ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ – ΕΜΒΟΛΙΟ ΓΙΑ COVID -19

Επειδή η ημιμάθεια, (γενικά αλλά και ειδικά για ένα  πάρα πολύ εξειδικευμένο – ευαίσθητο  θέμα,

όπως είναι το μέγιστο θέμα των εμβολίων σε αυτή την πολύ άσχημη περίοδο που διανύουμε με την κατάσταση εξαιτίας  αυτού του ύπουλου και διαβολεμένου Ιού του Corona), είναι πάρα πολύ επικίνδυνη για το σύνολο των  απλών ανθρώπων  οι οποίοι αντί  να  έχουν  μια  πραγματική – ουσιαστική – αληθινή βοήθεια και στήριξη από τις πολιτικές αρχές και την υπεύθυνη δημοσιογραφική ενημέρωση  με όσο τους επιτρέπει και φθάνει η γνώση τους, βεβαίως όχι με προπαγάνδα - όχι με υποκειμενική άποψη  και διαμόρφωση – όχι με διαρκή  χειραγώγηση και από τις δύο πλευρές, έτσι ώστε όλοι να  βρίσκονται πολύ μπερδεμένοι εξαιτίας της πολιτικής αδράνειας που οι πολιτικοί γνωρίζουν γιατί συμπεριφέρονται με αυτό τον τρόπο και η ενημέρωση επίσης το ίδιο. Τα εμβόλια είναι ένα πάρα πολύ εξειδικευμένο ‘’ εργαλείο’’ το οποίο δεν είναι σε θέση να το καταλάβουν όλοι -  να το αντιληφθεί – να  το κατανοήσει το μεγαλύτερο μέρος των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο.  Και έτσι αντί να βοηθάμε τον κόσμο του τα λέγουν έτσι που γίνονται πιο xειρότερα.  Βεβαίως υπάρχει και η μεγάλη ευθύνη  του Ελληνικού  λαού.   Ενώ λοιπόν μιλάμε για το εμβόλιο – τα εμβόλια όποια και αν είναι αυτά- ασχολούνται με τα επουσιώδη και όχι με την ουσία.    Επίσης επειδή ένας  επιστήμονας αναφέρεται για μια κατηγορία φαρμακευτικών ουσιών που έχουν πάρει (αν δεν κάνω λάθος) άδεια από τον Φαρμακευτικό Οργανισμό  Φαρμάκων και Τροφίμων ( F D A  ) των Η.Π.Α  και ζητάει μάλλον, από ποιους προσωπικά δεν ξέρω, αλλά μπορώ  να φαντάζομαι από τους υπευθύνους πολιτικούς της Ελληνικής κυβέρνησης και κατά συνέπεια από την Ελληνική Επιτροπή Των Επιστημόνων που ασχολούνται με την αντιμετώπιση του CoronaVirus.  

Μιλάω για το Μονοκλονικά Αντισώματα  που δύο κολοσσοί έλαβαν κατεπείγον  έγκριση να κυκλοφορήσουν τον Νοέμβριο του 2020  στις Η.Π.Α. Είναι αλήθεια ότι στον Πρόεδρο των Η.Π.Α  κατά την διάρκεια της ασθένειας του, του δόθηκε μεταξύ άλλων και  η χορήγηση συγκεκριμένης ουσίας  Μονοκλονικού  Αντισώματος.   Έτσι επειδή το είπε ο συμπαθείς και ειδικός επί του θέματος  κύριος καθηγητής να πάμε να φέρουμε και τα Μονοκλονικά  Αντισώματα, τα οποία σε σχέση με τα χρήματα που θα δοθούν  ή έχουν δοθεί για τα εμβόλια, στοιχίζουν λιγότερο. Μα όμως άλλη δουλειά κάνει το εμβόλιο για την ασθένεια και άλλη είναι η ουσία με τα Μονοκλονικά Αντισώματα.  Θέλω όμως να πω απλά – λογικά – ελεύθερα- με διαφάνεια και αλήθεια ότι κάποιοι στην Ελλάδα και για αυτό το σοβαρό θέμα που είναι μεταξύ υγείας – ζωής και θανάτου ‘’βλέπουν’’ μόνο το δένδρο και όχι το δάσος.    Όλοι ζητάνε διαφάνεια  αν θέλετε να δημιουργήσετε εμπιστοσύνη και κατά συνέπεια πρέπει να είστε όλοι διαφανείς     Θα ήθελα για να τελειώσω αυτή την παράγραφο, πριν προχωρήσω σε αυτό που με ενδιαφέρει ότι  για  τα  Μονοκλονικά  Αντισώματα  έχω μιλήσει δημοσίως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και στην τηλεόραση από την πρώτη φάση του CoronaVirus και   αν  ‘’ πεταχτείτε’’  μέχρι το ILGIORNALE-GR θα τα βρείτε, όπως σήμερα σας αναφέρω επίσημα και υπεύθυνα  ότι στην Ιταλία  (Eπιστήμονες – Eρευνητές υπό την αιγίδα ενός μεγάλου Ιταλού καθηγητή ) έχει ήδη δημιουργήσει το δικό της Μονοκλονικό Αντίσωμα   και  μέχρι  τον Φεβρουάριο – Μάρτιο  του 2021  θα  έχει  κατασκευαστεί  καθαρά  από  Ιταλική  εταιρία.                                            

