COVID. 19 ΜΕΡΟΣ ΔΕΥΤΕΡΟ


 


Μ  Ε  Ρ  Ο  Σ       Δ  Ε  Υ  Τ  Ε  Ρ  Ο

Η Ανακάλυψη μορίων που εμποδίζουν την είσοδο του virus               στα κύτταρα.


 Η μελέτη έχει πραγματοποιηθεί από ερευνητές του Πανεπιστημίου FEDERICO - 2  της Νάπολης  και  του Πανεπιστημίου της PERUGIA.

Αναγνωρίστηκαν  καινούργιοι  στόχοι ( target ) μορίων σε βαθμό να παρεμβαίνουν με το μηχανισμό της εισόδου του SarsCovid 2  στα κύτταρα  στόχους.

Αυτό όταν η επιδημία του  coronavirus  επεκτάθηκε στις αρχές  του 2020 – δηλώνουν οι υπεύθυνοι της έρευνας – πραγματοποιήθηκε μια προσπάθεια  χωρίς  προηγούμενο  για να  αναγνωρίσουν καινούργιες θεραπείες σε βαθμό να σταματήσουν την εξέλιξη.

Η μελέτη δημοσιεύτηκε σε προ εκτύπωση ( in preprint ) στο σαιτ BioRxiv που διενεργήθηκε δηλαδή δια μέσου ενός πρώτου  screening από ουσίες φυσικές και από  φάρμακα που έχουν  εγκριθεί για κλινική χρήση από την Food  ed  Drug  Administation και που επέτρεψε            να αναγνωρίζονται  οι  λειτουργικές  ‘’ τσέπες’’  στην δομή της περιοχής  δέσμευσης  του  υποδοχέα  ( Receptor  Binding  Domain )  της πρωτεΐνης  Spike του virus  SarsCovid -2.

Περαιτέρω  χαρακτηριστικά αυτών των δομών επέφερε την εκπληκτική ανακάλυψη της παρουσίας ενδογενών ουσιών σε  βαθμό  να παρεμβαίνουν  στον  δεσμό  του Rbd  της Spike  με τον υποδοχέα Angiotensin  Converting  Enzyme 2.

Τα περιγραφόμενα  ενδογενή  μόρια σε  αυτήν την έρευνα  είναι από στεροειδή προέλευση  και κάποιες από αυτές  είναι από τα χολικά οξέα, η ουσίες που παράγονται στο ήπαρ και στο έντερο από τον μεταβολισμό  της χοληστερόλης.

Τα πρωτογενή χολικά οξέα και συγκεκριμένα εκείνων που δημιουργήθηκαν στο ήπαρ αν και με χαμηλή αποτελεσματικότητα, το Rbd της Spike,  ενώ τα χολικά οξέα  επί  του παρόντος  χρησιμοποιούμενα  στην θεραπεία (  Acido  Ursodessocolico),

και οι μεταβολίτες τους αναστέλλουν τον δεσμό μεταξύ του Rbd         της Spike και του Ace-2  περίπου το 50%.

 Επίσης και  τα ημισυνθετικά  χολικά  οξέα  κατέχουν  τέτοια  ικανότητα.

Αναλογικά στα ενδογενή χολικά οξέα  φυσικές  ουσίες των οποίων κάποια  Triterpenoidi ( Βετουλινικό  οξύ,  Ελαιολικο  οξύ, Γλυκυρριζικό  οξύ ), είναι σε θέση να  δέσουν  το  Rbd  της  Spike  και είναι ήπιοι αποτελεσματικοί  ώστε να μειώσουν τον δεσμό  με  τον Ace -2.

Τέλος φάρμακο με τους μεταβολίτες του με στεροειδή δομή ( π. χ. το Carnenoato Potassio ) επεμβαίνουν  με  τον  δεσμό  μεταξύ  Spike       και  Ace-2.

Η εργασία υποστηρίχτηκε από μια επιχορήγηση έρευνας  ( grant di ricerca ) της εταιρίας  Bar  Pharmaceuticals S r L στα δύο Πανεπιστήμια και τα αποτελέσματα της έρευνας υπήρξαν αντικείμενο μιας αίτησης ιταλικής ευρεσιτεχνίας. ( Domanda di brevetto Italiano ).

