Οι εκλογές του 2018, ο Μπερλουσκόνι και το συμβόλαιο με τους Ιταλούς: ποιες δεσμεύσεις έχουν τηρηθεί;


 Την Τετάρτη το βράδυ,  στα  στούντιο   της Porta a Porta,  στην  RAI ο Cavaliere υπέγραψε ένα  καινούργιο 
-  νέο συμβόλαιο   με τους  ιταλούς  ψηφοφόρους» και ανακοίνωσε,  «Το Πανεπιστήμιο της Σιένα επιβεβαιώνει ότι έχουμε σεβαστεί το πρόγραμμα του Μαΐου 2001 για τεσσεράμισι  σημεία  ». Δείτε πώς πήγε

Η παλιά και  το  νέο  συμβόλαιο με τους Ιταλούς
Τον Μάιο του 2001, προσκεκλημένος   στην  πολύχρονη  διάρκειας , γνωστή  εκπομπή  Porta a Porta   του  Bruno Vespa,  Ο  Σίλβιο Μπερλουσκόνι  υπέγραψε   το πιο διάσημο «Συμβόλαιο μετους  Ιταλούς» «μεταξύ Σίλβιο Μπερλουσκόνι   που  γεννήθηκε στο Μιλάνο στις 29 Σεπτεμβρίου του συγκεκριμένου έτους ....» και « οι  Ιταλοί  πολίτες ». Με αυτό  βρέθηκε  η   Κέντρο – Δεξιά κέρδισε τον γύρο της 13ης Μαΐου. Στο συμβόλαιο υπάρχουν πέντε «συγκεκριμένες δεσμεύσεις ». Ποια έχουν γίνει  πραγματικότητα;
Σχετικά  με  την  μείωση  των  φόρων,  για παράδειγμα, ο πρώην πρωθυπουργός  ακολουθεί  και  εμμένει εν μέρει  στο συμβόλαιο   που υπογράφεται  στην  εκπομπή  του  BrunoVespa  εισάγοντας  την  « notaxarea – όχι  φορολογικό  τομέα »  για εισοδήματα έως 14,5 εκατομμύρια ευρώ, και όχι όπως ανακοινώθηκε μέχρι και 22 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Ο πρώην Ιππότης, ωστόσο, δεν πρόκειται να περάσει για έναν πωλητή  ελπιδοφόρων  υποσχέσεων.  Και με κάθε ευκαιρία αφήνει  να  ξεφύγει  εκφράσεις  και   λέξεις αυτού του  περιεχομένου: «Δεν είμαστε εμείς που  το  λέμε ότι έχει  πραγματοποιηθεί. Είναι όμως μια μελέτη του Πανεπιστημίου της Σιένα που επιβεβαίωσε πρόσφατα ότι έχουμε σεβαστεί αυτό το πρόγραμμα για τεσσερισήμισι βαθμούς ». Δείτε πώς πήγε:





  

Η φορολογική επιβάρυνση

Στο πρώτο σημείο  το  συμβόλαιο   με τους Ιταλούς έχει ως εξής: "Μείωση της φορολογικής επιβάρυνσης". Εισερχόμενοι συγκεκριμένα, ο μπλε ηγέτης ανακοίνωσε την απαλλαγή φόρου εισοδήματος , μετονομαζόμενη σε "notaxarea- καμία φορολογική ζώνη". Μια υπόσχεση που πραγματοποιήθηκε   εν μέρει, υπογραμμίζει μια μελέτη τουVoce.info.
«Με τη φορολογική μεταρρύθμιση του Μπερλουσκόνι έχουν  εξαιρεθεί – απαλλαγεί  τα  εισοδήματα μέχρι € 7.500  (14,5 εκατομμύρια λίρες), γιατους  εργαζόμενους (περίπου 16 και μισό εκατομμύρια το 2005), έως και 7.000 ευρώ (13,5 εκατομμύρια λίρες ) για  τους  συνταξιούχους (περίπου 16 και μισό εκατομμύρια το 2005), έως και 4.500 ευρώ (8,7 εκατομμύρια λίρες) για τους αυτοαπασχολούμενους (περίπου 6 εκατομμύρια το 2005) και μέχρι3.000 ευρώ (5,8 εκατομμύρια λίρες) γιατους  εισοδηματίεςαπό γη και κτίρια ».
Στο πλαίσιο   του  συμβολαίου  με  τους  Ιταλούς προβλεπόταν στη συνέχεια να μειωθούν οι φόροι στο 23% για εισόδημα έως 200 εκατομμύρια λιρέτες ετησίως και 33% για εισόδημα άνω των 200 εκατομμυρίων λιρετών ετησίως.
ΧρησιμοποιώνταςπάντατοdeLavoce.info, στην πραγματικότητα "κατά τη διάρκεια της θητείας τουBerlusconi-2001, τα δύο ποσοστά δεν έχουν εισαχθεί". Αλλά αναμορφώθηκαν σύμφωνα με αυτά τα ποσοστά:
29% της φορολογίας εισοδήματος μεταξύ 15 χιλ. Ευρώ και 29 χιλ. Ευρώ,
31% φορολογία εισοδήματος μεταξύ 29 χιλιάδες Ευρώ και 32.600,
39% για τα άτομα μεταξύ 32.600 ευρώ και 70 χιλ. ευρώ, και τελικά
45% φόρος από 70 χιλ. ευρώκαι  ανεβαίνουν.