Για να καταλάβει κάποιος τους κάτωθι πίνακες πρέπει να έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο και να γνωρίζει την  Γενική Βιολογία- την Ιστολογία- την   Βιοχημεία – την Μοριακή Βιολογία –την  Μικροβιολογία που είναι το τμήμα της Βιολογίας που  ασχολείται με την μελέτη των Μίκρο – Οργανισμών. Στην Ιατρική Μικροβιολογία έχει τη δική του μήτρα η Ιολογία, όπου οι Ιοί αποτελούν ένα γκρουπ SUI GENERIS ( Σουί Γενίς ) Βιολογικών Οργανώσεων, που χαρακτηρίζονται από ένα Υποκυτταρικό Επίπεδο Δομής, ικανοί να εκφράσουν το Βιολογικό τους Δυναμικό μόνο εάν ενσωματωθούν στα Μεταβολικά Κυκλώματα Ενός Κυττάρου. Με ταπεινότητα θα ήθελα να σας αναφέρω ότι προσπάθησα επί 35 ολόκληρα χρόνια να εφαρμόσω στην Ελλάδα και ειδικότερα στον χώρο του αθλητισμού ανάλογα και σχετικά τόσο στον ερασιτεχνικό όσο και στον επαγγελματικό, ένα μεγάλο τμήμα αυτών των ειδικών γνώσεων  και απόκτησα  με την Ειδικότητα της  Ιατρικής : Medicina Dello Sport  και που έλαβα στην Ιταλία.  

Να σημειώσω ότι μιλάω στην Προληπτική Ιατρική και στην εξειδικευμένη προπονητική διαδικασία  γνωρίζοντας πλέον καθαρά Επιστημονικά τι συμβαίνει στο κύτταρο και ειδικότερα  στο μυϊκό κύτταρο κατά την διάρκεια της προπόνησης και του αγώνα.



ΠΗΓΗ : Georgios  Germanidis.                                                                                                            

Ο  ΚΥΚΛΟΣ  ΖΩΗΣ  ΤΟΥ  SARS   COV2.

Όλος ο κύκλος +/- RNA STRAND λαμβάνει χώρα στα ενδοσώματα, στα ριβοσώματα, τα διπλομεμβρανικά  κυστίδια, στο Κυτταρόπλασμα και στο ERGIC. Δεν υπάρχει κύκλος ζωής στον Πυρήνα του Κυττάρου  ή οποιαδήποτε ανάμειξη, ενσωμάτωση, ή επισωματική μορφή στο Πυρηνικό DNA. Όπως άλλωστε και στην τεχνολογία των RNA Εμβολίων. Το παραθέτει ο κύριος Γεώργιος Γερμανίδης  για να μην επικαλούνται κάποιοι δηλαδή ως επιχείρημα όπως γράψαμε την ενσωμάτωση Γενετικού Υλικού ή επισωματική μορφή στο Πυρηνικό DNA.  Αυτό γίνεται μόνο σε κύκλους ζωής VIRAL RNA- DNA TEMPLATE INTERMEDIATE ie HBV, HIV BUT NOT SARS – COVID-2 ( Like HCV!!!). Δηλαδή συμπερασματικά τα Εμβόλια mRNA δεν εισέρχονται στον Πυρήνα του Κυττάρου και δεν ενσωματώνεται στο DNA του Κυττάρου. Αποδομούνται τόσο εύκολα και για αυτό χρειάζεται η πολύ χαμηλή θερμοκρασία συντήρησης, να μην αποδομηθούν.  Σε αυτό το σημείο να θέσω την ερώτηση της κυρίας Μαρίας Δίτσα : ‘’ Και για ποιο λόγο δεν εμβολιαζόμαστε κατευθείαν με μία πρωτεΐνη του Ιού και πρέπει οι Ακίδες του να παραχθούν μέσα στα δικά μας Ριβοσωμάτια – Κύτταρα;;  Πόσες Ακίδες θα παραχθούν;  Εάν συνδεθούν με τους Υποδοχείς A C E;;  Αν  αργότερα  προκληθεί  Αυτό - Ανοσία;;  Γιατί όχι η γνωστή Βιοτεχνολογία και δοκιμασμένη παλιά Παρασκευή Εμβολίων;; ‘’.

