AstraZeneca, Ναι, Όχι, Ίσως.................


Η  Πνευμονική  Θρομβο – Εμβολία,  Ισοδυναμεί 

Με  65  Χιλιάδες  Περιστατικά  Ανά   Ετος.

Πέμπτη  18  Μαρτίου  20 21

Κατά την γνώμη του Roberto  Battiston, ο Ιταλός  Φυσικός Παγκοσμίου φήμης, η δύναμη των αριθμών και τα μαθηματικά μοντέλα δεν μας κάνουν να είμαστε σίγουροι για το βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα της Πανδημίας. Οι Εκστρατείες  Εμβολιασμού που διεξάγονται παντού μας οδηγούν στο να σκεφτούμε ένα ελαφρώς καλύτερο μέλλον.  Η ξαφνική διακοπή που αποφασίστηκε από την Ιταλική Κυβέρνηση για το Εμβόλιο AstraZeneca, ακόμη και αν για προληπτικούς λόγους, ωστόσο, συνεπάγεται επιβράδυνση στον πόλεμο κατά τουCoronaVirus.                                                                                                                                                          Οι Ιταλοί είναι ένας λαός, από ποιητές, μουσικούς, ζωγράφους, γλύπτες, αρχιτέκτονες και ούτω καθεξής στο δρόμο της εσωτερικής  λιχουδιάς, της μεγάλης ευαισθησίας. Είναι διάσημοι για τη συναισθηματική υπερευαισθησία που τους επιτρέπει να συνάψουν άμεση σχέση με τους άλλους. Δυστυχώς, ωστόσο, είναι επίσης ευαίσθητοι σε ανησυχίες, φήμες, ανεξέλεγκτες ειδήσεις, έννοιες, που βρίσκονται στο κινητό τηλέφωνο. Καθοδηγούνται από τον φόβο να κάνουν επιλογές , χωρίς να σκέπτονται ότι οι πληροφορίες χαμηλού επιπέδου, χωρίς Επιστημονική Βάση, που θέτουν σε κίνδυνο την δική τους και την  ζωή των συγκατοίκων τους.                                                                                     

Η  απόφαση  που  ελήφθη  από  τον  Draghi  και  τον  Υπουργό  Υγείας της  Ιταλίας  Speranza  αφού άκουσαν την Γερμανία, την Γαλλία, και την Ισπανία, δεν  έχει  μια  Επιστημονική  Υποστήριξη  και, σύμφωνα με τον Καθηγητή  Margini,  Γενικός  Διευθυντής  της  AIFA  ( Ο  Εθνικός Οργανισμός Της Ιταλία για το Φάρμακο ),  Δεν  Υπαγορεύεται  Από  Κανένα  Συναγερμό  Για  Την Υγεία.                                                                                  

Τα Κράτη που αναφέρθηκαν προτίμησαν  να ανασταλεί προσεκτικά, παρά τον πολύ μικρό αριθμό  Ανεπιθύμητων  Συμβάντων και είναι σωστό πριν  την  ‘’ Επανεκκίνηση ’’ για να επαναλάβει ήδη πολύ θετικούς ελέγχους, δεδομένου  ότι  με  το  Εμβόλιο  της  AstraZeneca  έχουν  εμβολιαστεί   16  εκατομμύρια  άνθρωποι  στον  κόσμο.                                                   

( Σήμερα πρέπει να προσθέσουμε και άλλα εκατομμύρια ανθρώπων που συνεχίζουν να εμβολιάζονται με αυτό το Εμβόλιο ).   Το πρόβλημα αφορά οποιαδήποτε επανέναρξη σύντομα, όταν  θα μπορούσε να υπάρχει το δεύτερο  O.K.  που να χρησιμοποιείται, επειδή η Ιταλική Ευαισθησία είναι παροιμία και μπορεί να μην μας  κάνει… ‘’Επιλέξτε ‘’  το Άγγλο - Ολλανδικό  εμβόλιο που ‘’ κατηγορήθηκε ‘’  για τον τρέχοντα εφιάλτη των ….δικών  μας  βραδιών.  Στην  Ιταλία  η  Πνευμονική  ΘρόμβοΕμβολή  ισοδυναμεί  με  65  χιλιάδες  περιστατικά  ανά  έτος  και με τον εμβολιασμό σε εξέλιξη …. ‘’αναμέναμε’’ μεγαλύτερο  αριθμό  ασθενών,  που  δεν  φαίνεται   να είναι έτσι.                                                                                     

Στην  Ευρώπη  σε  5  εκατομμύρια  εμβολίων  μπορεί  να  υπάρχουν  30  συμβάντα  θρόμβωσης  που  συνδέονται  ή, τουλάχιστον, να  αποδειχθούν.