Οι βασικές μελέτες διαφόρων ομάδων έρευνας έδειξαν ότι και η μετάλλαξη  της  πρωτεΐνης  Spike του SarsCov -2  δίνει στον  Io  μια ομοιότητα για μια πρωτεϊνική αλληλουχία τελικά ουσιαστικά τοποθετημένη στην περιοχή Carbossipeptidasica του ανθρώπινου  υποδοχέα  Ace-2, ένα υποδοχέα που μεταβολίζει την ΑγγειοτενσίνηII για να την μετατρέψει στην Αγγειοτενσίνη  1-7.

Ο δεσμός με τον υποδοχέα είναι αναγκαίο ώστε ένα άλλο ένζυμα, το Tmprss  2  χωρίζει  την αλληλουχία  S1 από S2 του Spike.

Το τμήμα S2  της πρωτεΐνης μία φορά εκτεθειμένη  γαντζώνει την κυτταρική μεμβράνη του ανθρώπινου κυττάρου  δίνοντας αρχή στον μοριακό μηχανισμό της εισόδου του Ιού.

Δηλαδή εν ολίγοις ο VirusSARSCOVID – 2  είναι  ένας ‘’ Πειρατής ‘’  ενός ανθρώπινου  υποδοχέα!

Στην έρευνα του μηχανισμού δράσης του Virus – συνεχίζουν οι ερευνητές- αντιλήφθηκαν  όμως ότι ο οργανισμός είναι σε θέση να θέσει στην μάχη αντίμετρα  όχι ανοσολογικές, δηλαδή ενδογενή μόρια που δεν προέρχονται από την ανοσολογική πού ενώνοντας κάποιες περιοχές τοποθετούμενες  στο   Rbd  του Spike  που αποτρέπουν περιορίζοντας τον δεσμό με τον Ace-2 εμποδίζοντας την είσοδο του IOY στα κύτταρα στόχο.

Εάν ο Ios  λειτουργεί  συνεπώς  ως  ένας   ‘’ πειρατής ‘’ που χρησιμοποιεί έναν ανθρώπινο υποδοχέα  για να εισέλθει σε ένα κύτταρο στόχο ο Οργανισμός μας κατέχει επίσης αμυντικούς μηχανισμούς σε βαθμό να μειώσει την ικανότητα του Ioυ να δεσμεύσει τον υποδοχέα – στόχο.

Από την πλευρά της θεραπείας  φαίνεται πιθανώς ότι η ανεπτυγμένη προσέγγιση δεν θα επιτρέψει να  βασανίζει  τους ασθενείς με τις σοβαρές εικόνες αναπνευστικής δυσφορίας,  γιατί  τα αντισώματα   στον υπέρ- ανοσολογικό ορό ( Siero Iperimmune )  που συλλέγονται από ασθενείς που αποθεραπεύτηκαν από τον Covid – 19  είναι πολύ πιο αποτελεσματικό στο να αναστέλλει τον δεσμό μεταξύ της Spike  με το Ace -2, των  μορίων  που οι επιστήμονες – ερευνητές  ανακάλυψαν.

Εν τούτοις, οι ουσίες που μελέτησαν και άλλες,  οι ερευνητές ελπίζουν να  μπορέσουν να  ερευνήσουν σε λίγο, είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις ενδογενών μορίων η φάρμακα  που ευρέως χρησιμοποιούνται από πολλά χρόνια με ένα ενοποιημένο προφίλ σιγουριάς το οποίο θα επέτρεπε μία χρήση άμεση στους ασθενείς από COVID -19!

Αυτή η προσέγγιση θα μπορούσε συνεπώς να μειώσει με δραστικό τρόπο τους χρόνους για τις κλινικές δοκιμές,  καταλήγουν  οι επιστήμονες – ερευνητές.

ΘΝΗΤΟΤΗΤΑ :

Η συχνότητα θανάτου σε προσβαλλόμενα από κάποια νόσο άτομα.

