Η WADA αναλύει τη σύνθεση της επιτροπής των ονομασιών Μόντρεαλ, 25- Οκτωβρίου- 2019


Μόντρεαλ,  25- Οκτωβρίου-  2019 - Ο Παγκόσμιος  Οργανισμός  για  την  καταπολέμηση του ντόπινγκ (WADA) είναι  στην  ευχάριστη  θέση  να  παράσχει  περαιτέρω  πληροφορίες σχετικά  με  τη  σύνθεση  και  την  εντολή  της  Eεπιτροπής για τις επιτροπές  υπό ψηφιοτήτων  της WADA, η οποία έχει συσταθεί για να διασφαλίσει ότι οι κατάλληλοι άνθρωποι, και η ανεξαρτησία, υπηρετούν σε ανώτερους  ρόλους  διακυβέρνησης  στη WADA. Η σύσταση της επιτροπής αποτελεί μία από τις ευρείες  μεταρρυθμίσεις  στον  τομέα  της  διακυβέρνησης που εγκρίθηκε από το Συμβούλιο  Ίδρυσης  της WADA τον Νοέμβριο του 2018.
Όσον  αφορά τη σύνθεση, τον  Σεπτέμβριο του 2019, η Εκτελεστική  Επιτροπή  του Παγκόσμιου  Οργανισμού  (ExCo)  ενέκρινε τα ακόλουθα μέλη της εναρκτήριας επιτροπής.
Τα μέλη ταυτοποιήθηκαν, προσλήφθηκαν, εξετάστηκαν και συνιστώνται στο ExCo από την Korn  Ferry, μια  εξωτερική  εταιρεία  που η WADA είχε αναλάβει  για το σκοπό αυτό μετά από έγκριση από την ExCo  τον Μάιο του 2019.
Το λεπτομερές  σχέδιο υλοποίησης  των μεταρρυθμίσεων  διακυβέρνησης, το οποίο εγκρίθηκε από  την  ExCo τον Μάιο του 2019, περιγράφει  το επιταχυνόμενο έργο που απαιτείται  από την Επιτροπή.  Ιδιαίτερα, η Επιτροπή  θα:
1) : Na αναζητηθεί  έναν  νέο Πρόεδρο της  Επιτροπής  Ελέγχου Συμμόρφωσης  και σύντομα θα  αρχίσει να εξετάζει τους  υποψηφίους  για τους άλλους  Προέδρους  της  Μόνιμης Επιτροπής της WADA, για  σύσταση  στην  ExCo  τον Ιανουάριο του 2020.
2): Τον Ιανουάριο του 2020, θα υποβάλουν έκθεση σχετικά με την άσκηση χαρτογράφησης δεξιοτήτων των δέκα εμπλεκόμενων μερών στην ExCo  (που θα διοριστούν τον Νοέμβριο του 2019) και θα προτείνουν  προφίλ  για τα νέα ανεξάρτητα μέλη του ExCo. και
3): Στη συνέχεια, να είναι  σε ετοιμότητα  για να ελέγξουν  τους  υποψηφίους  για τα δύο νέα  ανεξάρτητα  μέλη.
Με βάση  τις  συστάσεις  της  Ομάδας  Εργασίας  της  Διακυβέρνησης  της  WADA,  η Εναρκτήρια  Επιτροπή  θα  αναλάβει τα καθήκοντά της  έως  ότου διοριστεί  από την ExCo η Πρώτη Μόνιμη  Επιτροπή  τον Μάιο του 2020.
Τα μέλη της επιτροπής μπορούν να υποβάλουν αίτηση για να συνεχίσουν εφόσον το επιθυμούν.






Από το Blogger.