ΑΠΑΝΤΗΣΗ  ΤΟΥ  ΚΥΡΙΟΥ  GEORGIOS  GERMANIDIS :  ‘’Γιατί η Recombinant Spike στα πειραματόζωα λόγω μη επαρκούς Δομής Γλυκοζυλίωσης ( τριτοταγούς)  δεν ήταν αρκετά ανοσογόνος με παραγωγή αντισωμάτων, ενώ η παραγόμενη από τον ξενιστή παίρνει  τις δομικές και μετά τις μεταφραστικές τροποποιήσεις για να γίνει επαρκές ανοσογόνος. Εξάλλου οι  αυτοάνοσες επιπλοκές που εξαρτώνται από την ανοσογεννετική του ατόμου είναι κυρίως από την Adjuvant  των Πρωτεϊνικών Εμβολίων.                                                                  Υπάρχει μια μικρότερη κατανόηση των πολιτών απέναντι στις Υγειονομικές προφυλάξεις, συμπληρώνεται από μια σειρά συνωμοσιολογικών θεωριών και τάσεις ανυπακοής  και αντίδρασης που διαπερνά οριζόντια  όλες τις κοινωνικέ ομάδες’’. 

Επειδή το κείμενο είναι στα αγγλικά λυπάμαι αλλά σημειώνω  για συντομία  λίγες μόνο σειρές όχι στα Ελληνικά :

No, really, mRNA vaccines are going to affect your DNA.

 Edward Nirenberg Nov 24- 15 min read. There is no plausible way that mRNA vaccines are going to alter yours DNA it would violate basically everything we know about cell biology.

Δηλαδή : Όχι, πραγματικά, τα εμβόλια  mRNA δεν πρόκειται να  επηρεάσει το δικό σας DNA.  Δεν υπάρχει πιθανός τρόπος με τον οποίο τα εμβόλια  mRNA  πρόκειται να αλλάξουν το  DNA  σας, αυτό θα παραβίαζε βασικά όλα όσα γνωρίζουμε για την Κυτταρική Βιολογία.


Lodish H, Berk A, Kaiser C, Krieger M, Bretscher A, Ploegh H, Amon A, Martin K. Molecular cell biology. 8th ed. New York: W.H. Freeman; 2016. Figure 5–1 This figure is useful because you can clearly see the two compartments we care about: the nucleus, which houses almost all of the DNA (exception discussed), and the cytosol, which is where translation happens.

Μια άλλη ανησυχία που προέκυψε ήταν η ιδέα ότι το m RNA Μπορεί με κάποιο τρόπο να ειδοποιήσει το γονιδίωμα του ξενιστή. Αυτό θα ήταν πραγματικά πολύ κρύο και θα ήταν τεράστιο για γονιδιακή θεραπεία ( και θα μπορούσα επιτέλους να δώσω στον εαυτό μου τα γιγάντια φτερά νυχτερίδας που πάντα ήθελα ), αλλά αυτό δεν είναι. Αυτό είναι συνήθως αδύνατο, εκτός εάν υπάρχει επίσης ένα αποθεματικό ένζυμο τρανσκριπτάσης ( transcriptase  enzyme ) που παράγει DNA από το πρότυπο RNA, με τον οποίο λειτουργούν οι ρετροιοι. Δεν υπάρχει τέτοιους  κίνδυνος με κανένα υποψήφιο εμβόλιο m RNA. Τα εμβόλια  m RNA  δρουν  εξ’ ολοκλήρου εντός του κυτοσολίου του κυττάρου ( the cytosol of the ceel ) – δεν πλησιάζουν τον πυρήνα όπου είναι όλο το DNA. Αυτό είναι στην πραγματικότητα ένα  σημαντικό πλεονέκτημα των εμβολίων που βασίζονται σε RNA έναντι των εμβολίων DNA.  