ΘΝΗΣΙΜΟΤΗΤΑ :

Η αναλογία των θανάτων στο σύνολο ενός πληθυσμού ο αριθμός που δείχνει πόσοι θάνατοι από την ίδια αιτία συνέβησαν σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

O SARS  - COV 2 ( COVID 19 ) :

Χρησιμοποιεί το ACE-2 ως κυτταρικό υποδοχέα ( προσδενόμενος με την ακίδα του  πρωτεΐνη spike { S } στο ACE – 2 ) για την είσοδο  του στον πνεύμονα προκαλώντας πνευμονία η μυοκαρδίτιδα.

·        ΠΡΩΙΜΗ ΑΠΩΛΕΙΑ ΟΣΦΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΓΕΥΣΗΣ.

Πριν την εκδήλωση των υπολοίπων συμπτωμάτων δηλαδή:

·        Φαρυγγαλγία.

·        Βήχα.

·        Πυρετό.

·        Δύσπνοια.

·        Αμφοτερόπλευρη  πνευμονία.    

  Το γεγονός πως οι άνθρωποι φθάνουν σε Οξεία  Αναπνευστική Ανεπάρκεια χωρίς το σύμπτωμα της δύσπνοιας παρά μόνο στο προχωρημένο αυτό στάδιο είναι πολύ ανησυχητικό.

 

·        ΤΟ  ΣΥΝΔΡΟΜΟ  ΟΞΕΙΑΣ  ΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΉΣ  ΔΥΣΧΕΡΕΙΑΣ  ( ARDS )

          AKIOUT  RESPIRATORY  DISTRESS  SYNDROME

 Αποτελεί απειλητική για την ζωή ασθένεια, όπου οι πνεύμονες δεν είναι σε θέση να λειτουργήσουν σωστά.

Προκαλείται  από τραυματισμό στο τοίχωμα του τριχοειδούς είτε από κάποιο νόσο η τραυματισμό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα  το τοίχωμα να γίνει διαρρέον, με αποτελέσματα τη συσσώρευση υγρών και την παρεπόμενη κατάρρευση των αεροθυλάκων, εμποδίζοντας τους πνεύμονες να ανταλλάξουν οξυγόνο και διοξείδιο του άνθρακα.

ΔΗΛΑΔΗ  ΕΔΩ  ΑΙΦΝΙΔΙΑ  ΕΧΟΥΜΕ  ΚΑΤΑΛΥΨΗ  ΤΩΝ  ΚΥΨΕΛΙΔΩΝ  ΑΠΟ ΥΓΡΟ  ΟΠΟΤΕ  ΔΕΝ  ΜΠΟΡΕΙ  ΝΑ  ΓΙΝΕΙ  Η  ΑΝΤΑΛΛΑΓΗ  ΤΩΝ  ΑΕΡΙΩΝ. 

Τις περισσότερες φορές πριν  την εκδήλωση συμπτωμάτων σε διεξαγωγή αξονικής θώρακος για άλλες αιτίες εμφανίζονται πνευμονικές διηθήσεις.

Επίσης το 1/3 των ασθενών που θεραπεύτηκαν μετέδιδαν τον ιό           37 ημέρες μετά από την εκδήλωση των συμπτωμάτων.

ΑΠΟ  ΤΟΝ  ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑΚΟ  ΕΛΕΓΧΟ  ΕΧΟΥΜΕ  ΤΑ  ΕΞΗΣ :

·        Λευκοπενία.

·        Αυξημένη  CRP.

·        Αυξημένη   LDH.

·        Αυξημένη  Γλυκαιμία.

11. ΜΑΡΤΙΟΥ.2020.

Δημοσιεύτηκε στο περιοδικό  JAMA.

Δηλαδή το περιοδικό της Αμερικανής Ιατρικής  Ενωσης.

 Τhe Journal Of The American Medical Association.

Δε  Τζέρναλ  Οφ  Δι’ Αμερικαν  Μεντικαλ  Ασοσιεισον.