Επομένως, η  έλλειψη  αιτιώδους  συνδέσμου  μεταξύ  των  γεγονότων   θα  μπορούσε  να  υποδηλώσει  ότι  συνέβησαν  από  σύμπτωση.                                             

Από  Πρακτική Αποψη;;                                                                                                                                    

σε  15  εκατομμύρια   εμβολιασμένων  με  το  εμβόλιο  της AstraZeneca   στην  Αγγλία  15  άτομα  αναφέρθηκαν  σε  πιθανά  θρόμβο – εμβολικά  συμβάντα.

Ένα  χρόνο  της  πανδημίας  μας  δίδαξε  ότι  δεν  υπάρχουν  απόλυτες αλήθειες.  Όποιος καυχιόταν να τις έχει στις τσέπες του έπρεπε  και όφειλε να ξανά πιστέψει, το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι να έχει αμφιβολίες, αλλά αφήνοντας τον εαυτόν  μας  να παραλύσει από τις πολλές αλήθειες!!.                                                                                                                             Ο  σχετικισμός  δεν  επιτρέπεται  στην  Επιστήμη. Οι  Επιστήμονες  δεν  μπορούν  να  προχωρήσουν  ένα  βήμα  τη  φορά και  ούτε  καν  όλοι  στην  ίδια  κατεύθυνση.  Δεδομένου ότι δεν υπάρχει  μηδενικός  κίνδυνος,  πρέπει  να καταλάβουμε ποιος είναι ο μικρότερος και να ετοιμαστούμε να  τον αντιμετωπίσουμε  προσπαθώντας  να  θυμηθούμε  τα  λόγια  του  Λατίνου  Φιλόσοφου Anneo  Seneca :   ‘’ Αυτά  τα  πράγματα  που  μας  φοβίζουν  περισσότερο   είναι  να  φοβίζουν  πραγματικά   λιγότερο’’!.

Στην Ιταλία  υπήρξε βιασύνη για τις ‘’κακές πληροφορίες’’  για τα εμβόλια και πιθανούς θανάτους μετά τον Εμβολιασμό, μετά την χορήγηση των Ευρωπαϊκών  και Αμερικάνικων παρασκευασμάτων.                                              

Τέσσερες  χιλιάδες  Ιταλοί  αρνήθηκαν  το Εμβόλιο, αντιμετωπίζοντας κατανοητούς κινδύνους με την πιθανότητα να προσβληθούν από μία ασθένεια που δεν έχει αποκλειστικά φάρμακα, αλλά  η οποία, δυστυχώς, έχει ποσοστό Ανεπιθύμητων Ενεργειών πολύ υψηλότεροι από εκείνοι που η φωνή του λαού αναφέρει για τα Εμβόλια.

Ο  Εκτελεστικός  Διευθυντής  της  EMA ( Ο  Ευρωπαϊκός  Οργανισμός Φαρμάκου)  Η  Emer  Cooke,  μιλώντας στη συνέντευξη τύπου,  εξήγησε :  ‘’ Κάνουμε αυτήν την αναθεώρηση ακολουθώντας τις ανησυχίες που εγείρονται ’’ στην συνέχεια μετά τους θανάτους που σημειώθηκαν μετά την χορήγηση του Εμβολίου,  υπογραμμίζοντας  ότι  η προτεραιότητα  είναι  ‘’ η  διασφάλιση  της ασφάλειας του Εμβολίου ‘’.

‘’ Δεν  υπάρχουν  ενδείξεις  ότι  οι  Εμβολιασμοί  ενδέχεται  να  έχουν προκαλέσει  αυτά τα συμβάντα’’,   αλλά  η  EMA  εξακολουθεί  να διεξάγει  μια  αυστηρή  ανάλυση  των  Θρόμβο -  Εμβολικών Συμβάντων  ‘’εξετάζοντας ‘’  τις  ύποπτες  αντιδράσεις  κατά περίπτωση ’’.                                                              

Ο  Εκτελεστικός  Διευθυντής  της  EMA  επανέλαβε  ότι  :                                                            