Έδωσα αυτήν την απάντηση σε μεγάλο βαθμό επειδή ένιωσα ότι  η λεπτομερής συζήτηση για την αντίστροφη μεταγραφή, την εμπορία πυρηνικών, το ενδοκυτταρικό μονοπάτι και τα άλλα 11 ή περίπου προηγμένα θέματα βιολογίας των κυττάρων που θα έπρεπε να επικαλεστώ για να δώσω αυτό μια αυστηρή απάντηση ήταν πολύ περίπλοκη να είναι προς όφελος του μέσου ατόμου που θέλει να μάθει απλά εάν αυτό είναι δυνατό  ή όχι.  Ωστόσο, είχα ένα πλήθος ερωτήσεων σχετικά με το ‘’τι εάν ‘’σχετίζεται με ρετροιους ή τον Ιό της ηπατίτιδας Β, και μπορώ να αναγνωρίσω ότι αυτή η απάντηση  δεν το αντιμετωπίζει, οπότε εδώ θα προσπαθήσω να το απαντήσω τόσο ρητά και με ελάχιστη πολυπλοκότητα όσο είμαι ικανός.                             

[ΕΝ ΣΥΝΤΟΜΙΑ  ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ]:

(Υπάρχουν αρκετοί και διάφοροι που έχουν σπουδάσει και λέγουν ότι                                          μια  ‘’νέα εποχή γενετικών τροποποιημένων εμβολίων υψηλού κινδύνου και σηματοδοτούν το πέρασμα από τον εφιάλτη των Γενετικά Μεταλλαγμένων Τροφίμων στην κόλαση των Γενετικά Μεταλλαγμένων Ανθρώπων, που αποτελεί πλέον μια εν διαμορφώσει πραγματικότητα. Οι προσπάθειες για την παρασκευή ενός ‘’ εμβολίου’’ για την COVID επικεντρώθηκαν  στην χρήση  ‘’ καινοτόμων τεχνικών’’  για την Παρασκευή εμβολίων  με θραύσματα  συνθετικού υλικού  (DNA και RNA).

Είναι αλήθεια ότι η ζωή σύντομα θα δείξει πόσοι επιστήμονες θα έχουν δίκιο, βεβαίως όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο και πάνω από όλα όσοι πραγματικά γνωρίζουν εκ των προτέρων τι θα συμβεί αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι για όλους πολύ σύντομα, θα αποδειχτεί ότι η Πραγματική Γνώση – η Επιστημονική Έρευνα –θα δικαιωθεί  εις  βάρος  της ημιμάθειας – της χειραγώγησης –της προπαγάνδας γιατί η πραγματική – η αληθινή- και χωρίς ιδιοτέλεια Ιατρική στο τέλος θα επικρατήσει γιατί μεταξύ Υγείας - Ζωής  και Θανάτου πρέπει να επιλέξουμε την Υγεία και συνεπώς την ζωή ).  Έχω μια απορία!!

Γιατί η Ελληνική Κυβέρνηση δεν εξαναγκάζει την περίφημη Εθνική Επιτροπή που ασχολείται με την ασθένεια του Covid -19, να συνομιλήσει δημοσίως με τους ’’ άλλους ’’  ειδικούς που εκφράζονται  επιστημονικά  διαφορετικά  από τους ειδικούς της Ελληνικής Κυβέρνηση. Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω;;  Θα μπορούσε να είναι μια ευκαιρία να λυθούν πολλές απορίες στον  Ελληνικό Λαό. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει :  ‘’ το ψιλό του το κοντό του και το μακρύ του’’. Εδώ μιλάμε για ένα Παγκόσμιο Πόλεμο χωρίς τελειωμό σε νεκρούς και δημιουργίας καινούργιων ασθενών. Τα Εθνικά Συστήματα Υγείας ΔΕΝ  ΘΑ  ΑΝΤΕΞΟΥΝ  Η ΝΑ ΜΗΝ ΓΡΑΨΩ ΟΤΙ ΑΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΤΡΙΤΟ ΚΎΜΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΈΧΕΙ ΤΊΠΟΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΑΤΑΡΕΥΣΟΥΝ ΟΛΟΣΧΕΡΩΣ.


Lodish H, Berk A, Kaiser C, Krieger M, Bretscher A, Ploegh H, Amon A, Martin K. Molecular cell biology. 8th ed. New York: W.H. Freeman; 2016. Figure 13–37B which demonstrates the export of mRNA from the nucleus.




 Flint S, Racaniello V, Rall G, Skalka A, Enquist L. Principles of virology. Washington, DC: ASM Press; 2015. Figure 5.23C which shows the nuclear import cycle with influenza ribonucleoproteins as an example. Nucleear localization signals are recognized by importin-α which then recruits importin-β which recruits a small GTPase called Ran. When binding GDP, Ran is able to transport the RNP across the nuclear pore complex. The complex of importins and Ran will then dissociate, and a guanine nucleotide exchange factor will exchange GDP for GTP, that allows Ran-GTP to be exported out of the nucleus. RanGAP-1 or RanBPI, 2 can then catalyze hydrolysis of GTP to GDP which allows Ran to bind another importin-β to initiate the

import cycle once more.