Σε δείγμα  205  ασθενών  από  3  νοσοκομεία  της  Κίνας,                                1) : το βρογχοκυψελιδικό  έκπλυμα  από διασωληνωμένους ασθενείς έδειξε τα υψηλότερα ποσοστά θετικών αποτελεσμάτων  ( 93%)  με Μοριακή Εξέταση. 

2) : Πτύελα ( 72% ).

3) : Ρινικό Επίχρισμα (63% ).

4): Βιοψία με Βρογχοσκόπηση ( 46% ).

5) : Φαρυγγικό  Επίχρισμα { Σάλιο } ( 32% ).

6): Κόπρανα ( 29% ).

7 ) : Αίμα ( 1% ).

 8) : Ενώ από τα Ούρα δεν ανιχνευτήκαν κανένα θετικό δείγμα.

ΥΓ : Το ότι ανιχνεύτηκε ζωντανός ο Ιός στα Κόπρανα  υποδηλώνει τη μετάδοση του Ιού μέσου των Κοπράνων, αλλά και Συστηματικά αφού ανιχνεύθηκε και στο Αίμα, γεγονός που ίσως εξηγεί την τόσο ταχεία εξάπλωση. Επομένως οι συγγραφείς του άρθρου συστήνουν τη λήψη δειγμάτων ταυτόχρονα από πολλαπλές θέσεις όντως ώστε να μειωθούν τα ψευδώς  αρνητικά  αποτελέσματα  και έτσι να βελτιωθεί η ευαισθησία της συγκεκριμένης μεθόδου.

Η μεταδοτικότητα είναι πολύ ανώτερη από εκείνη που νομίζουμε και πολύ έρχεται από πρόσωπα που δεν έχουν συμπτώματα.          Συνεπώς   ‘’ όλοι οφείλουμε να θεωρούμεθα άρρωστοι όλοι θα μπορούσαμε να είμεθα μολυσμένοι’’.   Αρα  υπάρχει ανάγκη να φοράμε όλοι την μάσκα όταν βγαίνουμε από το σπίτι, αλλά και να αυξήσουμε τα τεστ ώστε να γίνονται πάρα  πολλά.  Ο Virologo δεν απέκλειε τότε την Άνοιξη του 2020  την χρησιμοποίηση μιας εφαρμογής στο κινητό, για την ανίχνευση όπου και  ήδη έγινε πραγματικότητα  στην Ιταλία.

P. C. R : ( Είναι το φαρυγγικό επίχρισμα : Tampone Faringeo ).Είναι η Μοριακή Εξέταση- Μοριακό Τεστ  η οποία είναι ακριβής, όπου εντοπίζει  το RNA VIRUS.

Τα αρνητικά αποτελέσματα  των Αντισωμάτων  ( IgΜ  και IgG )             δεν αποκλείουν  την μόλυνση από τον  SARSCOV-2, ιδιαίτερα σε εκείνους πού έχουν έλθει σε επαφή  με τον Ιό. Για  το λόγο αυτό θα πρέπει ο διαγνωστικός έλεγχος να συμπληρώνεται με την Μοριακή Εξέταση αν υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις μόλυνσης.

1 ) :  ΤΟ  ΤΕΣΤ  ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ  ΑΠΟ  ΦΛΕΒΙΚΟ  ΑΙΜΑ.

·        IgM :  Που δείχνουν πρόσφατη μόλυνση.      

                      

·        ΙgG :   Που δείχνουν παλαιότερη μόλυνση.

Τα εργαστηριακά Τεστ χρειάζονται περίπου μία ημέρα για να βγάλουν τα αποτελέσματα.  

2 ) : ΤΕΣΤ  ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΩΝ  ΑΠΟ  ΤΡΙΧΟΕΙΔΙΚΟ  ΑΙΜΑ.   ( RAPID  TEST )

Τα γρήγορα Τεστ δηλαδή τα Rapid Test πού λέγονται και επιτόπια  (Pointof Care ). Χρειάζεται για το αποτέλεσμα 15 έως 30 λεπτά!