Όσο γιατην άλλη υπόσχεση σοκ - την κατάργησητου φόρου κληρονομιάς( Labolizionedellatassadisuccessione) - HLavoce.infoγράφει ότι η μεταρρύθμιση της  Κέντρου – Δεξιάς  :
«έχει ολοκληρώσει τη διαδικασία που ξεκίνησε από την προηγούμενη κυβέρνηση του Πρόντι, που με το νόμο 342 του 2000 είχε καταργήσειτο φόρο κληρονομιάςγια όλα τα περιουσιακά στοιχεία μέχρι 350 εκατομμύρια λίρες για κάθε κληρονόμο.
Η επέκταση που εφαρμόζει η κυβέρνηση Berlusconiσυνεπώς είχεαντίκτυπο στους κληρονόμους περιουσιακών στοιχείων που υπερβαίνουν τα 180 χιλιάδες ευρώ, υπολογιζόμενα βάσει της κτηματολογικήςαξίας του κτιρίου (πολύ χαμηλότερα από τα εμπορικά) ».


Εγκλήματα και αστυνομικοί της γειτονιάς

Η εισαγωγή του αστυνομικούτης  γειτονιάς και η μείωση του αριθμού των εγκλημάτων σε σύγκριση με τα  3 εκατομμύρια ήταν οι στόχοι του πρώην πρωθυπουργού.
Σύμφωνα με τοlavoce.info,
"το σχέδιο που εισήχθη το 2002 εξετάστηκε ενώπιουτου  Ελεγκτικού  Συνέδριου το οποίο κατά το 2009 προέβη  και  συνέταξε διεξοδικήδιερεύνηση - έρευναγια την εφαρμογή του."
Και η έκθεση δείχνει "μια ουσιαστική αποτυχία του σχεδίου, που δεν τέθηκε ποτέ σε ισχύ".
Η ομιλίαγιατη μείωση τουαριθμού των εγκλημάτων είναι διαφορετική.
Διασχίζοντας τα στοιχεία της ISTAT, αποδεικνύεται ότι το 2001 το ινστιτούτο ανέφερε 2,879.171 εγκλήματα που αναφέρθηκαν.
Ενώ το 2005, στο ύψος των διευθυντικών στελεχών του Μπερλουσκόνι, ο αριθμός τους  μειώθηκε σε περίπου 2 εκατομμύρια και 750 χιλιάδες.
Όσον αφορά την καινοτομία του αστυνομικού της γειτονιάς, μια μελέτη της Sole24oreτονίζει ότι
« υπήρχαν 3.701 οι  άνθρωποι  της επιβολής του νόμου που ανατέθηκαν στο έργο της αστυνομικής γειτονιάς ».











Μείωση κατά το ήμισυ της  ανεργίας.
Επίσης, την Τετάρτη το βράδυ, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον BrunoVespa, ο πρώην Cavaliere καυχήθηκε ότι «μεταξύ 2001 και 2006 δημιουργήσαμε ενάμιση εκατομμύριο θέσεις εργασίας».
Με βάση τα στοιχεία της ISTATμεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2001 και του δεύτερου τριμήνου του 2006, ο αριθμός των εργαζομένων αυξήθηκε κατά 1.066 εκατομμύρια μονάδες. Ωστόσο, η βεβαίωση του Μπερλουσκόνι, που διαβάζουμε στο φάκελοτου  deLavoce.info, είναι εν μέρειαλήθεια. Την ίδια χρονική περίοδο,  η Sole24oreκατάγραψε,το ποσοστό  της  ανεργίαςνα  μειώθηκε από 9,2% σε 7,1%.