 

Θέλησε να απλοποιήσει τη συζήτηση έτσι ώστε να αποφευχθεί η Εξήγηση Των Φάσεων Των Φωσφολιπιδικών Διπλοστιβάδων και της Μοριακής Σύνθεσης Του Λιπιδικού  Νανοσωματιδίου καθώς σχετίζεται με τη σταθερότητα ( συζητείται στα 1, 2, 3, 4 ). Θα ζητήσω από τους αναγνώστες να θεωρήσουν δεδομένο ότι τα εμβόλια  m RNA είναι  ενδοκυτταρικά  και απελευθερώνονται (και αυτό) στο κυτταρόπλασμα  του κυττάρου. 

Πρώτον, για να επηρεάσει το m RNA το DNA σας, τουλάχιστον πρέπει να αποδείξουμε ότι θα πρέπει να αποκτήσει πρόσβαση στο εν λόγω DNA.

 Υπάρχουν δύο υποκυτταρικά  διαμερίσματα  όπου  αυτό  μπορεί να  επιτευχθεί.

1)  : Ο πρώτος είναι ο Πυρήνας,  οπότε ας ξεκινήσουμε με μια συζήτηση για την εμπορία φορτίου στον Πυρήνα. Ο πυρήνας του κυττάρου είναι μια μεμονωμένη σύνδεση με σύμπλοκα  πόρων ( NPCs ) που επιβάλλουν όρια στο μέγεθος των σωματιδίων που μπορούν ελεύθερα να εισέλθουν

Το RNA μεταφέρεται εύκολα καθώς πραγματοποιείται μεταγραφή στον Πυρήνα, αλλά τα Ριβοσώματα που απαιτούνται για την παραγωγή πρωτεϊνών βρίσκονται στο κυυτοσόλιο ή στο τραχύ ενδοπλασματικό  δίκτυο. Αυτή η διαδικασία διαμεσολαβείται από διάφορες βοηθητικές πρωτεΐνες που μπορείτε να δείτε στα αριστερά. Σημειώστε ωστόσο ότι δεν υπάρχει φυσιολογική  περίσταση στην οποία κάποιος μπορεί να χρειαστεί RNA από το κυτοσόλιο για να μεταφερθεί πίσω στον πυρήνα.

Το RNA  συντίθεται εντός του πυρήνα.  Οι Ιοί που έχουν μια πυρηνική φάση στον κύκλο αναπαραγωγής τους έχουν διάφορα tricks για να επιτρέψουν την είσοδο του φορτίου RNA τους. Μέσω του RNA δεν μεταφέρεται εύκολα σε κύτταρα, μπορεί να είναι πρωτεΐνες. Αυτό συμβαίνει μέσω ενός δικτύου  πρωτεϊνών που ονομάζονται  called  importins ( εισαγόμενα - εισαγωγίνες ). ( βλέπε σχήμα 5 – 23 C ). Οι πρωτεΐνες που περιέχουν μια αλληλουχία αμινοξέων που ονομάζεται  αλληλουχία  πυρηνικού  εντοπισμού  ( NLS; Υπάρχουν 2 κοινές ) είναι σε θέση και ικανές να δεσμεύσουν τα εισαγόμενα - τις εισαγωγίνες, οι οποίες στη συνέχεια μπορούν να τα  μεταφέρουν σε όλο το πυρηνικό  σύμπλεγμα  πόρων όπως φαίνεται στα αριστερά. Οι Ιοί RNA έχουν συχνά κύκλους αναπαραγωγής που δεν απαιτούν πρόσβαση στον πυρήνα, αλλά υπάρχουν ορισμένες εξαιρέσεις.

Οι Ιοί της γρίπης, για παράδειγμα, είναι Ιοί RNA που έχουν τα γονιδίωματα τους που σχετίζονται με ριβονουκλεοπρωτείνες   και  αυτές οι  ριβονουκλεοπρωτείνες εκφράζουν  σήματα πυρηνικού  εντοπισμού  που διευκολύνουν την είσοδο του γονιδίωματος τους RNA στον πυρήνα  mRNA εμβόλια, από την άλλη πλευρά δεν σχετίζονται με καμία  πρωτεΐνη.

Μόλις μέσα στο κυτοσόλιο, το mRNA είναι γυμνό και εκτίθεται στο σκληρό περιβάλλον των ριβοσωμάτων και των εξωνουκλεασών που καταστρέφουν το mRNA σε λίγες ώρες  ( το πολύ).  Δεν υπάρχει εφικτός μηχανισμός με τον οποίο  το mRNA μπορεί να μεταφέρεται αυθόρμητα  στον πυρήνα. Που κατασκευάζεται  από Νουκλεοτίδια, δεν μπορεί να περιέχει αλληλουχία  πυρηνικού εντοπισμού.