Όλα βασίζονται στην ίδια λογική ανιχνεύουν την παρουσία Προστατευτικών Αντισωμάτων χρησιμοποιώντας τμήματα του Ιού (ΑΝΤΙΓΟΝΑ).

Κανένα Τεστ Αντισωμάτων δεν  ανιχνεύει τον ίδιο τον CORONAVIRUS, δηλαδή την Ενεργή Λοίμωξη, κάτι που κάνουν τα ΜΟΡΙΑΚΑ ΤΕΣΤ  - (P.C.R.)

ΥΓ :  Αλλά  όμως  και αυτά βγάζουν αποτελέσματα  ψευδώς αρνητικά.

Μέχρι σήμερα τα τεστ ιδίως τα γρήγορα δεν είχαν δοκιμαστεί επαρκώς για την ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΣΑ  ΤΟΥΣ ( Sensitivity)  και την ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ  ΤΟΥΣ           ( specificity).  Δηλαδή για την πιθανότητα σωστής θετικής και σωστής αρνητικής διάγνωσης αντίστοιχα. Ένα υψηλής ποιότητα τεστ πρέπει να έχει ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ κοντά στο 99% δηλαδή να εμφανίζει μόνο ένα ψευδώς θετικό και ένα ψευδώς αρνητικό αποτέλεσμα για κάθε 100αληθείς θετικά και 100 αληθώς αρνητικά αποτελέσματα.

Από το νοσοκομείο σε ασθενείς δίνουν εξιτήριο όταν το Τεστ με την ΜΟΡΙΑΚΗ ΑΝΑΛΥΣΗ  πρέπει  να  βγει  ΑΡΝΗΤΙΚΟ.

Επίσης τα αποτελέσματα από τα γρήγορα τεστ δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται ως μοναδική βάση για την διάγνωση η την εξαφάνιση της μόλυνσης από SARS-COV- 2  η για την ενημέρωση της κατάστασης μόλυνσης. Τα θετικά αποτελέσματα μπορεί να οφείλονται σε παλαιότερη η παρούσα μόλυνση και με άλλα στελέχη Corona Virus όπως : HKU1 – NL63 – OC43 – H 229E.  

Από Η.Π.Α. και την Γερμανία επιβεβαιώνουν ότι ο βαθμός εξάπλωσης του CORONAVIRUS  είναι μεγαλύτερος από αυτόν που πιάνει το ‘’ραντάρ’’.

Όλοι  προσβλέπουν στα μαζικά Τεστ Αντισωμάτων, ιδίως στα ‘’EXPRES’’ δηλαδή τα Rapid Test για να βοηθήσουν την επιστροφή της ζωής στην κανονικότητα, αποκαλύπτοντας ποιος έχει εκτεθεί στο Νέο  Ιό  και  άρα μπορεί να έχει  πια Ανοσία.

Έτσι έρχεται να υπάρξει ένα είδος ‘’Διαβατηρίου Ανοσίας’’, που θα δίνει το ελεύθερο στον κάτοχο του να κινείται χωρίς περιορισμούς. Πολλές Εταιρείες, Πανεπιστήμια, Ειδικοί Ερευνητές ανα τον κόσμο ανέπτυξαν και εξέλιξαν τέτοια  Τεστ. Αλλά στην πορεία ανακαλύφτηκε πως κανένα δεν αποδίδει αρκετά καλά για να θεωρηθεί πραγματικά αξιόπιστο. Δηλαδή τα Τεστ των Αντισωμάτων δεν είναι αρκούντως ακριβή. Δηλαδή δεν γνωρίζουν να απαντήσουν :

1) : Αν κάποιος έχει Αντισώματα?.

2 ) : Πόσο θα κρατήσει αυτή η Ανοσία?.

3 ) : Πόσο πιθανόν είναι να ξανά - κολλήσει σχετικά σύντομα τη νόσο      COVID – 19;                                                                                                              η δεν είναι σίγουρο ακόμη ότι δεν κολλάει πια άλλους.                        

Αυτό αποτελεί πρόβλημα για ένα μελλοντικό :

‘’ Διαβατήριο   Αντισωμάτων   Ψηφιακών  Πιστοποιητικών’’.

