  

 Οι 100.000  θάνατοι εξαιτίας της Covid -19  που  η Ιταλία έχει αναφέρει από την αρχή της πανδημίας ( είναι ένα θλιβερό ρεκόρ στην Ευρωπαϊκή  Κοινότητα  ‘’ post Brexit ’’ είναι μια ήττα για κάθε άνθρωπο. Ο CoronaVirus, ο δικός μας αόρατος εχθρός, αφαίρεσε από όλους έναν  φίλο, έναν συνάδελφο,  έναν  γνωστό, έναν συγγενή  και  συνεχίζει να είναι ισχυρότερος από τα περιοριστικά μέτρα.  Έχουν οργανωθεί όλοι οι τύποι των Εγκλεισμών ( (lockdown ),  όλοι οι τύποι απαγόρευσης κυκλοφορίας,  όλοι  οι  πιθανοί  περιορισμοί, ωστόσο η ασθένεια (  Covid – 19 )  δεν  έχει  εξαλειφθεί, ούτε περιορίζεται,  και  ο αριθμός  των  θανάτων  δεν  δείχνει  κανένα  σημάδι  μείωσης.                                                                                                                          Η σωτηρία της γης εξαρτάται από τα εμβόλια και αυτές τις ημέρες   η  Johnson  &  Johnson  είχε  τη διπλή επιτυχία με το ένα κατά του Έμπολα  και  το  άλλο  κατά  του Coronavirus.   Η πλατφόρμα στην οποία παρήχθησαν είναι η ίδια που θα ξεκινήσει τα ανάλογα εναντίον του HIV, της Zika  και δύο άλλων.  

Υπάρχει είδηση αυτές τις ώρες ενός εμβολίου " jolly – μπαλαντέρ", ικανό με λίγες τροποποιήσεις να είναι ο αντίπαλος όλων των μολύνσεων από τον SARS.  Η ανάπτυξη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Ινστιτούτο τεχνολογίας της Καλιφόρνιας ( CALTECH ).  Η τεχνική είναι εκείνη των νανοσωματιδίων μωσαϊκού και μέχρι στιγμής έχει δοκιμαστεί μόνο σε πειραματόζωα και έχει αναπτυχθεί στην  Οξφόρδη της Μεγάλης Βρετανίας. 

Προφανώς  η  μελλοντική  συζήτηση  θα  είναι  με  βάση  τα  Εμβόλια " Tetra " ή " Multivalent" που οι φαρμακευτικές βιομηχανίες θα προσαρμόζονται κατά καιρούς στις επιδημίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.                                                                                                                           Η  βάση  των  εμβολίων  είναιι  πάντα  έτοιμη και  θα  προσθέσουν μόνο οι  "ειδικοί "  Sars- CoV- 2.

Πάντα για τα εμβόλια  δυο  ωραίες ειδήσεις από τον Οργανισμό "Moscati" του Avellino στην Ιταλία που εντάχθηκε στην ομάδα  των  δοκιμών  ζωντανά  του  Ιταλικού  Εμβολίου  Reithera,  το οποίο πρόσφατα ολοκλήρωσε τα πειράματα  in  vitro. Αυτό το γεγονός , σε αντίθεση με την Pfizer και την Moderna  χρησιμοποιεί  έναν τροποποιημένο  Ιό  φορέα  αδενοιού  γορίλλα.                                                                             

Εκτός από το Moscati του Avellino, λαμβάνουν μέρος το Ινστιτούτο Spallanzani της Ρώμης, άλλα είκοσι κέντρα πανεπιστημιακά / νοσοκομειακά  της Ιταλίας και ένα Γερμανικό.  Πάντα στο "Moscati" έλαβε την εξουσιοδότηση για τον εμβολιασμό των παραληπτών μεταμόσχευσης οργάνων  σε  παρακολούθηση στα τμήματα – θαλάμους  Ογκολογίας, Αιματολογίας, και Ηπατολογίας.  Επίσης και αυτές τις ημέρες, παρότι τους εμβολιασμούς  με καλό ρυθμό, ο αριθμός των μολύνσεων και των θανάτων δεν δείχνει κανένα σημάδι μείωσης.

Εμείς θα θέλαμε να είμαστε πιο τζιτζίκια από μυρμήγκια γιατί ο άνθρωπος τείνει φυσικά να είναι από την πλευρά του τζιτζικιού που χορεύει  και δίνει  διασκέδαση και διασκεδάζει, νομίζοντας ότι τον χειμώνα ποιος ξέρει πόσο είναι μακριά, αλλά στην πρακτική περίπτωση είναι  η τσιγκούνα και όχι συμβιβαστικό μυρμήγκι να έχει δίκαιο  και να είναι σωστό……. 

  

Από το Blogger.