Η ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ΤΗΣ WADA ΣΥΝΙΣΤΑ ΤΗ ΜΗ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗ ΓΙΑ THN RUSADA.



( EΘNIKOΣ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΑΝΤΙ – ΝΤΟΠΙΝΓΚ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ ).

Η  ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΤΟΥ  ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ  ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΞΕΤΑΣΗ ΤΗΣ ΣΥΣΤΑΣΗΣ  ΣΤΙΣ  9 – ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ – 2019.

ΜΟΝΤΡΕΑΛ,  22 - Νοεμβρίου - 2019
Ο  Παγκόσμιος  Οργανισμός  για  την  καταπολέμηση  του  ντόπινγκ (WADA)
επιβεβαιώνει  ότι  σήμερα  η WADA  απέστειλε  σύσταση                                   στην Ανεξάρτητη  Επιτροπή  Ελέγχου  Συμμόρφωσης ( CRP )                                       προς την Εκτελεστική  Επιτροπή  Της  WADA (ExCo)  όσον αφορά τη συνεχή συμμόρφωση της διαδικασίας πού ασκήθηκε κατά τον Εθνικό Οργανισμό Αντί – Ντόπινγκ της Ρωσίας. (RUSADA).
Το Λεπτομερές, Εμπιστευτικό Έγγραφο - το οποίο θα συζητηθεί από την ExCo  κατά τη σύνοδό του στις 9 Δεκεμβρίου στο Παρίσι της Γαλλίας –
συνιστά την Αποστολή  Ειδοποίησης  προς  Τον Εθνικό Οργανισμό Της Ρωσίας   ( RUSADA), η  οποία  βεβαιώνει  τη  μη  συμμόρφωση  με  μια  κρίσιμη απαίτηση του Διεθνούς  Προτύπου  Συμμόρφωσης των  Κωδικών από τους  Υπογράφοντες (ISCCS),
Προτείνει  σοβαρές  συνέπειες  σύμφωνα  με τις αρχές που  ορίζονται στο ISCCS. και προτείνοντας όρους αποκατάστασης.

Η σύσταση του CRC ( ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΕΠΙΤΡΟΠΗ  ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΥΜΜΟΡΦΩΣΗΣ ) βασίστηκε σε εκθέσεις της WADA Intelligence  and  Investigations (I & I) και Ανεξάρτητων Ιατροδικαστών, οι οποίες εξετάστηκαν από τη CRC κατά τη συνεδρίασή τους στις 17 Νοεμβρίου, σχετικά  με ορισμένες  ασυνέπειες που  εντοπίστηκαν  σε  ορισμένα  από τα στοιχεία  που ανακτήθηκαν από την WADA από το εργαστήριο της Μόσχας τον Ιανουάριο του 2019. Η  Μεταγενέστερη  Αξιολόγηση της WADA I & I  περιελάμβανε  την  εξέταση των  απαντήσεων  από  τις  Ρωσικές  Αρχές  σε έναν κατάλογο λεπτομερών και τεχνικών ερωτήσεων, συμπεριλαμβανομένων των ερωτήσεων  παρακολούθησης που  έθεσε  η  WADA  I & I  και  οι  Εγκληματολόγοι.
Οι ερωτήσεις αυτές έδωσαν στην RUSADA και  στο Ρωσικό  Υπουργείο Αθλητισμού την ευκαιρία  να εξηγήσουν τις ασυνέπειες, στο πλαίσιο  της απόφασης της WADA στις 17 Σεπτεμβρίου 2019, να ξεκινήσει μια επίσημη διαδικασία συμμόρφωσης κατά της RUSADA.
Η WADA  συνεχίζει να ασχολείται με το θέμα  αυτό δυναμικά  και όσο το δυνατόν γρηγορότερα, ενώ  ταυτόχρονα διασφαλίζει ότι  τηρείται η δέουσα διαδικασία, όπως  περιγράφεται  στο ISCCS.
 Εν τω μεταξύ, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, οι 40+ περιπτώσεις που απεστάλησαν από τον WADA τον Ιούλιο σε διάφορες  Διεθνείς  Ομοσπονδίες για δράση βασίστηκαν σε δεδομένα  που δεν επηρεάστηκαν από αυτές τις ασυνέπειες. Συνεπώς, οι περιπτώσεις αυτές μπορούν να προχωρήσουν χωρίς καθυστέρηση, και  περισσότερες  τέτοιες  περιπτώσεις  θα  ακολουθήσουν εν ευθέτω  χρόνο.

Από το Blogger.