Οι Επιστήμονες υποθέτουν ότι μια νέα λοίμωξη στο ίδιο χρόνο είναι σχετικά απίθανη μέσα στους επόμενους δύο – τρείς μήνες μετά την πρώτη. Επίσης ακόμη δεν γνωρίζουν μετά από πόσες ακριβώς ημέρες μετά την έναρξη της λοίμωξης αναπτύσονται Αντισώματα.

·        Αφού δεν ξέρω τον εχθρό μου; Πως θα προστατευτώ;

·        Εμείς δεν ξέρουμε τους πραγματικούς φορείς ;

·        Όταν βγούμε έξω θα κολλήσουμε.

·        Αλλα και  από όσους έχουν ελεγχεί πολλοί είναι ψευδώς αρνητικοί αρα μεταδίδουν.

Αλλά και όσοι νοσούν στο σπίτι ηπια και βγαίνουν στ’ίς 15 ημέρες συνεχίζουν να μεταδίδουν αφού κανείς δεν τους ελέγχει για να δει αν έχουν αρνητικοποιηθεί πριν ξανά- κυκλοφορήσουν έξω, όπως γίνεται με αυτούς που νοσηλεύονται.                                                                                     Είναι λοιπόν σημαντικό να υπάρξουν Αξιόπιστα Τεστ Αντισωμάτων επειδή τέτοια Τεστ θα βοηθήσουν να αξιολογηθούν μελλοντικά τα υποψήφια εμβόλια κατά πόσους παρέχουν Ανοσία στους ανθρώπους.

ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ  ΓΙΑ  ΝΑ  ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΜΕ  ΟΛΟΙ :

·        IgG :  Θετικό! (+ )

·        IgM : Αρνητικο! (-)                 

 

ΣΗΜΑΙΝΕΙ  ΟΤΙ :

·        Εχει έλθει ο άνθρωπος σε επαφή  με τον Ιο’.

·        Δεν μολύνει.

·        Εχει μια ανοσία .

·        Αρα μπορείνα κυκλοφορεί.

 

Ο  ΙΑΠΩΝΑΣ   ΝΟΜΠΕΛΙΣΤΑΣ   ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ   ΙΑΤΡΙΚΗΣ

                        DR.   TASUKU  HONJO

Στις 25 Απριλίου 2020 προκάλεσε αίσθηση λέγοντας ότι ο Corona Virus  δεν είναι φυσικός.

Δηλώνει ότι, εάν ηήταν φυσικός, δεν θα επηρέαζε ολόκληρο τον κόσμο όπως έκανε, διότι η θερμοκρασία είναι διαφορετική στις διάφορες χώρες. Δηλαδή αν ηταν φυσικός, θα επηρέαζε μόνο τις χώρες που έχουν την ίδια θερμοκρασία με την Κίνα.

ΕΙΝΑΙ  ΣΙΓΟΥΡΟΣ  ΟΤΙ  Ο  ΙΟΣ  ΕΙΝΑΙ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΣ  ΚΑΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ  ΤΕΧΝΗΤΟΣ  ΚΑΙ  ΤΟΝ  ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΕ  Η  ΚΙΝΑ.

ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΟ  ΜΕ  COVID – 19

Οι ασθενείς χαρακτηρίζονται από μια πολύ επιθετική εξελικτική πορεία νόσησης, με ταχεία μη αντιρροπούμενη και απειλητική για την ζωή Αναπνευστική  Ανεπάρκεια (ARDS). H  συγκεκριμένη παρατήρηση αφορά ακόμη και σχετικά νέους ασθενής σε ηληκίες 30-60 ετών οι οποίοι πρινν από την νόσηση ήταν υγιείς ή νοσούσαν ηδη από άλλα νοσήματα ήπιας σοβαρότητας.

Ενας ασθενής 60 ετών, προηγουμένως υγιής εκτέθηκε σε μόλυνση από τον COVID -19. Οι δικοί του τηλεφώνησαν στο γραφείο του οικογενειακόυ γενικού γιατρού τους και ζήτησαν εξέταση.

