Πέντε υπέροχοι «θρύλοι» από τα παλιά

Αλλιώτικες ιστορίες, ιδιαίτερα προφίλ και ένα μοναδικό στίγμα


Γοητευτικοί, σέξι και τελείως ερωτεύσιμοι τότε, αλλά και τώρα. Ανήκουν στην κατηγορία των «θρύλων», σίγουρα με διαφορετικές προσωπικότητες και ξεχωριστές γοητείες, που αναμφίβολα τρέλαιναν και εξακολουθούν να τρελαίνουν τον κόσμο. Ο καθένας φέρει μια αλλιώτικη ιστορία, ένα ιδιαίτερο προφίλ και ένα μοναδικό στίγμα.

Αλέν Ντελόν. 

Σήμερα είναι 83 ετών και το ίδιο γοητευτικός όπως τη δεκαετία του '60. Καμιά σχέση με Αμερική, ο απόλυτος Γάλλος, ίσως ο ομορφότερος ηθοποιός που πέρασε ποτέ από το Χόλλυγουντ. 

Ο ίδιος, χορτασμένος από όλα, έχει δηλώσει: «Η ζωή δεν έχει πλέον να μου φέρει πολλά. Έχω μάθει τα πάντα, τα έχω δει όλα αλλά, πάνω απ’ όλα, μισώ αυτή την εποχή, ξερνάω». Δεξιός, πατριώτης, υποστήριξε δημόσια τη Λεπέν, όπως και η Μπριζίτ Μπαρντό.

Σον Κόνερι. 

Οι άντρες οφείλουν στον Σερ Σον Κόνερι τον Τζέημς Μποντ και οι γυναίκες την πατρική φιγούρα που χρειάζονται να έχουν πάντα ως το πρότυπο του ιδανικού άντρα. Είναι η βαριά, βαθιά φωνή και η θεατρική προφορά του; Μήπως τα πολλά βραβεία του; Μην είναι ότι δείχνει καθαρός και ειλικρινής; Ότι είναι ψηλός και επιβλητικός; Μήπως όλα αυτά; Το περιοδικό «People», πάντως, τον έχει αναδείξει ουκ ολίγες φορές ως έναν από τους άνδρες-είδωλα, κι ας είναι 88 ετών σήμερα.

Ρόμπερτ Ρέντφορντ

Το καλοκαίρι που μας πέρασε αποφάσισε να αποσυρθεί από την υποκριτική, έχοντας κερδίσει 2 Όσκαρ, έξι Χρυσές Σφαίρες και ένα βραβείο BAFTA. Έπαιξε σε δεκάδες επιτυχίες, αλλά και σκηνοθέτησε ταινίες όπως, «Το ποτάμι κυλά ανάμεσά μας» και «Συνηθισμένοι άνθρωποι». Ακόμα και στα 82 του έτη, στέκεται ως ένας άρχοντας. 

Δεν είναι ρυτιδιασμένος, είναι χαραγμένος από εμπειρίες που εμείς μπορούμε μόνο να φαντασιωθούμε. Δεν είναι ταλαιπωρημένος, είναι ταξιδιώτης που θα πιει μια γουλιά από το νερό του, θα πάρει μια ανάσα και θα μας πει ιστορίες που θα φέρουν δάκρυα στα μάτια μας.

Αλ Πατσίνο. 

«Κοντός αλλά θαυματουργός». Ο ηθοποιός που, παρότι είναι σχεδόν 1.70, όλοι μίλαγαν για μια «σπάνια μορφή, που περνά μπροστά από τις κινηματογραφικές οθόνες». Τέτοιας γκάμας ηθοποιός, που πλέον είναι πολύ δύσκολο να βρεθεί. 

Η ιδιαίτερη γοητεία του αλλά και οι ρόλοι τους οποίους ενσάρκωνε έκαναν τις γυναίκες να τρελαίνονται τότε και τώρα.
Ξεχωριστή θέση παίρνει ο Γκρέγκορι Πεκ, ο «θεός» όπως τον αποκαλούσαν. Παρόλο που δεν βρίσκεται πια εν ζωή, έχει μείνει στην ιστορία των πιο σέξι ηθοποιών της δεκαετίας του, μαζί με τους Μάρλον Μπράντο, Τζέημς Ντιν, Πολ Νιούμαν. Αποτελεί την ενσάρκωση της γοητείας του παλιού Χόλλυγουντ. «Νύχτα Αγωνίας», «Υπόθεση Παραντάιν», «Τα Χιόνια στο Κιλιμάντζαρο», «Διακοπές στη Ρώμη» και φυσικά «Σκιές στη Σιωπή». Δεν χρειάζονται άλλα λόγια

Από το Blogger.