‘’ προς το παρόν δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι το Εμβόλιο προκάλεσε αυτές τις καταστάσεις, δεν έχουν εμφανιστεί σε κλινικές δοκιμές ούτε έχουν αναφερθεί ως γνωστές παρενέργειες ’’.  Σύμφωνα με όσα εξήγησε η Emer Cooke, μέχρι στιγμής υπάρχουν   30 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις θρόμβωσης μετά την χορήγηση του Εμβολίου AstraZeneca,  σε  ‘’σχεδόν 5  εκατομμύρια  ατόμων εμβολιασμένων ‘’. Το επίπεδο του ποσοστού των Θρόμβων και των Εμβολών σε συνέχεια μετά την χορήγηση του Εμβολίου κατά του Covid, ενημέρωσε η  ΕΜΑ, δεν φαίνεται να είναι υψηλότερη από  ‘’ εκείνο του γενικού πληθυσμού’’.                                                                                                                         

‘’ Πολλές χιλιάδες ατόμων εμφανίζουν Θρομβώσεις κάθε χρόνο στην Ευρώπη για διαφορετικούς λόγους ‘’, και  η  πρόθεση  της  EMA  είναι  για  να  διευκρινίσει  μια  φορά  για  πάντα   εάν  ‘’ αυτό  είναι  μια  παρενέργεια  ή  μια  σύμπτωση’’,  πρόσθεσε  η  Emer Cooke.  Είναι στην διαδικασία και αξιολογούνται συμβάντα που σχετίζονται με όλα τα εμβόλια, ακόμη και αν  ‘’ επί του παρόντος αυτή την στιγμή έχουν  αναφερθεί  περιπτώσεις  για το Εμβόλιο της AstraZeneca ’’.    Η κατάσταση που προέκυψε δεν μεταβάλλει την αναλογία κινδύνου –οφέλους  του Εμβολίου της AstraZeneca  που παραμένει σε μεγάλο βαθμό θετικό.   Η  αξιολόγηση  της  EMA  αναμένεται  σε  λίγες  ημέρες,  και  η  Emer Cooke  τόνισε  ότι  θα  διασφαλιστεί  η  ‘’ διαφάνεια ‘’  και  ότι, για  άλλη  μία  φορά,  ο  στόχος  είναι  ‘’ να εγγυάσαι την ασφάλεια του Εμβολίου’’.

Ήδη την Παρασκευή :  19. Μαρτίου. 2021!                                                                                                                   

Η  EMA  ΩΣ  ΓΝΩΣΤΌ  ΕΙΧΕ  ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ  ΚΑΙ  ΕΘΕΣΕ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ  ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΙΜΟΤΗΤΑ  ΤΟΥ  ΕΜΒΟΛΙΟΥ  ΓΙΑ  ΤΟΝ  ΠΛΗΘΥΣΜΟ  ΑΛΛΑ ΕΚΤΙΜΩ  ΟΤΙ  Η  ‘’ΖΗΜΙΑ’’   ΕΧΕΙ  ΓΙΝΕΙ  ΓΙΑΤΙ  ΑΥΤΟ  ΤΟ  ‘’ ΜΠΡΟΣΤΑ – ΠΙΣΩ ‘’  ΜΟΝΟ  ΚΑΚΟ  ΚΑΝΕΙ  ΣΤΗΝ  ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΑ  ΤΟΥ  ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ.                                                                             

Παρά τις πολλές  διαβεβαιώσεις για τα εμβόλια και επίσης και για αυτό της AstraZeneca, στην Ιταλία αλλά και στην Ελλάδα όπου μπορώ να πω με κάθε ειλικρίνεια, η εσφαλμένη επικοινωνία συνεχίζει να κυριαρχεί.  Επίσης να αναφέρουμε ότι η Ελληνική Κυβέρνηση δεν ‘’μπήκε’’  στο ντόμινο των άλλων Κρατών της Ευρωπαϊκής  Ένωσης  και συνέχισε να πραγματοποιεί  το Εμβόλιο της AstraZeneca  χωρίς καμία  διακοπή. Είναι από τα λίγα καλά που έκανε και οφείλω να το αναφέρω.   Παρά το γεγονός ότι αν και δεν υπάρχει αποδεδειγμένη αιτιώδης  σχέση μεταξύ της χορήγησης και ορισμένων περιπτώσεων θρόμβωσης, πολλοί Ιταλοί που περίμεναν να λάβουν τη δόση για να αποτρέψουν τον κίνδυνο από τον Covid αποφάσισαν να ακυρώσουν το Εμβόλιο…..  ‘’ που κάνει κακό’’.  Στο θέμα  παρενέβη και μίλησε επίσης μέσω  Twitter ένας από τους Επιστήμονες που εργάστηκε για το εμβόλιο της AstraZeneca : Ο Ιταλός Giacomo  Gorini, που εργαζόταν στο Πανεπιστήμιο της Oxford, μετά την αποφοίτηση του από το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Το Σάββατο 13- Μαρτίου επέλεξε το δικό του προφίλ στο Twitter για να επικοινωνήσει, με μεγάλη λύπη, ότι τα νέα για την απόσυρση  των παρτίδων, οδήγησε ένα λύκειο να ακυρώσει την πρόσκληση που του είχαν προτείνει για να μιλήσει στους μαθητές. Ο Giacomo  Gorini  εξήγησε να είναι ενοχλημένος για  διάφορους λόγους που αναφέρει : βρισκόμαστε στο σημείο όπου η παρουσία ενός Επιστήμονα που έχει περιοριστεί να κάνει τη δουλειά του σε Παγκόσμια Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης δεν έχει αξιολογηθεί.  ‘’ Το Εμβόλιο στο Ηνωμένο Βασίλειο λειτουργεί  πολύ καλά, το αγαπάνε και το θέλουν, και κρατά τους ανθρώπους εκτός των νοσοκομείων ‘’.  Αυτή η κατάσταση θα μπορούσε επίσης να συμβεί  και στην Ιταλία ‘’ εάν δεν υπήρχε δυσπιστία λόγω μιας λανθασμένης επικοινωνίας.                                                                                                                                                               