Επίσης σήμερα ένοιωθε καλύτερα, σύμφωνα με το καθησυχαστικό μήνυμα των συγγενών. Όμως ο γιατρός πήγε στο σπίτι και συνάντησε ένα Κυανωτικό, αλλά έντονο χαμογελαστό κύριο. Δεν έδειχνε κάποια ιδιαίτερη κόπωση, ανάπνευε σχεδόν αθόρυβα δηλαδή χωρίς δυσχέρεια. Συνεργαζόταν πείφημα αλλά είχε :

·        Συχνότητα Αναπνοών 36 και κορεσμό στο 66%.

·        Η  AΡΤ.Π. =       120/80.

·        Η  ΚΑΡΔ. ΣΥΧ.= 104  καθιστός.

Η συχνότητα αναπνοών ανέβηκε στις 48 παρά την χορήγηση Οξυγόνου στα 12 λίτρα με μάσκα.  Μεταφέρθηκε οσο πιο γρήγορα γινόταν στο νοσοκομείο οπου αμέσως κατά την άφιξή του συνδέθηκε σε αναπνευστήρα.  Στους πνευμονές του φαινόταν εικόνα πλήρους πύκνωσης όπως εκείνη που οφείλεται σε COVID – 19. Ήταν στην 9η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων ενδεχομένως να βρισκόταν σε στάδιο βελτίωσης, είχε βέβαια μια ηπια πυρετική κίνηση. Αν δεν είχε παει ο ίδιος ο γιατρός θα είχε υποστεί Υποξική Καρδιακή Παύση.

ΠΑΘΟΦΥΣΙΟΛΟΓΙΑ.

Αυτοί οι ασθενείς παρουσιάζουν μια Πρωτοπαθή Αναπνευστική Ανεπάρκεια  και συνήθως διατηρούν φυσιολογική καρδιακή λειτουργία.  Από την Κίνα, οι ασθενείς στην πλειοψηφία τους προβάλλονται από μια Μόνο – Οργανική – Ανεπάρκεια και δεν παρουσιάζουν Νεφρική ή Ηπατική Ανεπάρκεια για μεγάλο χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη της έντονης φασης νόσησης. Οι ασθενείς αναπτύσουν αυτό που ονομάζεται :  ‘’ Σιωπηλή Υποξαιμία’’.

Η ανεπάρκεια της διαχυτικής ικανότητας των πνευμόνων συνεπάγεται βαθμιαία πτώση του κορεσμού οξυγόνου, αλλά η αντιρροπιστική αύξηση της αναπνευστικής συχνότητας διατηρεί χαμηλή την τάση του CO2 ( Διοξειδίου του άνθρακα ), ετσι ώστε να απουσιάζει η αίσθησης της δύσπνοιας σε αντίθεση με εκείνο που παρατειρεί κάποιος σε ασθενείς με :

·        Πνευμονικό  Οίδημα.

·        Καρδιακή  Ανεπάρκεια.

·        Σήψη και Πνευμονία,     

Σε αυτούς τους ασθενείς παρουσιάζεται συνηθως  καλή    ΄΄Συμμόρφόρηση΄΄ ( COMPLIANCE )  των  πνευμόνων. ( Απουσία Δυσκαμψίας Πνευμόνων). Ωστε να μπορούν να συναχίσουν σχετικά εύκολα την Αναπνευστική Λειτουργία και να μην επηρεάζεται με τρόπο, που να δείχνουν ιδιαίτερα Συμτωματολογικοί. Σε αυτούς τους ασθενείς κατά την ακρόαση μπορει να απουσιάζουν οι παθολογικοί πνευμονικοί ήχοι. Η Υποξία με χαμηλο Διοξείδιο του Άνθρακα δεν προκαλεί κάποια υποκειμενική δυσφορία, αντίθετα μπορεί να υπάρξει η αίσθηση κ’αποις ευφορίας, όπου ο ασθενής μπορεί να χάσει την ικανότητα αξιολόγισης του εαυτού του και την ικανότητα εκτίμησης της κατάστασης του.           Η σύγχυση αποτελεί ένα συνηθισμένο σημείο.