2) : Το άλλο σχετικό διαμέρισμα  θα  ήταν τα  μιτοχόνδρια.

Τα μιτοχόνδρια είναι στην πραγματικότητα αιθέρια βακτήρια με τα δικά τους γονιδίωματα και πιστεύεται ότι πριν από εκατομμύρια χρόνια ένα αρχαίο βακτήριο προσπάθησε να καταναλώσει τον πρόγονο των μιτοχονδρίων, αλλά δεν είχε μηχανήματα για να κάνει πραγματικά την πέψη και οι δύο καθιέρωσαν μια συμβιωτική σχέση.

Από τότε, τα μιτοχόνδρια αποτελούν βασικό χαρακτηριστικό των βιολογικών κυττάρων. Αυτό επέτρεψε στα μιτοχόνδρια να αναπτύξουν ένα εξαιρετικά μειωμένο γονιδίωμα που περιέχει 37 γονίδια ( τα περισσότερα από τα γονίδια που σχετίζονται με τη μιτοχονδριακή λειτουργία εξακολουθούν να βρίσκονται στον πυρήνα).

Τα μιτοχόνδρια έχουν τα δικά τους ριβοσώματα και ακόμη και τον δικό τους γενετικό κώδικα.  Υπάρχει επίσης μια εξειδικευμένη διαδικασία για την εκκαθάριση των ασθενών μιτοχονδρίων που ονομάζονται  mitophagy (μιτοφάγο ), η οποία αποτελεί το αντικείμενο πολλών εξαιρετικών κριτηρίων .

Το συλλογικό συμπέρασμα από την κατανόηση αυτής της βιολογικής διαδικασίας είναι ότι ένα γυμνό mRNA στο κυτοσόλιο δεν είχε καμία πιθανότητα να καταλήξει σε ένα κυτταρικό διαμέρισμα που περιέχει το δικό μας DNA σημαίνει ότι, ανεξάρτητα από την παρουσία ή την απουσία άλλων παραγόντων, δεν υπάρχει πιθανότητα βλάβης στο DNA από το εμβόλιο mRNA. Αλλά ακόμα οι άνθρωποι ήθελαν να με ρωτήσουν για την reverse transcriptase (αντίστροφη μεταγραφάση), οπότε ας το συζητήσουμε.

Η διαδικασία μετάβασης από το RNA στο DNA ( το ακριβώς αντίθετο από αυτό που υπαγορεύει το κεντρικό δόγμα της Μοριακής Βιολογίας ) είναι γνωστό ως reverse transcription,  ( αντίστροφη μεταγραφή ) που πραγματοποιείται με ένα ένζυμο που ονομάζεται  reverse  transcriptase  ( αντίστροφη μεταγραφάση ), ( που είναι μια πραγματικά ενδιαφέρουσα ομάδα ενζύμων ). Γενικά η αντίστροφη μεταγραφή πραγματοποιείται από μερικές διαφορετικές γενετικές οντότητες : ρετροιούς (retroviruses), hepadnaviruses (Ηπατίτιδα),  telomeres  (τελομερή) , και  ρετροτρανσποζονίων  (retrotransposons).  Αυτά αξίζει να προσδιορισθούν.

 ·         Οι ΡΕΤΡΟΙΟΙ ( Retroviruses )  ΕΙΝΑΙ  ΙΟΙ  ΠΟΥ  ΕΧΟΥΝ  ΓΟΝΙΔΙΩΜΑ  RNA, ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ  ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΎΝ  ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ  DNA ΜΕΣΩ  ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗΣ  ΜΕΤΑΓΡΑΦΗΣ  ΠΟΥ  ΣΤΗΝ  ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΝΣΩΜΑΤΩΝΕΤΑΙ  ΣΤΟ  ΚΥΤΤΑΡΟ  ΑΥΤΟY  ΤΟΥ  ΞΕΝΙΣΤΗ.  ( με την οποία εννοώ, κυριολεκτικά εισάγεται στο γονιδίωμα του κυττάρου ξενιστή και γίνεται μόνιμο μέρος του, με τη μορφή μιας ακολουθίας που ονομάζεται  προϊικό { provirus.}  ).   Η ίδια προιϊκή αλληλουχία μπορεί στη συνέχεια να μεταγραφεί στο κύτταρο  ξενιστή  για  να  παράγει  Ιϊκές πρωτεΐνες και σωματίδια που μπορούν να εξαπλωθούν στο επόμενο κύτταρο.                                                              