Θα μας κοστίσει ακριβά.

O Giacomo  Gorini  στην συνέχεια πρόσθεσε πως είναι ‘’ αποθαρρυντικό’’ αυτό που επιβεβαιώνεται στην Ιταλία, όπου   ( ‘’Chi la spara  grossa -  όποιος πυροβολεί grosso   {τα λέει όπως θέλει } καλείται συχνά και επανειλημμένα  από την τηλεόραση και  για  αυτό  συνεχίζει  να  μπαίνει  στα  σπίτια  των  Ιταλών πολιτών ’’. ‘’ Αυτό το επεισόδιο τονίζει επίσης τη δύναμη της επικοινωνίας – πρόσθεσε –όχι μόνο σε περιεχόμενο αλλά και σε μορφή. Από ένα άρθρο σε μια εφημερίδα, ένα σχόλιο στην τηλεόραση μια ανάρτηση στο Facebook μπορούν να υπάρξουν απρόβλεπτες συνέπειες από τις οποίες βλέπουμε μόνο ένα παράδειγμα ‘’

Ένας χρόνος της πανδημίας μας δίδαξε ότι δεν υπάρχουν απόλυτες αλήθειες. Όποιος καυχιόταν να τις έχει στις τσέπες του έπρεπε να αλλάξει γνώμη. Το αληθινό πρόβλημα δεν είναι να έχουμε αμφιβολίες,  αλλά να αφήσουμε τον εαυτόν μας να παραλύσει από τις πολλές αλήθειες!.  Ο σχετικισμός δεν επιτρέπεται στην Επιστήμη , οι Επιστήμονες δεν μπορούν να προχωρήσουν ένα βήμα τη φορά και ούτε καν  είναι όλοι στην ίδια κατεύθυνση.  Δεδομένου ότι δεν υπάρχει μηδενικός κίνδυνος, πρέπει να καταλάβουμε ποιος είναι ο μικρότερος και να προετοιμαστεί να τον διατρέξουμε, προσπαθώντας να θυμηθούμε τις λέξεις του Λατίνου Φιλόσοφου Anneo  Seneca :  ‘’ πραγματικά εκείνα τα πράγματα που μας φοβίζουν περισσότερο είναι λιγότερο να φοβόμαστε’’.  Και στο τέλος κλείνουμε με τον Ιταλό, Alberto  Mantovani,  ένας από τους μεγαλύτερους Ανοσολόγους (Immunologo-Immunology  )  στον κόσμο, που είναι αντίθετο με την απόφαση                           Της Ιταλικής Κυβέρνησης και εκείνων των Ευρωπαϊκών να αναστείλουν  ένα  Εμβόλιο στην πλήρη εκστρατεία διανομής και εμβολιασμού. Η προσπάθεια του Εμβολιασμού έπρεπε να πολλαπλασιαστεί, όχι να την αναστείλουν. Η προληπτική στάση δεν έπρεπε να είναι με τόσες περισσότερες παραλλαγές και με πολύ περισσότερη θνησιμότητα.   Μόνο τα εμβόλια είναι χρήσιμα σε αυτή την περίπτωση και σίγουρα όχι οι..... έρευνες  για τις παρενέργειες.             
 

Από το Blogger.