Αρα οι γιατροί του τηλεφωνικού κέντρου των Πρώτων Βοηθειών δεν τους είναι εύκολη η αξιολόγιση των συγκεκριμένων ασθενών από το τηλέφωνο, Πρέπει να καταλάβουν την : ΤΗ ΣΙΩΠΗΛΗ  ΥΠΟΞΑΙΜΙΑ.

ΗΠΑΡΙΝΑ  ΚΑΙ  CORONAVIRUS.

Ο Καθηγητής Alessandro Masciteli από το LivornoToscana είπε :

‘’Έτσι ανακάλυψα και ότι δεν είναι η πνευμονία που σκοτώνει’’. Ο Καθηγητής συμβούλευε την χρήση Ηπαρίνης σε μικρές δόσεις στους συναδέλφους διαφόρων νοσοκομείων με εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα. Ο Καθηγητής αναφέρει  ότι τέλη Φεβρουαρίου – αρχές Μαρτίου 2020 :  μελετώντας τις κλινικές καρτέλες των ασθενών από CoronaVirus κατάλαβε αμέσως και υπήρξε κάτι πού δεν ΄΄έδενε΄΄ στην βάση Δύο Θεμελιωδών Στοιχείων Ανάλυσης¨

Εκείνο της Ακτινιλογίας και εκείνο των εξετάσεων αίματος -  Βιοχημείας. Ειδικά  του έκανε εντύπωση οι τιμές του Ddimero. Τιμές ετσι υψηλές του Ddimero είναι δεδομένο σε μία θρόμβωση μιας κάποιας οντότητας σε διαδικασία. Έτσι σκέφτηκα  ότι είμεθα μπροστά σε μία Πνευμονία ή υπάρχει ένα κάδρο διάχυτης  θρόμβοσης σε περισσότερα μέρη του Οργανισμού. Έτσι μίλησα με τον Καθηγητή Marco Pertini του Πανεπιστημείου της Pavia  για να του εκθέσω την ιδέα μου και να συγκρίνουμε με αυτόν την κατάσταση. Μετά από δυο ημέρες μού απάντησε ότι είναι έτσι’’.

Το πρόβλημα δεν ήταν τόσο η Πνευμονία αλλά το ενδοθήλιο όπου ο CoronaVirus επιτίθεται ακριβώς στο ενδοθήλιο, που είναι η δομή               η ‘’επιδερμίδα’’, πού έχουμε στο εσωτερικό των δικών μας αιμοφόρων αγγείων. Έτσι ο Ιός αλλάζει το ενδοθήλιο και το καταστρέφει δημιουργόντας θρόμβους. Είναι μια θρόμβωση ειδικότερη γιατι κτυπά τόσο τα μεγάλα όσο και τα μικρά αγγεία και που λέγεται :             Διάχυτη Ενδοαγγειακή Πήξη. ( CID = Coagulazione Intravascolare disseminata).

BERGAMO  TOY Dr. ANDREA  GIANATTI

ANATOMO – ΠΑΘΟΛΟΓΟΣ.

Δύο Αναισθησιολόγοι στις νεκροτομικές έρευνες που έγιναν στο BERGAMO ( Dr. Federico Suprani ) αναφέρουν ότι θπάρχει η άποψη αρκετά τεκμηριωμένα ότι δεν πρόκειται ακριβώς για Πνευμονίες ή Διάμεσες Πνευμονίες, αλλά για ένα ειδος :

ΙΟΓΕΝΟΥΣ  ‘’ΘΡΟΜΒΟΦΙΛΙΚΗΣ  ΑΓΓΕΙΙΤΙΔΑΣ’’

Για αυτό εκτός από τον συνδιασμό αντιβιωτικών και αντιικών φαρμάκων στις βαρειές περιπτώσεις αλλά και στις μέτριες βαρύτητας Πνευμονίες χορηγούν Αντιφλεγμονώδες παράγοντες.


Από το Blogger.