 Ο πιο διάσημος Ρετροϊιός είναι ο HIV – 1.    Kai ο HERVs

 ·         ΟI ( Hepadnaviruses : H ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ B )  ΕΙΝΑΙ  ΟΙ  ΙΟΙ DNA  ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ  ΚΕΝΑ  ΓΟΝΙΔΙΩΜΑΤΑ   (υπάρχει  ένας πλήρης  κλώνος DNA και ένας άλλος κλώνος DNA που συνδέεται με ένα προγεννητικό RNA),    και σε αντίθεση με τον ΡΕΤΡΟΙΟ, δεν ενσωματώνονται στο γονιδίωμα του κυττάρου ξενιστή που μολύνουν.    Το πιο διάσημο παράδειγμα  είναι ο Ιός της  Ηπατίτιδας Β,  για τον οποίο  υπάρχουν  πολλά  αποτελεσματικά εμβόλια.

·         ΤΑ ΤΕΛΟΜΕΡΗ ΕΙΝΑΙ ΔΟΜΕΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ  ΣΤΑ ΑΚΡΑ ΤΩΝ  ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ  ΧΡΩΣΩΜΑΤΩΝ  ΠΟΥ ΔΙΑΤΗΡΟΥΝΤΑΙ  ΑΠΟ ΕΝΑ ΠΡΩΤΕΙΝΙΚΟ  ΣΥΜΠΛΕΓΜΑ ΠΟΥ ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ  ΤΕΛΟΜΕΡΑΣΗ  ΚΑΙ   ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΊ  ( A REVERSE  TRANCRIPTASE )   ΜΙΑ ΑΝΤΙΣΤΡΟΦΗ  ΜΕΤΑΓΡΑΦΑΣΗ  ΠΟΥ  ΛΕΓΕΤΑΙ  TERT  ( Telomerase  Reverse  Transcriptase ) για να τα διατηρήσει.

·         Τα  ρετροτρανσποζονια  ( Retrotransposons )  είναι στην πραγματικότητα το πιο άφθονο  συστατικό του γονιδιώματος  μας. Το Ανθρώπινο Γονιδίωμα περιέχει περίπου 21,οοο – 27,000 γονίδια. ( ο αριθμός που λαμβάνεται εξαρτάται από το πώς ακριβώς ορίζετε ένα γονίδιο και ποια πηγή συμβουλευτείτε ), το οποίο εκτείνεται σε 40 – 48εκατομμύρια  ζεύγη βάσεων, αλλά αυτό αντιπροσωπεύει μόνο περίπου το 1,5% των 3,2 δισεκατομμυρίων ζευγών βάσεων. Τα Retrotransposons  αντιπροσωπεύουν περίπου 2 δισεκατομμύρια ζεύγη βάσεων. Υπάρχουν πολλά είδη ρετρό στοιχεία, τα οποία αξίζει να συζητήσουμε περαιτέρω……….

 ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΙΚΑ  :

1) : Δεν υπάρχει εφικτό μέσο με το οποίο ένα εμβόλιο m RNA θα μπορούσε να καταλήξει στον πυρήνα ενός κυττάρου , ούτε να προκαλέσει αντίδραση αντίστροφης μεταγραφής, ούτε να σας δώσει μιτοχονδριακή νόσο.

 2) : Δεν υπάρχει λογική πιθανότητα με βάση το σύνολο των γνώσεων μας για την κυτταρική βιολογία, την αντίστροφη μεταγραφάση, την ανθρώπινη γενετική και το ανοσοποιητικό σύστημα που τα εμβόλια  m RNA μπορούν να επηρεάσουν το DNA σας.

 3) : Πρέπει να περιμένουμε τα λεπτομερή δεδομένα ασφαλείας, αλλά, α  priori, ένα τμήμα του RNA που κωδικοποιεί την ακίδα πρωτεΐνης RBD ή ακόμα και ολόκληρη την ακίδα πρωτεΐνη του SARSCoV – χωρίς δυνατότητα αναπαραγωγής και καμία ικανότητα σχηματισμού ολόκληρου του Ιού, ούτε καν  ολόκληρης της ικανότητας σχηματισμού ΟΛΙΚΗΣ ακίδα  πρωτεΐνης, πρέπει να αναμένεται να είναι ένα σαφές εμβόλιο που δεν πρόκειται να προκαλέσει αυτά τα τρελά σενάρια επιστημονικής φαντασίας.

 4) : Εάν ανησυχείτε για τα εμβόλια m RNA, τότε μην τα πάρετε. Τα δεδομένα δείχνουν ότι σύντομα θα είναι και άλλα είδη εμβολίων με καλή αποτελεσματικότητα. Ωστόσο, είμαι ικανοποιημένος να σηκώσω τα μανίκια μου για ένα από αυτά. 