Αύξηση των ελάχιστων συντάξεων

Κατά το οικονομικό έτος 2002, η εκτελεστική εξουσία του Berlusconi εισήγαγε μια τροποποίηση της ελάχιστης σύνταξης, η οποία αυξήθηκεέτσι στα € 516,46 το μήνα, για άτομα ηλικίαςάνω των 70 ετών, ένα ακροατήριο1,8 εκατομμυρίων ηλικιωμένων. Ωστόσο, σύμφωνα με τις εκθέσεις του  Lavoce.info,
«  το 2006 μπορούμε να εκτιμήσουμε, με τη βοήθεια της έρευνας του ίδιου έτουςτης Τράπεζας της  Ιταλίας για   τους   οικογενειακούςπροϋπολογισμούς, ότι εξακολουθούν να υπάρχουν4,4εκατομμύρια άτομα με σύνταξη μικρότερηαπό550 ευρώ ».




Τα μεγάλα έργα

Το εκτιμώμενο κόστος για τα μεγάλα έργα που σχεδιάστηκαν, τουλάχιστον σύμφωνα με το νόμο περί στόχων  της  21ηςΔεκεμβρίου2001, ήταν 125,8 δισεκατομμύρια ευρώ, τα οποία ενημερώθηκαν το 2006 σε 173 δισεκατομμύρια ευρώ.
 Ωστόσο το Lavoce.infoγράφει:
«Δεύτερον, ακόμη και αν μπορείτε να ελέγξετε  και  να  επιβεβαιώσετε  το ποσοστότων έργων» επί τόπου «στο φυσικό »  στην  περίοδο της  φυσιολογικής  πτώσης– εκπνοής -της   κυβέρνησης, είναι δύσκολο να αξιολογηθεί η καταλληλότητα των μέτρων που λαμβάνονται.
Στηνπραγματικότητα, το άνοιγμα ενός εργοταξίου, που συνοδεύεται απότην αποτυχία ολοκλήρωσης και εγκατάλειψης του έργου για διάφορους λόγους, όπως η έλλειψη κονδυλίων, οδηγεί  αποκλειστικά  και  μόνο σε σπατάλη χρηματοοικονομικών πόρων ».
Και ανάμεσαστα μεγάλα έργαπου προβλέπει το σχέδιο του Μπερλουσκόνι, πώς μπορούμε να ξεχάσουμε τη Γέφυρα πάνω από το Στενό – ( ilPontesulloStretto ).
Μια υπόσχεσηπού ο μπλε ηγέτης συνεχίζει να ονειρεύεται:
"Θέλουμενα χτίσουμετη  Γέφυραπάνω απότο Στενό,ήμασταν σχεδόνεκεί, τότε σταμάτησαν τα πάντα. Είμαι βέβαιος ότιθα κερδίσουμε τις εκλογές και θα αναλάβω αυτή τη δέσμευση:
Μόλις  κατακτήσουμε  την κυβέρνησηθα κάνουμε τη Γέφυρα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ
Εννοεί  την  σύνδεση  της  νήσου  της  Σικελίας  με  την  υπόλοιπη  Ιταλία, δηλαδή  με  ‘’ ilPontedelloStretto’’!!!.



ΠΗΓΗ: Corrirere.it
ΑπότονGiuseppeAlbertoFalci

Της   μεγαλύτερης  ανέκαθεν  Ιταλικής   Εφημερίδας   στην  Ιταλία,  ανέκαθεν,  της CorrieredellaSera!!!.ΣΕ  ιστορία  και  σε  κυκλοφορία. Προσπάθησε  να  την  ξεπεράσει  σε  κυκλοφορία  η  Repubblicaαλλά  τελικά  δεν  τα  κατάφερε,  αν  και  γιατί  πρωτό - εκδόθηκε  πολύ  αργότερα  το  1976.

Από το Blogger.