  References

1.    Hartwell L, Goldberg M, Fischer J, Hood L. Genetics. 6th ed. New York: McGraw Hill; 2018.

2.    Lodish H, Berk A, Kaiser C, Krieger M, Bretscher A, Ploegh H, Amon A, Martin K. Molecular cell biology. 8th ed. New York: W.H. Freeman; 2016

3.    Flint S, Racaniello V, Rall G, Skalka A, Enquist L. Principles of virology. Washington, DC: ASM Press; 2015.

4.    Blanco, E., Shen, H. & Ferrari, M. Principles of nanoparticle design for overcoming biological barriers to drug delivery. Nat Biotechnol 33, 941–951 (2015). https://doi.org/10.1038/nbt.3330

5.    Palikaras, K., Lionaki, E. & Tavernarakis, N. Mechanisms of mitophagy in cellular homeostasis, physiology and pathology. Nat Cell Biol 20, 1013–1022 (2018). https://doi.org/10.1038/s41556-018-0176-2

6.    Zhang Q, Kim N-K, Feigon J. Architecture of human telomerase RNA. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America. 2011;108(51):20325–20332.

7.    Ackerman DG, Feigenson GW. Lipid bilayers: clusters, domains and phases. Essays in biochemistry. 2015;57:33–42.

8.    Zhang J, Shrivastava S, Cleveland RO, Rabbitts TH. Lipid-mRNA nanoparticle designed to enhance intracellular delivery mediated by shock waves. ACS applied materials & interfaces. 2019;11(11):10481–10491.

9.    Hafez IM, Maurer N, Cullis PR. On the mechanism whereby cationic lipids promote intracellular delivery of polynucleic acids. Gene therapy. 2001;8(15):1188–1196.

10. Hassett KJ, Benenato KE, Jacquinet E, Lee A, Woods A, Yuzhakov O, Himansu S, Deterling J, Geilich BM, Ketova T, et al. Optimization of lipid nanoparticles for intramuscular administration of mRNA vaccines. Molecular therapy. Nucleic acids. 2019;15:1–11.

11. Maruggi G, Zhang C, Li J, Ulmer JB, Yu D. MRNA as a transformative technology for vaccine development to control infectious diseases. Molecular therapy: the journal of the American Society of Gene Therapy. 2019;27(4):757–772.

12. Linares-Fernández S, Lacroix C, Exposito J-Y, Verrier B. Tailoring mRNA vaccine to balance innate/adaptive immune response. Trends in molecular medicine. 2020;26(3):311–323.

13. Kowalski PS, Rudra A, Miao L, Anderson DG. Delivering the messenger: Advances in technologies for therapeutic mRNA delivery. Molecular therapy: the journal of the American Society of Gene Therapy. 2019;27(4):710–728.

14. Rauch J, JANOFFt AS. for immunorecognition of nonbilayer lipid phases in vivo. Pnas.org. https://www.pnas.org/content/pnas/87/11/4112.full.pdf

15. Pickles S, Vigié P, Youle RJ. Mitophagy and quality control mechanisms in mitochondrial maintenance. Current biology: CB. 2018;28(4):R170–R185.

16. Gooch JW. Transfer RNA (tRNA). In: Encyclopedic Dictionary of Polymers. New York, NY: Springer New York; 2011. p. 929–929.

17. Alston CL, Rocha MC, Lax NZ, Turnbull DM, Taylor RW. The genetics and pathology of mitochondrial disease. The Journal of pathology. 2017;241(2):236–250.

18. Huet S, Avilov SV, Ferbitz L, Daigle N, Cusack S, Ellenberg J. Nuclear import and assembly of influenza A virus RNA polymerase studied in live cells by fluorescence cross-correlation spectroscopy. Journal of virology. 2010;84(3):1254–1264.

19. Schmidt JC, Cech TR. Human telomerase: biogenesis, trafficking, recruitment, and activation. Genes & development. 2015;29(11):1095–1105.

20. The biotechnology revolution: PCR and cloning expressed genes. Nature.com. https://www.nature.com/scitable/topicpage/the-biotechnology-revolution-pcr-and-the-use-553/

21. Šponer J, Bussi G, Krepl M, Banáš P, Bottaro S, Cunha RA, Gil-Ley A, Pinamonti G, Poblete S, Jurečka P, et al. RNA structural dynamics as captured by molecular simulations: A comprehensive overview. Chemical reviews. 2018;118(8):4177–4338.

22. Takyar S, Hickerson RP, Noller HF. mRNA helicase activity of the ribosome. Cell. 2005;120(1):49–58.

 






Από το Blogger.